... mert választani kell

Nem is olyan burkolt buzizás Novák Előd ellen

2018/10/13. - írta: Válasszunk

„A pódiumon játssza a fasza gyereket, de amikor valóban tenni kellene valamit, a nép, a nemzet, a választók érdekében, és ki kellene állni egy helyi kiskirály ellen, jönnek a kifogások. Amikor nem egy skinhead hordával szállnak rá egy gyengébbre, csak egy helyi kemény kiskirály ellen kellene lépni, akkor rögtön punci lesz és jönnek az ócska dumák, kifogások. Aki pedig a kemény férfitestben ekkora punci, annak a Prideon kellene vonulni a többi ócska transzribanc között.” – hangzott el a vélemény egy vitában a cégeknél és sok más helyen lévő kiskirályokról, és arról, hogy ezek mennyi veszélyért felelősek. 

Sok homofób látens homoszexuális, mondja az ismert szöveg, és van aki azt mondja sok transzfób és látens transzexuális. Ezzel a váddal áll párhuzamba a vitában megjelenő, szintén nem PC és szintén transzfób megjegyzés: Novák Előd és csapata, ha ilyen esetek sokaságában nem áll ki, akkor egy képregényben megkaphatná a „Mr. Keményfasz a hatalmas Transzpina” nevet.

Azon túl, hogy ez a fajta karaktergyilkosnak nevezett buzizás nem Novák Előd szexualitására utal, még akkor sem, ha a kormánypárti sajtó kereshet mellé egy saját Terry Black-et, így kevésbé hatékony, viszont a "fúj homofób, nem PC, trágár" kórust tökéletesen bekapcsolja, és a adott belvárosi libsicsoport máris védelmébe veheti, sőt a következő összefogás alapkövének is nevezheti Novák Előd ismert radikális jobboldali politikust, azért lássuk be van a fenti véleménynek egy diszkrét bája. 

Mert ugye a vád az, hogy a baloldal nem védi a jogokat, ha nem lehet patriarchátusozni... a szélsőjobb nem védi a jogokat, ha nem lehet zsidózni, cigányozni. Ez a fajta kirekesztő önkény közös pont. Részben forrása is ez az elit így működő részét célzó elit-ellenességnek. 

De vajon az az ember, aki a hazai baloldaltól annyiban balra lenne, hogy elvárná a „munkásosztály” képviseletét, a normális munkakörülményeket garantáló törvények betartatását, Novák Előd radikális jobboldali csapatától elvárná azt, hogy ne csak a szájkarate szintjén legyen férfi, hanem, ha már radikális jobboldal, annyiban is feleljen meg a hagyományos társadalmi szerepeknek az ilyen önjelölt vezér, hogy álljon ki sok gyengébb védelmében, legyen bátor, az hol van a politikai palettán? 

Hiszen az álbaloldaltól balra van, a magát jobboldalinak mutató, de a kiállást, a hitelességet elbliccelő alakoktól jobbra. Az igazság az, hogy ahogy a hazai baloldal sem igazán baloldali, mert leszarja a munkásokat, és ez a jobboldal sem képviseli a nemzeti egységet mert leszarja a munkásokat (annál inkább a Sztálin-Hitler tengely nemzetközi vagy nemzeti szocializmusának eszközeit sírja vissza) úgy a hazai baloldaltól balra, Novák Elődtől jobbra van egy hitelesen képviselhető politikai centrum.

Na ez az a pozíció, amit hitelesen betöltve megdönthető lenne az Orbán Rendszer. Mert az Orbán Rendszert nem más tartja életben, mint a cserbenhagyott emberek haragja. Az a harag, amit azért érzünk, és azért érez Novák Elődöt buzizó motoros bonehead és baloldalt burzsuj bankárbérenc geciknek aposztrofáló punk, mert mindkettőnek elege van abból, hogy a politika számára csak akkor fontosak az emberek jogai, ha a párt narratíváját, ideológiáját szolgálja az ügy. 

Ha az ilyen érdek dönt, akkor nem a jog, hanem az önkény uralmáról lenne szó, és ezt sokszor a másban kellően primitív szavazók is észreveszik, és buzizással, vagy a politikus felé küldött "kabbefaszom" üzenetével kommentálják. És amikor a képernyőn keresztül az utóbbit Kunhalmi Ágnes vagy Dúró Dóra kapja meg, az nem a szexuális zaklatásról szól, hanem arról a haragról és indulatról, amit ezek a politikusok megteremtettek maguk ellen. 

Persze az orális szexre való felszólítás így sem helyénvaló. Nem azért, mert a politikussal szemben vélemény-nyilvánításba nem férne bele a haragot kifejező trágárság, vagy mert kevesebb joga lenne a közönséges embernek beleszólni a közéletbe. Hanem azért, mert, miből gondolod, hogy a kért tevékenységet az ilyen politikus tisztességgel csinálná? 

Oké, nem politikai munkával, nem mások képviseletével jutott magasra, még feltételezed, hogy ebben a feladatkörben sok politikusnak gyakorlata lehet. De a kért póz ugye meglepheti. Mert sok ilyen patkány felfelé nyal / szopik, lefelé viszont taposni szokott, és politikai vezetőként nem téged szolgáló képviselőnek, hanem feletted álló vezetőnek tartja magát. 

Az pedig, hogy a kabbe szintű felszólítás Novák Elődnek és társainak is jut? A fenti kitételek mellett nincs vele más baj. "Kinek a pap, kinek a papné" alapon úgy dönt, hogy neki pont Novák Előd tetszik. Hiszen, ha már punci lett, punciról van szó, azzal egy kellően homofób „látens homoszexuális” szélsőjobboldali szavazó is folytathat (orális)szexet, hiszen mégis csak punciról van szó. 

Csak éppen kabbefaszom és buzizás helyett lehetne ám értelmesen is mást választani. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4414164671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása