... mert választani kell

Hogyan lesz az álhír?

2017/12/27. - írta: Válasszunk

Kezdeném egy screenshottal, remélem mindenki felismeri a portált.

indexfakenews.png

A főoldali ajánló szerint a híd szerkezetileg nem stabil. A cikk szövege már finomabban fogalmaz.

"A hídon a közlekedést leállították, amíg a károkat helyreállítják." 

Az AP híre és a hivatalos álláspont szerint a hidat elővigyázatosságból az ellenőrzések idejére lezárták, de a statikusok a vizsgálatok elvégzése után engedélyezték az újranyitását. Vizsgálatokról volt csak szó, nem helyreállításról. 

Ez egy autópálya hídja, fontosabb híd. Van aki az Indexre mutogatva spekulál, mennyi ideig lesz lezárva a híd. Ha erre lesz aki emlékszik, jöhet majd a "bezzeg Németországban" sok baj esetén. Hiszen ott a hidat is milyen gyorsan helyreállították... Igaz, a valóság az, hogy nem sérült, ezért csak gyors ellenőrzés volt, de meg fogjuk tudni, hogy erre mennyivel kevesebbet költenek, ez mennyivel gyorsabban megvolt, mint itt bármilyen helyreállítás. Mert, ha megkérdezik mennyibe került itt a hídon a közlekedést helyreállítani kapunk egy választ. És belefér a narratívába az, hogy az Index szerint a híd szerkezetileg nem volt stabil. 

Ha az ilyen manipulációkra alkalmas álhírek után egy oldalt tiltanának a böngészők, a virusírtók, a Google, a Facebook, nagy bajban lennének az Indexnél. Pedig olykor cikkeikben épp az ilyen intézkedések mellett érvelnek. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr2713527301

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

megamovieboy · http://europeanphalanx.blog.hu/ 2017.12.30. 17:45:26

Az első hírek után, melyek az álhírek betiltását követelték, egyből ugyanez jutott az eszembe, az elsők lennének az ultraliberális újságok, weboldalk, aztán jönne a washingtoni adminisztráció egész kommunikációja. Ugye nem felejtettük el a szíriai demokratikus ellenzéket, meg a felkelő tiszteket, meg a mérsékelt iszlamistákat, melyek közül eggyet sem találtak soha!
süti beállítások módosítása