... mert választani kell

Ő volt a soros...

2017/12/10. - írta: Válasszunk

Kétértelmű a mondat, kiváltképp akkor, ha nem teszünk különbséget a kis és a nagy betűk között. A sorossal dolgozó civilek antiszemitizmust kiáltanak, amivel csak egyetlen baj van: Soros György nem azért lett céltábla, mert zsidó. Piszok sok más szervezet is támogat civileket, különböző témában. Van ahol a támogatást felhasználó civil szervezet lesz céltábla, de nem lesz minden civil szervezet, minden szponzora céltábla. És mondjuk a Hospice házat üzemeltető alapítványnál inkább reklám az, ha kiírják: Külföldről is jut támogatás. A civilek és az átláthatóság kapcsán érdemes a Puzsér vs Slejm kérdésben utánanézni a tényeknek.

Soros György mellett sokan támogatnak baloldali vagy éppen liberális politikát a pénzükből. Sok kutatási pályázat kapcsán a CEU hozza Magyarországra a pénzt, politikailag érzékeny témában kutathat, és nem csak egy helyről érkezik a pénz. Szóval sok ellenérzés nem a származásnak, a vallásnak, vagy sok másnak szól. De Soros György kapcsán egy dolgot tudunk: Bűncselekményért elítélték. A bennfentes kereskedelem, valami olyan illegális tőzsdei manőver amihez mi nem értünk, és ami sokak szerint a tőzsde és a bankok gengsztereinek okoz csak kárt, akár Robin Hood akciónak is tűnik. Soros elvette és most szétosztja mások között.

Elnézést, de a lófaszt. Az áldozatok között ott vannak a klasszikus kisbefektetők mellett például nyugdíjpénztárak, és ezek vagyonvesztését sokak nyugdíja érezte meg. Ezzel emberek kerültek az utcára, páran meg is döglöttek. Már Moldova György Bűn az élet c. könyvéből is tudjuk, ha egy nyugdíjastól elvesszük az utolsó ötszázasát, az nem sokban különbözök egy gyilkosságtól. De aki a nyugdíjbiztosító ellen törvénytelen módszerekkel játszva sok százezer nyugdíjas megélhetéséhez, életben maradásához szükséges pénzt veszi el 0 empátiával, az kurvára nem Robin Hood, mert nem a gazdag embertől vesz el, hanem a kiszolgáltatottól.

És jótékonyság alatt azt értjük, hogy a szegényeknek adunk. Mondjuk a Soros korábbi spekulációja által kifosztottaknak. Vagy a hajléktalanoknak. Vagy építünk menedékházat a családon belüli erőszak áldozatainak. Vagy éppen a Hospice alapítványnak. Rákkutatásra. Beteg gyerekek ápolására. Ha hiszünk a megélhetési bűnözők létében, akkor reintegrációt célzó vállalkozásra. Ideológia, stb. szempontjából semleges oktatási eszközökre. Tiszta vízre. Élelmiszersegélyre. Önhibájukon kívül a lakás elvesztéséhez közel kerülők adósságrendezésére, kamatmentes, rugalmasan törleszthető hitel finanszírozására.

Soros György ilyesmire nem igazán ad. Amire ad, abban vastagon benne van az ideológia. Aki politikai akarata érvényesülése érdekében támogat úgy szervezeteket, hogy ezzel politikust, képviselőt manipulál, hogy a választói helyett a támogató akaratának adjon nagyobb helyet, az nem jótékonykodik, hanem politikai korrupcióba tesz pénzt.

Ennek a hatása kiszámítható, és a tőzsdén lehet ennek megfelelően kereskedni. Úgy, hogy a korrupcióra költött pénz többszörösét keresheti meg a megfelelő alap elvéve nyugdíjbiztosítóktól, kisbefektetőktől a pénzt, emberek megélhetését téve tönkre. Csak azzal, hogy senki más nem tudja, mit, merre fog megmozgatni egy korrupciós hálózat. Ezt nem jótékonyságnak, hanem fehérgalléros szervezett bűnözésnek szokták a világban hívni, kivéve, ha Soros György csinálja, de ő sok az ügyet megnevező politikussal van üzleti kapcsolatban. 

És nincs ott Soros György mögött egy Habony kommandó, hogy arra kényszerítse, csak így költse a pénzét, ez valahogy szabad akaratából jött össze. Olyannak aki bizonyítottan elkövetett hasonló hatású visszaéléseket, 0 empátiával és megkapta a bűnözőképzőben a tanácsot, hogy ezt így okosabb csinálni. Ha viszont megjegyzed, vagy akár csak vicces csinálsz Sorosból jön az antiszemitizmus vádja. Akár az izraeli ortodox zsidósággal szemben is. Pedig talán azt belátjuk, hogy az izraeli ortodox zsidóknak, amikor ugyanezt emlegetik, nem az a bajuk Soros Györggyel, hogy zsidó...

A FIDESZ kitalál egy Soros tervet. Teljes és tökéletes hülyeség. Soros joggal mutat rá, hogy amit 2 éve mondott, az nem jó hivatkozási alap, mert 1 éve mást mondott. Persze. Egyszer esésre spekulált, másodszor növekedésre. A FIDESZ mítosza a Soros tervről egy elvek és értékek mentén politizáló politikai aktort feltételez, és nem egy olyan spekulánst, aki számára a bizonytalan, könnyen mozgatható piac oda-vissza rángatása, ideális terep.

És aki ilyen módszerekkel fosztott ki másokat, már az előtt is, hogy az egyesek által jótékonykodásnak, mások által korrupciónak látszó akciókba, a politika aktív formálásába belefogott. Csak akkor még kérdezett és nem irányított. Bennfentes kereskedelem lett belőle. De elmondták neki, ha lobbizik, ideológiát támogat, a korrupció határát feszegeti, akkor sokkal nehezebb azt bizonyítani, nem csak hitt valamiben és aszerint kereskedett, hanem piacot manipulált és előre volt információ mikor mi változik. Pedig, ha politikába fektet pénzt és piacon visszaszedi a többszörösét nála lesz az információ. 

A korábban működő gátlástalan, talán pszichopatának tűnő spekulánsból kiindulva pontosan az a  folyamat valószínű amit látszunk. Ebben a képben pedig nincs a migrációval vagy bármivel kapcsolatban hosszútávú terv. Az van benne, hogy pénzzel mozgatni politikai és piaci folyamatokat, és a sokszorosát visszaszedni a tőzsdén bárkin átgázolva. 

Soros György tudja, hogy hogyan legyen olyan, hogy ne ő adjon pénzt a politikusnak, ha ebből korrupciós ügy legyen, akkor a kisember megy a börtönbe, a főnöke marad, annak a főnöke még nagyobb eséllyel marad, és közben a világ vezetőivel bulizik, államfőnek kijáró tiszteletet kap. Ugye sejtjük, hogy az ilyen hálózatoknak is van egy neve, ha nem Soros György van benne, és van egy alternatív név, a vele kapcsolatban álló politikai aktorok támogatásával, arra az esetre, ha Gyuri bácsi szervezetéről van szó. 

A férfi, a nő, a zsidó, a keresztény, a magyar, a román, a heteroszexuális és a leszbikus egyformán ember. És egyformán sokszínű. Van közte tisztességes, és van közte narcisztikus pszichopata. És az utóbbi, ha valamiért előveszik, akkor nem elvállalja a felelősséget, nem beismeri a bűnét. Hanem azt mondja te antiszemita vagy, mert a zsidók bűnéről beszélsz. Vagy nem ő követett el szexuális visszaélést, áááá, az ő tette csak a férfiak történelmi tette. Vagy az elnyomott nem lehet elnyomó, feleljen a másik oldal a tettemért. 

Az ő volt a soros feliratú pörzsölt disznó nem a zsidóságról szól. Hanem arról, ha az utóbbi fajta emberrel nem tudsz mit kezdeni, mert a törvényt is manipulálja, akkor a humor marad a fő eszköz a megnyugvásra, amit a PC nevében éppen el akarnak vetetni tőlünk. Nem tudjuk, hogy az ő volt a soros kis vagy nagy S-sel értendő. De azt tudjuk, hogy egy vicc. A "rossz az aki rosszra gondol" és sok más járulékos tartalommal együtt. Az ő volt a soros nem nagy S-sel van. De egy vicc arról a tényről, ami egy narcisztikus pszichopatának a legjobban fáj: Ő is halandó, az ő ideje is eljöhet.

És ha hisz bármiben is, hisz abban, hogy a halál után van folytatás, akkor ott megkérdezhetik bennfentes kereskedelemről, korrupciógyanús kérdésekről, és az a bíróság nem korrumpálható ebül szerzett pénzzel. Ha nem hisz, akkor itt a vég, akár anélkül, hogy maradandóan történelmet írva megvenné a helyét az örökkévalóságban. 

Szegény, szegény Gyuri bácsi, politikába beleavatkozó közszereplőként nem csak a véleményeket, szólásszabadságot, hanem a humort is tűrnie kell. A humor pedig olyan műfaj, ahol a császár sem áll feljebb a jobbágynál. Ez pedig bizonyos személyiségtípussal megáldott vagy megvert embereknek nagyon fáj. 

Ha teheted, a postot oszd meg Facebookon, ajánld a Index2 felületén.

Bizonyára tudod, hogy nem csak kritikát tervezek adni, hanem megoldást is. De a készülő javaslatoknak van költsége. Én is utálom, hogy ma már sok tízmilliós támogatás után is pénzt tarhál minden blog. Sokszor tízmilliós támogatások után is. Nálam sajnos - szerencsére nincs ennyi pénz. Ha sok kérdésnek utána megyek, kiesik a bevétel a "családi kasszából", a lakás költségeiből. 

Így itt sörjegy lesz. Ha azt mondod olvastál egy olyan postot ami tetszik, és meghívnál egy sörre, ha egy helyen lennénk, akkor a sör árát elküldheted paypalon. Nem médiacézár leszel, nem ki tudja hova fektetsz be, stb. Csak egy jó ember, aki azt mondja, ha nekem megéri a szabadidőt, a pénzt a közjóra költeni, akkor virtuálisan meghívott egy sörre. A paypal link: paypal.me/Enerla

A transzparencia kedvéért (mielőtt Puzsér beleköt) az igazsághoz hozzá tartozik, hogy sört szinte soha nem iszok, alkoholt is ritkán, így a sörjegyből annak ellenére tea lesz, hogy aki ilyenkor meghív valakit, az sört mond. És a sörjegy jól hangzik. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6313465771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása