... mert választani kell

A menekültválság kapcsán a legnagyobb hiba, "a migránsokról" beszélni

2016/07/24. - írta: Válasszunk

Teljesen mindegy, hogy mit mond a migránsok kezeléséről Orbán Viktor és mit mond Angela Merkel, mindkét politikus egyaránt általános megoldást keres, amit utána bármely migránsra rá lehet húzni. És elhangzanak olyan általánosító hazugságok, hogy ezek a migránsok az Iszlám Állam elől menekülnek. Akik ugyanis ezzel kezdik el az "igazukat" alátámasztani pontosan tudják, hogy a menekültek sok országból jönnek, és nem minden érintett államban aktív az Iszlám Állam. Sőt sok esetben a menekültek nem akkor indulnak meg, amikor az Iszlám Állam területet szerez, hanem éppen akkor, amikor az területet veszít. 

A menekült áradatba belefér Abdul aki valóban az Iszlám Állam elől menekül, és Ahmed aki az Iszlám Állam által megszállt területen pont az Iszlám Állammal kollaborált. Ha a területet visszafoglalják, akkor őt kivégzik. Ha elmenekül az Iszlám Államon belül és gyáva áruló, akkor sem jár jól. Az aki a mártíromság helyett menekülőre fogja és megkérdőjeleződik a lojalitása ott nem járna jól. Hát belekerül abba a masszába amibe bőven belefér ő is, mint a korábban Iszlám Államot képviselő ember, egy az Iszlám Állam által kiszorított terrorszervezett katonája, egy helyi hitetlen, vagy valaki aki nem is a régióból érkezik.

Az általánosítás és ebből az adott emberek megítélése éppen olyan rossz, mintha a nőket, romákat, feketéket, zsidókat, vagy éppen a férfiakat, magyarokat, fehéreket, keresztényeket ítélnénk meg általánosítva. A tapasztalatból lehet következtetni valamennyire a közösségre, de a közösségről kialakuló véleményből, más emberrel szerzett tapasztalatból az egyénre következtetni, ezzel megismerés nélkül előre ítélkezni igen durva hiba.

Idegen kultúra minden nap érkezik hozzánk. Úgy hívják színes, szinkronizált amerikai film. Vagy éppen sorozat. Vagy angol zene, esetleg francia irodalom, japán rajzfilm, kínai étel, harcművészet, keleti orvoslás vagy éppen afrikai származású labdarúgó. Az idegen kultúrával nincs baj. Még akkor sem, ha iszlám országból jött, mert például a török street food irányt sokan szeretjük.

A gond még nem is az idegen vallásokkal van. Tegye fel a kezét, aki a shaolin szerzetestől félti a kereszténységet? A gond ott van, hogy megannyi az iszlám hitet elhagyó ember mondta el, hogy miért nem hisznek a mérsékelt iszlám létében, működőképességében. Mert az iszlám hit saját magáról azt állítja, hogy tökéletes. Az ott lévő példák, törvények, stb. tökéletesek. És ez arra szólít fel, hogy verd át a más hívőket, igázd le őket, és sok esetben a célok elérése érdekében gyilkosságra is. Ha valaki ebben hisz, akkor nem mérsékelt.

Ha pedig ebben nem hisz, akkor feltételeznie kell, hogy nem Mohamed az utolsó próféta, és ma már a prófétákat sokszor máshogy hívjuk. De bizony ezt a titulust akár Luther Mártonra, akár mondjuk az egyetemes emberi jogokat felismerő számos bölcsre rá lehet aggatni. A parancsolatok, tanítások időtállósága kapcsán pedig igen kevés a biztosan időtálló parancsolat.De van néhány ami ilyen.

Mondjuk Jézustól a főparancsolat (és a tény, hogy az nem diszkriminatív). Mondjuk az adókról mondott példabeszéd, és ezzel az állam és az egyház szétválasztása. Mondjuk a befektetett tálentum bibliai példája. És vannak nem feltétlenül örök érvényű bölcsességek, amik különböző korokból származnak, de a modern társadalom részei. Az iszlám alap felvetéseit megkérdőjelező, Mohamedet csak "egy a sorban" szerepbe lökő ember, aki szerint az emberi jogokért tévő nem egy "modern gondolkodó" is a sor része viszont az Iszlám alapjával fordult szemben. Nehéz lenne őt iszlám hívőnek tekinteni.

Az iszlám elmondja, hogy sok későbbi, újabb dolog felülírja a régebbi állításokat. És pont a szélsőségesebb álláspont jön később a Koránban. Nyilván, ha az iszlámnak kialakulna olyan irányzata ami bizonyos társadalmi változásokat Allahtól eredőnek tekintene, és sok tételt ezért "újabb, a régit felülíró" isteni döntésként kezelne történelmi eseményeket, és erre a folytonosságra építve mondaná a hitét időtállónak, és jónak (mert a felülírhatóságot a Korán tisztázza), akkor az adott irányzat törvényei, elvei adhatnának választ. 

Ha egy iszlám hitű bevándorlót látok, akkor vagy azt hiszem el róla, hogy ő tényleg hisz az iszlám tökéletességében, és ez az én leigázásomra szólítja fel, képmutatásra, hazugságra. Ez esetben nagyon nehezen lehet őt együttműködő félnek vagy bármely más tekintetben szavahihetőnek tekinteni. Márpedig a menekültként való elismerés egyik sarokköve pont a szavahihetőség. Vagy, ha a hitében sincs őszinteség, akkor feltehetem a kérdést, mi másban lenne?

Ha azt várnánk el, hogy mint sok más menekül ő is az első táborban várakozzon és kérjen engedélyt arra, hogy tovább vándorolhasson, egy célországban letelepedhessen, beilleszkedhessen, akkor evidencia elvárni a kormánytól, hogy erre adjon neki lehetőséget. De aki ilyenkor sem tartja be a törvényeket, játékszabályokat, a fentiekben nem együttműködő, attól később sem tudok mást várni. Sajnálni tudom őt, de a helyzet megváltoztatására nekem sincs esélyem. 

Az az elvárás, hogy ne tegyünk köztük különbséget szükségszerűen elvezet oda, hogy a fenti látott problémák miatt minden migránst potenciális veszélyforrásnak kell tekinteni, és vagy mindent távol kell tartani, vagy a PC jegyében mosolyogni az erőszaktevőre is. Ha viszont mindegyikük megkapja a tisztességes eljárás azon alapvető részét, hogy saját magát, a saját tettei, helyzete alapján ítélik meg, akkor egy döntően új helyzet áll elő. Még akkor is, ha a látszat azt mutatja, mindez akár vallási alapú diszkriminációt jelentene. 

A szabad vallásgyakorlás alapjog, de ez az alapjog, ha más jogokkal áll szemben, nem feltétlenül első a sorban. És a fenti tanok hirdetése alapvetően más jogait sérti. Tegyük fel valaki "őszintén mérsékeltnek" mondja magát. Ő csak a képmutatást hirdeti, és a hittársa nem tudja, hogy az ő mérsékeltsége e szerint képmutatás, vagy őszinte: Így pedig továbbra is erkölcsi támogatást, felbujtást jelent sok gyalázatos tettre. És számos atrocitás mögött ez van.

A békésen imádkozó anyuka, apuka aki csak a képmutatás, a gyilkosság tökéletesnek vallásával járul hozzá más emberek lemészárlásához... Képmutatásról beszél, de talán magát is áltatja. Róla kellene azt mondani, nem veszélyezteti a nemzetbiztonságot? És ő is csak akkor jöhetne, ha nem veszélyezteti a nemzetbiztonságot, az itt élők, és az ide menekülni jogosultak jogait. Neki kell szavahihetőnek lenni, és ezt igazolni. De vannak olyan ellentmondások amik feloldása a lehetetlennel határosnak látszik. 

Rendületlenül hiszek abban, hogy őt is megilleti a szabad vallásgyakorlás, hogy őt sem szabad a hite miatt megkülönböztetni. De abban is, ha veszélyt jelent, az eljárás alatt nem őszinte, nem megbízható az az ember élet védelme érdekében kizáró ok, és ez megkérdőjelezhetetlen alapjogokból ered. És ezzel együtt, ő amikor egy tökéletes és tisztességes eljárásban megvizsgálnánk, a fentiek kapcsán nehezen tudna szavahihető emberként meggyőzni a befogadása biztonságáról. És hiszem és tudom, hogy ugyanezt a meggyőző őszinteséget, és együttműködést indoltan mindenkitől elvárni akkor sem diszkrimináció, ha egy vallás követői nem tudnak esetleg megfelelni az előírásoknak.

Jó, nem egy vallásról van szó. Mert mondjuk az iszlám mellett biztos hasonló helyzetben lennének mondjuk a sátánisták, de számos erőszakos szekta, ami nem fér össze a törvényességgel, mások jogaival, éppen így kiesne. De ezek többségének a követése éppen az erőszakosságuk miatt többnyire jogi akadályokba ütközik. És egyik veszélyes vallást önkényesen megkülönböztetni a többitől diszkrimináció. A veszélyeket mérlegelni egységes mérce szerint viszont egy korrekt eljárás. 

De aki azt mondja, hogy ő már nem vallásos, az iszlám szerint hitehagyó, hitetlen, mert világi államot szeretne... Esetleg keleti keresztény, vagy bármely más vallás képviselője. Esetleg hisz istenben, de hisz abban is, hogy a hite kapcsán neki kell gondolkodni azon, hogy mi a helyes. Egy tanításban nem azért hisz, mert X szent könyv írja, hanem X szent könyv azért szent a számára, mert az abban leírtak igazak. 

Ebben a pillanatban a fenti iszlám alapfelvetéstől ő független. Oka van az iszlám hitűekkel teli táborból tovább menekülni, joggal jöhet ide, és könnyen alá is tudja támasztani ő miért nem veszélyes sem ránk, sem másokra. Igazat mondhat, lehet szavahihető, együttműködő. És nem hiszem, hogy az ő esélyét, amit megérdemel és ami jár neki, csak azért el lehet venni, mert a migránsokat egységesen akarjuk kezelni, a masszáról mondott ítélet alapján előre, a megismerése nélkül megítélve az egyént. 

Rengeteg olyan menekült van, aki ilyen tisztességes mérlegelés mellett jöhetne. Akire szükség lenne, és nem csak a munkaerőhiány, a demográfiai problémák miatt. Hanem azért is, hogy egy rossz eljárással szemben fel tudjunk mutatni egy jó alternatívát. És ők azért illeszkednének be, dolgoznának és adóznának itt, és nem Németországban, mert mi észrevesszük a különbséget köztük, és a képmutatást, hátbaszúrást a tökéletesség követendő példájának tekintő, mind ránk, mind rá veszélyes ember között. 

Ha a menekülteket egyetlen masszaként kezelő politika helyett egyénenként kezelnénk, és ha más em, hát érdekből hívnánk őket be, már sokkal több menedékkérőt vett volna át minden európai ország Görögországtól, Olaszországtól. A kötelező, válogatás nélküli kvótát kierőszakolók viszont maguk sem sietnek a menekültek gyors átvételével. 

Csak a kudarcba fulladt integrációs próbálkozásaik elveihez ragaszkodnak, mert ez kell az önigazoláshoz, de a megoldáshoz senkit sem vitt közelebb a politikájuk. És ez utóbbi többek között a menedékkérőknek rossz. Azoknak is, akiket be tudnánk fogadni és lenne esélyük a valód integrációra, de azoknak is, akik idejében tudnák azt, hogy nekik nem Európa gazdagsága jut, de a környéken sok országban biztonságban tudnak új életet kezdeni. A bizonyosság nekik is könnyebbség lenne, és már jobb helyzetben lennének. 

215 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr688910310

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Az EREDETI 2016.07.25. 23:51:08

@Nemfajtalan srác: Nemudom mit mondott.
Tehát azt mondod, hogy addig basztatták amíg elkattant az agya. Erről beszéltem, egy szóval nem említettem, hogy ez csak a fajtiszta őslakosság lehet. a végeredményen nem változtat.Elítélem. Ugyanakkor nem fogok általlánosítani, hogy a jövő héten az összes mcdonaldsban ahol törökök is dolgoznak lövöldözések lesznek. a gyerek biztos hogy nem volt komplett

Ad Dio 2016.07.25. 23:52:57

@fehérfarkas:

"Ezek egy szakácskönyvet is gyilkosságra buzdító írásként értékelnének, mert abban kések, szúrúszerszámok, égést okozó forró olajok, tűz, gyilkolásra is használható hegyes és éles eszközök vannak, illetve olyan igék mint feldarabolás, levágás, lefejezés, forró olajba mártás, tűzön megsütés és pirítás, meggyújtás, stb..."

Tudom nem illik, de :-).

fehérfarkas 2016.07.25. 23:53:10

@Nemfajtalan srác: "Talán ha az emberek befogadóbbak lennének nem fordulna ellenük az a néhány ottszületett (iszlám) állampolgár se."

Akik itt muszlimok Európában terrortámadásokat követtek el, azok annyira voltak az ISIS-hez csatlakozás előtt vallásosak, hogy dorgoztak, loptak, bűnöztek, némelyikük még kurvákhoz is járt meg piált is. Vagyis olyan dolgokat csináltak, amiket az iszlám törvényei elítélnek.
Az ISIS pedig a social médián keresztül mosta át az agyukat a propagandáján keresztül.
Ezek nem mecsetekbe járó hívő muszlimok voltak előtte, hogy aztán az egyik napról a másikra az őket befogadó ország ellen forduljanak. Ezek többször jártak szeszes italokat és kábszert áruló helyekre mint mecsetbe.

Engem inkább az érdekel, hogyan lehettek szabad lábon? Vagy itt Európában bárki szabadon bűnözhet, és csupán annyi a büntetése, hogy a "rendőrség látókörébe kerül" de a rendősrég meg a bíróság semmit nem tesz ellene?

Az EREDETI 2016.07.25. 23:54:27

@Nemfajtalan srác: ne egészítsd ki amit leírtam a saját gonndolatoddal, ha azt akartam volna írni akkor az lenne ott. az hogy ezt sajátosan értelmezed az a te dolgod.

dunántúli gyerek 2016.07.25. 23:58:52

@fehérfarkas: 'Akik itt muszlimok Európában terrortámadásokat követtek el, azok annyira voltak az ISIS-hez csatlakozás előtt vallásosak, hogy dorgoztak, loptak, bűnöztek, némelyikük még kurvákhoz is járt meg piált is. Vagyis olyan dolgokat csináltak, amiket az iszlám törvényei elítélnek. '

Ez igaz, és ezért kell a lehető legegyszerübb módszerrel kint tartani az országból MINDET. Senki nem szeretné megkockáztatni, hogy az utcájában, a gyereke iskolájában v. a plázában v. a munkahelyén legyen a következő machetés müsor. Pláne hogy semmiféle pozitív hatást nem hozott a bevándorlásuk, nyomokban se.

fehérfarkas 2016.07.26. 00:12:53

@dunántúli gyerek: "Eccerü. Máshol lőnek rájuk a határon, de ez a szomszédos arabokra is igaz."

Indiában 150 millió muszlim él (= 15 Magyarország teljes lakosságával felérő muszlim), de Oroszországban is több muszlim él, mint Jordánia + Libanon + Katar + Bahrain + Kuvait + Omán együttes lakossága.
Muszlim szélsőségesek ott is vannak, de a lakosságszámukhoz képest elég ritkán történik muszlim terrortámadás.

Egyébként a közhiedelemmel ellentétben Európában a legnagyobb arányban a muszlimok nem Nyugat-Európában élnek, hanem a Balkánon és a Kaukázusban őslakosként.
Európában 50 millió muszlim él, ennek a fele él Nyugat-Európában bevándorlóként, a másik fele a Balkánon, a Kaukázusban és Oroszországban őslakosként.
Kevesen tudják, de a világ 2. siíta országa Azerbajdzsán földrajzilag még Európa része.

Az az afgán srác, aki a német vonaton megkéselte a hongkongiakat a szellemi sötétség miatt gyilkolt és nem a vallás miatt: arra hivatkozott, hogy azért gyilkolt, hogy megbosszúlja az afgán haverja halálát, aki az amerikaiak bombázása következtében halt meg. Az illető totál szellemileg sötét volt, mert: az USA helyett Európában (Németországban) gyilkolt ázsiai (hongkongi) civil embereket. Mégcsak nem is katonákat, hanem civileket. Vagyis, akiket meggyilkolt azoknak semmi közük ahhoz, amire hivatkozott.
Az iszlám szerint pedig eleve tilos ártatlan civileket gyilkolni. És háborúzásra is csak az ország hivatalos vezetője adhat ki parancsot. Az USA ellen pedig egyetlen muszlim ország vezetője sem adott ki támadási parancsot. Sem Irán, sem Szaúd Arábia, sem Pakisztán, sem más muszlim ország vezetője.
Vagyis az illető egy pszochopata volt, és az ISIS-nek pont az ilyen behülyíthatő pszichopatákra van szüksége, és az interneten keresztül könnyen el lehet érni a pszichopatákat, szociopatákat és zakkantakat.

Abban van igazad, hogy a muszlim országok megpróbálják szelektálni, hogy kiket engednek be, és aki nem tartja be a törvényeiket, azokat vagy lecsukják, vagy kivégzik, de pszcihopaták és bűnözők ott csak rövid ideig mászkálhatnak szabadon.
És az ISIS és al-Kaida is csak ott tudott eredményt elérni, ahol a Nyugat az ország hivatalos vezetését vagy lebombázta (Afganisztán, Irak, Líbia), vagy a mai napig támogatja a hivatalos vezetés ellen fegyverrel harcolókat (Szíria).

dunántúli gyerek 2016.07.26. 00:14:48

@fehérfarkas: Senkit nem kell beengedni, csak mint az USA, ha van tanulmányi v. munkavállalási v. turistavízuma.

fehérfarkas 2016.07.26. 00:38:25

@dunántúli gyerek:

Nem én voltam az, aki állandóan leszólta és cikizte a muszlim országok bevándorlási szabályait, hogy lehetőleg csak azokat fogadják be, akiknek van érvényes munkavállalásija vagy ha elveszti a munkáját, akkor 1 hónapja van új munkahelyet találni, vagy kiutasítják.
Vagy mint sok muszlim ország befogad menekülteket is, de azokat menekült táborokban helyezi el, és csak szépen lassan, sok sok év alatt engedi ki őket az őslakosság közé keveredni.

Egyébként pedig a muszlim országok világszerte több mint 30 millió migránst (gazdasági bevándorlót és menekültet egyaránt) fogadnak be. Ennyivel kevesebb jön ide Nyugatra.
Valamit csak jobban csinálnak mint Nyugat-Európa, ha náluk ennek ellenére nincs olyan megriációs feszültség mint itt.
Talán azért mert ők nem az etnikumot és vallást nézik, és nem akarják polkorrektnek hazudni magukat, hanem azt mondják, hogy akit befogadnak, annak etnikumtól és vallástól függetlenül kötelező az ország törvényeit betartani. Aki pedig nem tartja be azt vagy kiutasítják vagy dutyiba zárják (vagy ha súlyosabb bűncselekményt követ el, akkor kivégzik).
És ebben igazuk van: nem azt kell nézni ki hol született, hanem azt, hogy amely országban éppen tartozkodik, annak a törvényeit be kell tartani. Ha nem tartja be, akkor pedig a törvény szigora sújtson le rá.

dunántúli gyerek 2016.07.26. 00:46:39

@fehérfarkas: Nehogy már mi alkalmazkodunk hozzájuk hogy ne legyen 'migrációs feszültség'. Viccnek is rossz.

Aztán simán lehet hogy naponta ütik-verik dunába lövik őket ott nincsenek libsik meg cnn hogy ezen nyafogjon(már azon se nyafog hogy a törökök ezt csinálják). Ismerik egymást szagról, évezredek óta élnek ott együtt.

dunántúli gyerek 2016.07.26. 00:52:45

@fehérfarkas: Breaking news - Most épp Kabulban robbantott fel 300 embert az egyik poszttraumás stresszben szenvedő Ahmed baba. Mondjuk baromira nem érdekel csak ne itt csinálják.

index.hu/kulfold/2016/07/23/brutalis_verfurdot_rendezett_az_iszlam_allam_ket_merenyloje_egy_kabuli_teren/

fehérfarkas 2016.07.26. 01:24:07

@dunántúli gyerek:

Megértetted amit írtam?
Ugyanis pont az írom, hogy vallástól és etnikumtól függetlenül mindenkinek az adott ország törvényeit be kell tartania, ahol tartozkodik. Pont.
Nem gyűlülködni kell, meg gyűlöletet szítani etnikai és vallási alapon, hanem a törvényeket betartatni mindenkivel. Pont úgy, ahogy a muszlim országok is csinálják etnikumtól és vallástól függetlenül.
De azokat ezért ugye leszóljuk milyen elmaradott középkori barbár országok, mert szigorúan betartatják a törvényeiket. Pont.

És Irak (1991, 2003), meg Líbia (2011) és Szírian (2011) és békés és biztonságos országok voltak, amíg a Nyugat el nem kezdte bombázni, illetve a kormányaikat ellenzőket fegyverezni (Szíria). Afganisztánban kivételesen nem a Nyugat kezdte, hanem a Szovjetunió a bombázást és tankokkal bevonulást (1979).
Szíriába 2010-ben az utsó békés évben 8 millió külföldi turista látogatott. Szíria az elmúlt 150 évben befogadta az örmény, zsidó, palesztin, iraki, cserkesz, kuvaiti menkülteket (ha egy kicsit régebbre megyünk vissza, akkor a Habsburgok elől menekülő magyar szabadságharc menekültjeit is, és Bem Apó is Aleppóban telepedett le, meg az európai antiszemitizmus és zsidóüldözések elől menekülő zsidókat is befogadták). Most a szírek menekülnek. És 5 éve turisták helyett 70 ország csürhéje megy oda pusztítani, gyilkolni és rombolni az egyik oldalon, a másik oldalon pedig amerikai, török és orosz gépek bombázni. De egyben a terroristák és az amerikaiak is egyetértenek: a szír lakosság simán gyilkolható, és a szír kormányt bármi áron fel kell számolni.

Számos muszlim országban jártam, most legutóbb is egy olyanból jöttem vissza, ahol arabok (őslakosság), berberek (még ősib őslakosság), tuaregek (őslakosság), négerek (gazdasági migránsok vagy volt rabszolgák leszármazottai), francia és spanyol gyarmtosítók leszármazottai ugyanúgy békében élnek egymással, mint az ateisták, muszlimok, keresztények és zsidók. Az országot egy király vezeti (de van alatta egy választott parlament és miniszterelnök is), aki Mohamed próféta leszármazottja (lányának Fatimának a révén), és ez a dinasztia 3 évszázada van hatalmon. Ebben az országban 1200 év alatt ez a 3. olyan dinasztia, amely a prófétához (a lányához Fatimához vagy az unokájához Hasszánhoz) vezeti vissza magát. Ez az ország ismerte el először a világon az USÁ-t független önálló országnak 1777-ben. Ebben az országban tanult egy évezreddel ezelőtt Gerbert d'Aurilac a fezi egyetemen, akit mi II. Szilveszter pápaként ismerünk, aki a mi István királyunknak a Szent Koronát adta.
Ebben az országban az uralkodó azt mondta a francia gyarmati időszakban, amikor Franciaországot a Náci barát Vichy-kormány irányította és Hitler a zsidók deportálását kérte, akkor az uralkodó megtagadta a deportálásukat.

Az ISIS, alkaida, al-Nusra Front, Boko Haram ezt az országot ugyanúgy elpusztítanák és rombolnák, mint amiket eddig megszálltak Irakot, Szíriát, Líbát vagy Malit. Szerencsére ezt az országot a Nyugat eddig még nem akarta "demokrácia exportban" (= lebombázni a nyersanyagaiért és a kormányát megbuktatni) részesíteni, így ez az ország egyelőre még tud védekezni a szélsőségesekkel szemben. És remélem ez így is marad. Ha mégis "demokrácia exportban" részesítenénk, akkor baromira megszívtük, mert ez az ország csupán 14 km-re van Európától, és nem választ el tőle egy olyan nagy ország mint pl. Törökország.
Éppen ezért azt mondom, hogy minden muszlim országgal azonnal béküljünk ki, a "demokrácia exportot" (= lebombázni a nyersanyagaiért és a kormányát megbuktatni) haladéktalanul fejezzük be, a kormányaikat és hadseregeiket pedig segítsük a szélsőségesek elleni harcban. Ugyanis ugyanozon terrorszervezetek itteni leánysejtjei gyilkolnak náluk Nyugaton, amelyek a tőlünk "demokrácia exportot" (= amelyeket lebombáztunk a nyersanyagaikért és a kormányát megbuktatni próbáltuk/juk) kapott országban megerősödtek.
Egy nemzetközi globális világban a nemzetközivé vált terrorzmust csakis összefogással, nemzetközi szinten lehet legyőzni.

chrisred 2016.07.26. 05:19:52

@Válasszunk: Nem, csak a vonatkozó szabályokat ismerem, te pedig csak a képzeletedben lévő menekültügyi szabályozásról hadoválsz.

chrisred 2016.07.26. 05:22:22

@Nemfajtalan srác: Ezt inkább ne az kérdezze, aki szerint a második világháború utáni kitelepítések során fel sem merültek tömeges problémák.

chrisred 2016.07.26. 05:54:27

@fehérfarkas: Ez terelés. Ne mondja senki, hogy egy Németországban élő iráni származású tinédzser az IS nyomására kattant be. A valódi veszélyt a kontinenst behálózó szervezett bűnözés jelenti, meg a korrupt és tehetetlen kormányok. Európa lakosait jobban fenyegeti egy tucatnyi bevándorlási kötvényt vagy illegálisan magyar állampolgárságot vásároló orosz-ukrán csempész vagy nepper, mint a családját a pokolból kimenekíteni akaró nincstelen százezer arab.

$pi$ 2016.07.26. 06:38:21

@Válasszunk: "De nem ezt mondta :) "

De igen!

" Máté 5:17 Ne gondoljátok, hogy jöttem a törvénynek vagy a prófétának eltörlésére. Nem jöttem, hogy eltöröljem, hanem inkább, hogy betöltsem.

Máté 5:18 Mert bizony mondom néktek, míg az ég és a föld elmúlik, a törvényből egy jóta vagy egyetlen pontocska el nem múlik, a míg minden be nem teljesedik.

Máté 5:19 Valaki azért csak egyet is megront e legkisebb parancsolatok közül és úgy tanítja az embereket, a mennyeknek országában a legkisebb lészen; valaki pedig cselekszi és úgy tanít, az a mennyeknek országában nagy lészen."

Vagyis ha azt mondod, hogy az ószövetségi törvények nem érvényesek, akkor nem vagy Jézus követője, azaz nem vagy keresztény. :(

$pi$ 2016.07.26. 06:41:24

@fehérfarkas: "Pont úgy, ahogy a muszlim országok is csinálják etnikumtól és vallástól függetlenül."

Ez marhaság, a muszlim törvények nem vallástól függetlenek!

"De azokat ezért ugye leszóljuk milyen elmaradott középkori barbár országok, mert szigorúan betartatják a törvényeiket. Pont. "

Ez megint butaság, nem azért mondjuk rájuk, hogy barbárok, mert betartatják a törvényeiket, hanem azért mert barbárok a törvényeik.

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 09:12:42

@chrisred:
Akkor mégegyszer, ogy megértsed:

A mostani arab/néger/egyéb bevándorlást nem lehet összehasonlítani a 2. világháború utáni tömeges kitelepítésekkel, amikor a németeket Németországban, a magyarokat Magyarországon kényszerítették letelepedni. Mert azzal nem voltak nyelvi, kulturális, vallási és egyéb problémák. Ha sikerült megoldani a lakhatást, másnap már beállhattak dolgozni, fel se tűnt hogy pl. Kelet-Poroszországból érkezett "bevándorlók", vagy itt az hogy felvidéki vagy erdélyi magyarok

A mostanában tömegesen ideözönló arabok, afgánok, négerek egy teljesen más történet, nem is tudom hogyan lehet ép ésszel a kettőt összemosni, szerintem meg van zakkanva az agyad ha ilyesmi megfordul benne

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 09:22:00

@Az EREDETI:
"nem fogok általlánosítani, hogy a jövő héten az összes mcdonaldsban ahol törökök is dolgoznak lövöldözések lesznek"

Pedig az is lehet hogy a BigMactól kattant be az iráni csávó, úgyhogy csak óvatosan egyedl

Láthatod más is össze tud hozni sületlenségeket, ha nagyon akar

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 09:28:08

Akkor mégegyszer a lényeg: a mostani migrációs nyomás egy csapás Európára, aminek vagy ellenáll minden szükséges eszközzel, vagy pedig beszántja a történelem a jelenlegi európai kultúrát, életformát

Hogy utána mi jön, abba jobb nem belegondolni, de egy kis ízelítőt mindenképpen adnak nekünk a terrortámadások, gengszterleszámolások, ámokfutások, vagy akárhogy nevezzük az elmúlt hetek történéseit

Akkor most ki melyikre szavaz? Mert ezt kell eldönteni, a többi meg csak szájkarate

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2016.07.26. 09:29:47

"Az általánosítás és ebből az adott emberek megítélése éppen olyan rossz, mintha a nőket, romákat, feketéket, zsidókat, vagy éppen a férfiakat, magyarokat, fehéreket, keresztényeket ítélnénk meg általánosítva. A tapasztalatból lehet következtetni valamennyire a közösségre, de a közösségről kialakuló véleményből, más emberrel szerzett tapasztalatból az egyénre következtetni, ezzel megismerés nélkül előre ítélkezni igen durva hiba."

Like. Egyetértek az írással, sajnos kevés ilyen van. A probléma ugyanis pont az, hogy a kétféle megoldás - ne engedjük be egyiket se vs. mindenkit engedjünk be - kollektivista, holott cselekedni csak az egyén tud. A megoldás mindenképpen az, hogy individualista alapon kell kezelni a problémát. Kapcsolódó írásom: liberatorium.blog.hu/2015/07/13/destruktiv_kollektivizmus

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 09:37:02

@stoic79:
" individualista alapon kell kezelni a problémát."

Egy a határon papírok nélkül megjelenő totál ismeretlen migránst nem lehet "individualista alapon" kezelni. A legelső hozzászólás a poszthoz éppen erről szól.

Elméleti fejtegetések a libber "agyközpontokból" a gyakorlatban semmit nem érnek

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2016.07.26. 09:52:42

@Nemfajtalan srác: "Egy a határon papírok nélkül megjelenő totál ismeretlen migránst nem lehet "individualista alapon" kezelni. "

De ez a probléma miért csak a "migránsoknál" keletkezik és máshol miért lehet megoldani? Csak néhány példa:

- Nincs ráírva senkire, hogy ki a futballhuligán és ki nem az. Ettől függetlenül meg lehet oldani a balhés elemek kiszűrését és nem kell minden meccset zárt kapuk mögött játszani.
- Nem lehet tudni, hogy melyik üveges ver át és melyik nem, de érdekes módon az emberek nem hagyják úgy a törött ablakokat, hanem különböző módszereket alkalmaznak arra, hogy ki a csaló és ki nem az.
- Nem szüntetjük meg a BKV-t azért, mert az utasok között vannak bliccelők is.

És így tovább.

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 10:16:06

@stoic79:
A futballhuligánokról adatbázisok vannak, a stadionok beléptetési rendszere (mennyi szájkarate ment a kiépítésekor libsi oldalon) pont ezeknek a kiszűrését szolgálja

Az üveges példát nem nagyon értem. Ha betörik elviszem egy kisiparoshoz és megcsinálja. Hogyha a határon áll 100 migráns és megkérdem ki az üveges közülük mert az bejöhet, akkor 99 üvegesnek mondja magát, a 100. csak azért nem mert süket. Én egyikre se bíznám rá az ablakomat, mert vagy ért hozzá vagy csak kamuzott, de az utóbbi sokkal valószínűbb

A BKV még csak elvan valahogy a bliccelőkkel, de a migránsokkal akik teleszarják, telehugyozzák már nehezebben. Aztán ha beilleszkednek (mármint az európai terroristahálózatokba) akkor lehet hogy fel is robbantják

Egyéb példa?

desw 2016.07.26. 10:39:27

@stoic79:

"- Nincs ráírva senkire, hogy ki a futballhuligán és ki nem az. Ettől függetlenül meg lehet oldani a balhés elemek kiszűrését és nem kell minden meccset zárt kapuk mögött játszani."

Ez a példád hatalmas öngól. Egy huligánt ki lehet tíltani a következő meccsről, viszont a menekültedet nem lehet kitíltani Európából, ha egyszer beengedted a jelenlegi idióta egyezmények miatt akkor sem, ha egy terrorista.

desw 2016.07.26. 10:43:41

@stoic79:

"A probléma ugyanis pont az, hogy a kétféle megoldás - ne engedjük be egyiket se vs. mindenkit engedjünk be - kollektivista, holott cselekedni csak az egyén tud. A megoldás mindenképpen az, hogy individualista alapon kell kezelni a problémát."

Aha! Tehát pl a diplomás menekültet kimented a tengerből az analfabétát meg nem? Az olasz partiőrség még a tengeren zh-t fog iratni, hogy kiderüljön, hogy hazudik-e a végzettségéről, mi?

Csuti Ördögüző 2016.07.26. 11:13:37

@stoic79: qrva nagy 5let. Németorszagban 1 millioan varnak a menekultkerelem elbiralasara, 300ezret sikerult feldolgozni 1 ev alatt ugy h a teljes nemet rendorseg+kozigazgatas kizarolag a fluchtlingekkel foglalkozik. Es igy sem er semmit mert naponta musoroznak karddal meg macsetevel.

Egy fal a hatarra sokkal olcsobb+egyszerubb.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.26. 11:14:29

@stoic79: azért kedves barátom, mert ezek egy másik országból érkeznek, mi több egy olyan országból, ahol nem vezetnek olyan nyilvántartást ami kompatibilis lenne kishazánkkal.

Én egyetértenék a szelektív beengedéssel, hogy csak nőket és gyerekeket és csak bizonyos felekezethez, társadalmi csoporthoz tartozókat szabad beengedni, egyszerűen azért, mert nem menekültek. Vagy ha éppen menekülnek is, ők tagjai annak a társadalmi csoportosulásnak ami miatt épp menekülni kell.

'56-ban is Ausztriában biztosan nem fogadták volna nagy szeretettel a szovjet katonát és kiscsaládját, az ÁVH-s ügynököt és kiscsaládját és így tovább.

A pár szíriai keresztényt, drúzt éppen befogadhatná pár olyan állam, ahol szükség van a bevándorlókra. Például Amerika, Kanada, Ausztrália, pár olyan ország, ahol van bőven hely.

Ez egy szép elmélet, korlátozottan működhet is, viszont nem áll a rendelkezésünkre a legtöbb esetben adat, hogy eldönthessük valakiről, hogy kicsoda, micsoda is ő. A legjobb esetben egy szűk kollektívához tartozik és ők tudják igazolni, hogy igen, ő megbízható, vagy nem ő egy gazember/szunnita szomszéd csak megjátssza magát. A legnagyobb probléma ugyanis, hogy az emberek hazudnak és jók a tettetésben, főként ha olyan ellenőrizhetetlen dologról van szó, mint a belső szándék, az információ pedig drága.

Lehet hogy valaki TÉNYLEG egyetemi professzor és szervetlen kémiát tanított Damaszkuszban. Ha ezt a tudást arra használja fel, hogy levegőbe repítsen pár tömbházat Berlinben, annak viszont már nem örülnek a befogadó országban.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2016.07.26. 11:15:38

@Nemfajtalan srác:

"A futballhuligánokról adatbázisok vannak, a stadionok beléptetési rendszere (mennyi szájkarate ment a kiépítésekor libsi oldalon) pont ezeknek a kiszűrését szolgálja"

Viszont ezek nem preventívek, azaz ezek csak akkor lépnek életbe, ha már balhézott valaki. Ha te először mész meccsre, akkor még nem lehet tudni, hogy később fogsz-e valamit elkövetni vagy sem.

"Az üveges példát nem nagyon értem. Ha betörik elviszem egy kisiparoshoz és megcsinálja."

Na de pont ez a lényeg. Mi alapján választod ki, hogy melyikhez? Hiszen elképzelhető, hogy átver. Tehát van valamilyen módszer, ami alapján eldöntöd, hogy melyikhez vigyed.

"A BKV még csak elvan valahogy a bliccelőkkel, de a migránsokkal akik teleszarják, telehugyozzák már nehezebben. Aztán ha beilleszkednek (mármint az európai terroristahálózatokba) akkor lehet hogy fel is robbantják"

1) A BKV ettől függetlenül szűri a bliccelőket. Nem indokoltad meg, hogy ez a módszer a bevándorlók esetén miért lenne alkalmatlan. 2) Ha a kockázat nagyobb, akkor értelemszerűen azt a hasonlatot kell nézni, amelyik szintén ezzel vetekszik (futballhuligános hasonlat), különben almát hasonlítasz a körtével. Ezen kívül meg kell mutatnod, hogy a menekültek nagyobb arányban követnek el terrorcselekményeket, mint a bliccelők.

"Egyéb példa? "

Majd akkor, ha megmutatod, hogy az ezeknél az esetekben alkalmazott módszerek valamelyikét - aminek megint csak az a lényege, hogy az egyén viselkedése alapján történik a szűrés, nem pedig, hogy melyik csoportba csoportba tartozik - nem lehetne alkalmazni a bevándorlók esetén is.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2016.07.26. 11:18:51

@desw:

"Ez a példád hatalmas öngól. Egy huligánt ki lehet tíltani a következő meccsről, viszont a menekültedet nem lehet kitíltani Európából, ha egyszer beengedted a jelenlegi idióta egyezmények miatt akkor sem, ha egy terrorista."

1) Ahogy egy korábbi válaszomban írtam, a beléptetés és a huligánok listázása nem preventív, azaz mindegyik csak a balhé elkövetése UTÁN lép életbe, nem akkor, amikor először mentél meccsre. 2) Az állításod másik felére (nem lehet kitiltani még akkor sem, ha terrorista) valami forrást? Mert én úgy tudom, hogy jogerősen elítélt külföldi állampolgárokat simán ki lehet toloncolni.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2016.07.26. 11:22:10

@desw:

"Aha! Tehát pl a diplomás menekültet kimented a tengerből az analfabétát meg nem? Az olasz partiőrség még a tengeren zh-t fog iratni, hogy kiderüljön, hogy hazudik-e a végzettségéről, mi? "

Pont az a lényege az individualista szemléletnek, hogy mindenki maga dönt, hogy segít-e egyáltalán vagy sem, és ha segít, akkor azt hogyan teszi. Valójában az államnak csak annyit kéne tennie, hogy megszünteti az állami segélyt, növeli az önvédelem lehetőségeit és könnyíti a munkaadók felvételét és elbocsátását. Vagyis a szabad piac majdnae4m automatikusan megoldja a problémát, hiszen a vállalkozók döntenek majd, hogy egy adott EGYÉNT felvesznek-e vagy sem, az állampolgárok döntenek arról, hogy a SAJÁT PÉNZÜKBŐL adnak-e neki vagy sem és így tovább.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.26. 11:22:37

@Csuti Ördögüző: a falas megoldások pótcselekvések és nem érnek semmit önmagukban. Mellete bizony még lövetni is kell.

Ha jön a menekült, ha civil, ha szomorú és kiccsalád is van, nem számít, bármilyen brutálisan is hangzik, a szuverén határokat fegyverrel kell megvédeni.

És nem lesz vérfürdő, mert régen sem volt. Az emberek felfogják, hogy nem, na nem lehet. Itt még az sincs, hogy helyiek igyekeznek kijátszani a rendszert, mint a Vasfüggönynél. Jön a messziről jött ember, látja a kerítést, látja a szögesdrótot, látja a táblát világnyelveket, angol, arab, francia, perzsa mondjuk, amiről rájön, hogy ez egy katonasággal védett objektum, itt nem érdemes bepróbálkozni, mert nem lesz jó vége.

Ezek az emberek nem ámokfutók, nem elmebetegek, nem is ostobák. Nem akarnak rosszat maguknak. Ha azt látják, hogy nincs esély illegálisan letelepedni Európában, ha azt látják, hogy már bejutni is rohadt veszélyes és a helyiek nem látnak szívesen, akkor inkább otthon maradnak, hogy megoldják a problémáikat.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2016.07.26. 11:24:50

@Csuti Ördögüző: "qrva nagy 5let. Németorszagban 1 millioan varnak a menekultkerelem elbiralasara, 300ezret sikerult feldolgozni 1 ev alatt ugy h a teljes nemet rendorseg+kozigazgatas kizarolag a fluchtlingekkel foglalkozik. Es igy sem er semmit mert naponta musoroznak karddal meg macsetevel.

Egy fal a hatarra sokkal olcsobb+egyszerubb. "

Sokkal olcsóbb a szabad piaci megoldás (lásd ezt a válaszomat @stoic79: ) , ugyanis nem csak a fal költségeit spórolod meg, hanem, egyéb állami kiadásokat is csökkentesz (csökken a segély stb.)

Csuti Ördögüző 2016.07.26. 11:26:00

@stoic79: ja, majd a te penzeden iteltess el 1 millio migranst jogerosen amikor a birosagi rendszer eves kapacitasa 10000 ugy. Es amig megszuletik 5 ev alatt a jogeros dontes addig etesd itasd altasd orizd.

Miert is? Miert jo ez nekem?

A magyarok rosszul jartak a rac, tot, olah, cigany es galicianer zsido betelepitesekkel is, kivetel nelkul minddel. Mar csak a kecskebaszo migransok hianyoznak.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.26. 11:28:05

@stoic79: ez egy western minarchista utópiában elképzelhető, de nem a szociális Európában.

Amúgy is baromság amit írsz, mert ebben az esetben és elég csak átdobni egy rakat embert, akik majd átveszik a hatalmat akárhol és az önvédelmi fegyvereket széleskörű terrorra és hatalomátvételre hasznáják.

Az egyéni szabadság segíteni most is megvan és ki is lehet szélesíteni.

Azzal, hogy aki tényleg SEGÍTENI szeretne, az nem őket hívja ide. Hanem bizony ő megy oda. És ott segít végetvetni a polgárháborúnak, ott segít majd helyreállítani a gazdasági stabilitást és fejlődést. Ha valaki ügyesen tud a jó lóra tenni, van vér a pucájában, akkor itt tud igazán nagyot is szakítani. Plusz ez az egyetlen tartós megoldás és valódi segítség.

Csuti Ördögüző 2016.07.26. 11:29:10

@stoic79: aha, persze. A baloldal kiszamolta fusson ki merre lat....:)

A mi kis falunk 20 milliard ft, a nemetek jovore 6000 milliard ftot szannak a menekultekre, bevetel mindket esetben zéró.

desw 2016.07.26. 11:29:50

@stoic79:

"1) Ahogy egy korábbi válaszomban írtam, a beléptetés és a huligánok listázása nem preventív, azaz mindegyik csak a balhé elkövetése UTÁN lép életbe, nem akkor, amikor először mentél meccsre."

Bingo! Pontosan ez a gond az elméleteddel! De amúgy sem válogathatsz. A menekült az menekült!

"2) Az állításod másik felére (nem lehet kitiltani még akkor sem, ha terrorista) valami forrást? Mert én úgy tudom, hogy jogerősen elítélt külföldi állampolgárokat simán ki lehet toloncolni. "

Sajnos nincs igazad! Pl háborúba nem küldhetsz vissza senkit!

"Az eset nagy feladvány Németországnak. A Die Welt szerint ugyanis börtönbüntetése letöltése után az azóta is agresszíven viselkedő Rafikot a menekültügyi törvények alapján azért nem utasíthatták ki az országból és küldhették vissza Irakba, mert ott a merényletkísérlet miatt távollétében halálra ítélték."

index.hu/kulfold/2015/09/18/berlin_terrorveszely_terroristak_irak_merenylet_rendorseg_loves_rafik._y._menekultek/

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.26. 11:31:40

@stoic79: "a fal költségeit"

Na ez pedig amúgy is baromság. Ha bárki szabadon besétál egy országba, akkor mi lesz a csempészéssel? Mi lesz ha ezek az emberek fegyverrel jelennek meg és gerilláháborút indítanak az iszlám terjesztésére és az EU elfoglalására.

A nyomorult határokat meg kell védenie egy szuverén országnak, ha ezt nem tudja, ha mindenki szabadon sétálhat ki-be, nem partner országokból, hanem akárki akárhonnan, akkor itt az ideje bezúzni az Alkotmányt és felolszlatni az országot, a Szent Koronát pedig eltemetni jó mélyre valamelyik király mellé, mert eddig tartott Magyarország.

desw 2016.07.26. 11:33:22

@stoic79:

"Pont az a lényege az individualista szemléletnek, hogy mindenki maga dönt, hogy segít-e egyáltalán vagy sem, és ha segít, akkor azt hogyan teszi. Valójában az államnak csak annyit kéne tennie, hogy megszünteti az állami segélyt, növeli az önvédelem lehetőségeit és könnyíti a munkaadók felvételét és elbocsátását. Vagyis a szabad piac majdnae4m automatikusan megoldja a problémát, hiszen a vállalkozók döntenek majd, hogy egy adott EGYÉNT felvesznek-e vagy sem, az állampolgárok döntenek arról, hogy a SAJÁT PÉNZÜKBŐL adnak-e neki vagy sem és így tovább. "

Ezzel egyetértek úgy általánosságban, de nem a menekültekkel kapcsolatban.

Hogy gondolnád ezt? Jóska kőműves dönt arról, hogy jöjjön-e Ali segédmunkára?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.26. 11:37:56

@desw: "Pl háborúba nem küldhetsz vissza senkit!" Így van.

Milyen szerencse, hogy a világban sehol nincs háború jelenleg, leszámítva a két Koreát, de ott meg fegyverszünet van.

Attól még, hogy a helyi politikában EGYMÁSSAL vitatkoznak és harcolnak helyi erők, attól még nyugodtan hazazavarhatjuk és haza is kell zavarnunk az afgánokat, szíreket.

Attól durvább, hogy mindenféle emberek Afrikából és olyan országokból is beadnak kérelmeket, mint Pakisztán. Mire fel? Személyes nézeteltérés valakikkel? Hogy neki menekülnie kell? És ebbe, hogy jön bele Magyarország?

Irreális lenne elvárni, hogy BÁRMELYIK ország, ahova egy búvalteli lélek elvetődik KÖTELEZHETŐ lenne arra, hogy neki minden gondját-baját orvosolja, csak éppen mert az volt útban.

Az individuum problémája csak a sajátjai. Más, idegen közösségek nem tartoznak érte felelősséggel, nem kell senkinek a gyerekeit azért éheztetnie, mert az utcát ellepték a kóbor kutyák és neki azokat kell etetnie.

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 11:41:10

Mindennapi terrorunkat add meg nekünk ma!

Itt a napi frissítés a "nemkereszténygyűlölők" akciójáról:

index.hu/kulfold/2016/07/26/franciaorszag_rouen_tuszejtes/

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 11:45:59

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
A magyar bíróság a Tassz és a Helsinki Komisszár hathatós jogászi közreműködésével helyt adott egy olyan menedékkérelemnek, ami a Banglasdeshből árvíz elől meneülő nyújtott be. Egy másikat meg Bhutánból mert a földrengés miatt menekült

Namármost Bangladeshben több mint 100 milla ottani roma van kitéve minden évben árvízveszélynek, a Himalájában meg a földrengés kb. olyan, mint itt a nyári zivatar

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 11:53:13

@stoic79:
Bocs, de az ötletedet már rég megvalósították a Kanadába "menekült" romák

A főroma ugyanis Magyarországról hozott munkásokat vállalkozóként, azokat csicskáztatta ksozt-kvártély mellett. Fel is lendült ettől a kábellopás-biznisz igencsak Kanadában, kisteherautóval hordták a rézkábelt az erőmű-telepekről, trafóállomásokról

Tehát mégegyszer:

- a vállalkozó döntötte el szabadon kiket alkalmaz külföldről

- átjárható volt a határ, legalábbis még akkor

Nem is tudom miért ítélte el a kanadai bíróság őtet. Pfuj, rasszista diktatúra!

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 11:58:57

@stoic79:
"az egyén viselkedése alapján történik a szűrés, "

De miféle viselkedés alapján döntöd el a magyar határra egyetlen nap alatt érkező 27 ezer migránsról (ha jól emléxem ez volt a tavalyi csúcs a kerítés építése előtt) hogy ki mit hordoz magában?

Az üveges akihez viszem az ablakot ott van már legalább 10 éve, van tapasztalatom, mástól is megkérdezhetem vagy megnézem a netet. Eleve nem kapott volna engedélyt ha nem lenne képzettsége, szakértelme, és ha mégis balhés akkor rá lehet küldeni a fogyasztóvédelemtől kezdve bárkit

Használhatatlanok a példáid

Csuti Ördögüző 2016.07.26. 12:07:29

Bréking. A mai rouani torokmetszös gyilkos is ahmed volt. Kereszteny templomba ment olni.

Az egesz kecskebaszo quartiert fel fogjak gyujtani a francia ultrak, nagyon helyesen.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.26. 12:26:26

@Nemfajtalan srác: ez is mutatja, hogy milyen álszent korrupt szemétdomb a jogrendszerünk.

Én pedig mind a TASZ-t, mind a Helsinki Bizottságot bezúzatnám a francba, mivel nem igazi jogvédő szervezetek, hanem külföldről befolyásolt, ideológiailag elfogult politikai lobbiszervezetek.

Rendes, tisztességes ombudsman kell és magyar gyökerű, ideológiailag pártatlan szervezetek, amik megkövetelik a professzionalizmust a tagjaiktól és nem folynak bele aktuálpolitikába.

A külföldi nyomásgyakorló szervezeteknek pedig a kémkedéssel egyenrangú elbírálást kellene adni és bezáratni az összeset, akér Putyin, akár Soros, akár az amerikai vagy norvég állam pénzelik. Egy országban a korrupció legsötétebb, legbetegebb foka, ha külföldről veszik meg a politikusokat és befolyásolják a jogszolgáltatást.

stoic79 · http://liberatorium.blog.hu 2016.07.26. 12:37:52

@desw: "Hogy gondolnád ezt? Jóska kőműves dönt arról, hogy jöjjön-e Ali segédmunkára? "

Pontosan. Milton Friedman elmagyarázza: www.youtube.com/watch?v=C52TlPCVDio

Krumpli Bogart 2016.07.26. 12:48:57

inforadio.hu/tudositoink/2016/07/25/egyre_jobban_aggodnak_a_nemetek/

"Würzburg felé tartó vonatban elkövetett baltás támadása ...
Az eredetileg Magyarországon regisztrált fiatalember több mint egy éve élt Németországban, de azon felül, hogy a hatóságok több, mint 50 ezer eurót fordítottak ellátására, ... "

Az én egyetemista lányaim beszélnek németül és angolul. Egyikük tandíjas, ezért Németországba járnak dolgozni, így a nyelvet is gyakorolják, pénzt is keresnek. Egy barátjuk évek óta dolgozik Németországban a szakmájában.
A lányaim netto 1500 €-t keresnek átlagosan havonta, a folyamatosan dolgozó barátjuk 1800-2000€ között keres. Ebből élnek, lakást bérelnek, szemétdíjat fizetnek, utaznak.

Kérdésem: hogy a péniszben lehet elkölteni egy menekültre több, mint egy év alatt 50.000 €-t???? Ha a több, mint egy évet másfél évnek veszem, akkor az havi 2777€.
(Tudom, hogy ezt a pénzt nem a menekült kapta kézhez.)

Van egy ismerősöm, német-magyar kettős állampolgár, 35 éve él Németországban, német férje van. 600€ nyugdíjat kap a német államtól.

Csuti Ördögüző 2016.07.26. 12:57:36

@Krumpli Bogart: ma a migrisimogatas fo lobistai a migranssimogato cegek+civil szervezetek. Ok kapjak a penzt kezhez, oriasi biznisz, jovore 19 mrd euro megy erre a nemet ktgvetesbol (csak a szovetsegibol).

Sok mas kara mellett ez egy hatalmas mutyilehetoseg.

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 12:57:43

@stoic79:
Látom te vagy itt a kőbe zárt libsi agytröszt, aki semmit nem akar tudni a valódi világról

Mivel az előbbi példámra nem reagáltál - amiben arról írtam, hogy a roma kanadai vállalkozó hogyan hozott munkaerőt Magyarországról, akiket rabszolgaként tartott a ház alagsorában, és ezért ítélték el a bíróságon, ajánlok figyelmedbe egy másik forrást, hogyan műxik a bevándorlók totál kizsigerelése a gyakorlatban:

Günter Walraff: Ganz unten

de.wikipedia.org/wiki/Ganz_unten

Ez nagyjából a 18. századi kapitalizmus világa, ha jóindulatú vagyok akkor azt mondom a 19. századé rabszolgatartó elemekkel amit be akarsz ide hozni

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 13:01:27

@Csuti Ördögüző:
Németország a GDP 30 százalékát fordítja szociális kiadásokra, és ezen felül jön még a mostani menekültbiznisz. Gyakorlatilag ez a legnagyobb iparág az országban

Reszelő Aladár 2016.07.26. 13:01:51

Az általánosítás egy emberi dolog, segít ha nem éppen lehetővé teszi a csoport mint fogalom értelmezését. Ebből adódóan nem lehet minden egyes embert az egyén szintjén megítélni, túl azon hogy a csoportoknak léteznek az egyén feletti szabályai. Ha nem így lenne, akkor minden emberre saját törvényeket kellene hozni, ez pedig kizárná az egyenlőség elvét.
Emiatt nem lehet minden egyes migránson személyiség tesztet és többfokú bevánondorlási eljárást lefolytatni. Ki vállalná, hogy minden "jelentkezőre" költsünk több százezer forintot, hogy utána megállapítsuk, hogy nem felelt meg?

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 13:07:52

@Csuti Ördögüző:
Rosszul értelmezed a mai franciaországi eseményt

A szakállas Ahmed csak borotválkozni akart, azért vitte magával a kését, de tévedésből a templomba nyitott be a fodrászüzlet helyett. A papot meg az apácákat csak véletlenül karcolta meg egyiküket a torkán amikor meg akarta mutatni hol akarja vágatni a szakállát, aztán nem belehalt mégis? Biztos magának köszönheti

Csuti Ördögüző 2016.07.26. 13:21:38

@Nemfajtalan srác: szerintem a 'migracios feszultseg' okozta poszt traumad stressz okozta.

Rambo is emiatt parazott be amikor a zsaruk meg akartak borotvalni.

Csuti Ördögüző 2016.07.26. 13:27:38

@Csuti Ördögüző: de volt meg ma ....teljesseg igenye nelkul: etiop afgan torzsi csata calaisnal, 1 mrd euro karral jaro brusszeli pukkantas, +templomi keses dzsihad

1 mrd euro 3000 kilometer jo magyar keritesre lenne elég.

DFK 2016.07.26. 13:30:34

@stoic79: láthatóan nem érted a lényeget és a különbséget. A BKV-s bliccelőt egy szinten említed a muszlim terroristával. Van egy kis különbség...
Amúgy akkor lécci villantsd a megoldást a terroristák kiszűrésére a migránsok közül.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.26. 13:37:41

@stoic79:

A Németek 19 milliárd Eurót fizetnek a msuzlimok integrálására.
Eközben 50 azaz ötven darab dolgozik mindösszesen a másfél-millióból.
Plussz bónusz a heti több terrorista merénylet, és lányaik, és feleségiak megerőszakolása.

Miért is lenne ez jó nekünk ? Miért kéne ezt az utat követni ?
Sok pénzünk van, amit elbaszhatunk az integrációjukra (ami eddig sehol nem sikerült) ?
Túl kevés talán, a szakképzetlen munkanélküli az országban (a cigányainkkal se boldogulunk)?
A lányod és feleséged még kevesebbet legyen a nyílt utcán, hogy nehogy megerőszakolják ?

Egyébként tényleg.. A Cigányainkat miért nem osztjuk szét az EU-ba ?
Miért csak a menekülteket ?

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 13:41:51

@Ballib cenzúrázók réme 15:
"Cigányainkat miért nem osztjuk szét az EU-ba "

Dehogynem. Münchenben is volt egy a mekiben, aztán jól mexítta

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 13:44:41

@Csuti Ördögüző:
Mert nem bontották le a franciák a templomot azért volt nála a lelki megrázkódtatás

Krumpli Bogart 2016.07.26. 14:08:09

Nyomkövető is volt a papgyilkoson. :))))

Krumpli Bogart 2016.07.26. 14:12:29

@Nemfajtalan srác: Tényleg jól megszívta szegény, mert a Bébibreivik azt hitte, hogy szunnita arab.
A palesztin késelős kislány is egy palesztin bácsit késelt meg, mert azt hitte, hogy zsidó.
:(

Nemfajtalan srác 2016.07.26. 15:13:10

@Krumpli Bogart:
Még ez ez egyetlen szerencsénk, hogy ennyire síkhülyék

A fickó aki felrobbantotta magát tegnapelőtt, száznál is több embert megölhetett volna, ha időben vásárol belépőjegyet a zenei fesztiválra. A nizzai furikázónak tele volt a kocsija robbanóanyaggal, oszt mégse durrantotta el, pedig az lett volna az igazi tűzijáték

Aranyi Gábor 2016.07.26. 15:14:07

Lerágott csont. Halott muszlim a jó muszlim. Ilyen egyszerű. Aki meg nem közvetlenül rongyol át cunami/daesh elől, az NEM jogosult menedékre. Sztem kérelem beadására se! Mert abban annak kéne állnia, h. Szerbiában stb., tehát velünk határos országban üldözték. Ezt meg NEKI kéne bizonyítania, nem nekem benyalnom. De a saját személyazonosságát sem tudja bizonyítani! Innentől nem tárgyalunk, hanem intek, és a közrendőr úgy bacca vissza a kapun kívülre, hogy lever a lábáról két Soros-bérenc migránsnyalogatót meg három valagbita lázítót egyszerre. Kapise? HA AZ ISZLÁM szerint nincs multikulti, akkor én, "hülye keresztény" hogy merem ezt mégis feltételezni? Maga Merkelbanya mondta, h. a multikulti halott. Nem tudom, kitől és mennyit kapott, h. ezzel a véleményével ellentétesen nyilatkozzék meg mind szavaiban, mind tetteiben. Nem érdekel! Határőrséget akarok, tűzparanccsal. Mint a mintademokráciákban (USA, Izrael stb.) van.

desw 2016.07.26. 15:17:02

@stoic79:

"""Hogy gondolnád ezt? Jóska kőműves dönt arról, hogy jöjjön-e Ali segédmunkára?"""

"Pontosan."

Fuuu, ez kurva jó ötlet! Kőműves Jóska dönt majd arról, hogy melyik menekült jöhet át a határon és melyik kaphat munkavállalási engedély. Van még ilyen "fantasztikus" ötleted?

desw 2016.07.26. 15:24:00

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:

Az avitt, 50-60 éves bugyuta egyezmények és a sok idióta buzeráns libsi jogvédő miatt lett ez a szemétdomb Európában.

Vagy felfogja a sok idióta brüsszeli majom, hogy hibáztak és elkotródnak végre, vagy jön a szélsőjobb és tényleg nagy balhék lesznek.

Balt 2016.07.26. 15:26:35

@Válasszunk: A fenti eljárást támogatnám. De akkor is inkább más kibocsátó országokban keresném a kívánt minkaerőt, nem az iszlám államokban. Az azért vicc, hogy a koszovói albánokat (muzulnánok amúgy) mind egy szálig hazazsuppolták a válság kezdetén. Kellett a helyaz araboknak, feketéknek?

fehérfarkas 2016.07.26. 22:34:51

@$pi$: "Ez marhaság, a muszlim törvények nem vallástól függetlenek!
(...)
Ez megint butaság, nem azért mondjuk rájuk, hogy barbárok, mert betartatják a törvényeiket, hanem azért mert barbárok a törvényeik."

A legtöbb muszlim országban nem számít, hogy milyen vallású meg etnikumú vagy, mert a törvényeket egyformán kell betartani. Van, ahol számít a vallás, de ott a shária csak a muszlimokra kötelező. A nem muszlimokra vagy szekuláris törvények vonatkoznak (pl. Malajzia) vagy a saját vallási törvényeik (pl. Libanon, Irán).

Az, hogy mi számít barbárnak az nézőpont kérdése. Az, hogy az erőszakot elkövető bűnözőket több muszlim országban ugyanúgy kivégzik mint pl. Texasban (csak a kivégzés módja más: méreginjekció helyett kötél, sortűz, lefejezés) az szerintem nem barbár dolog. Nem a bűnözőket kell védeniük a törvényeknek, hanem a társadalom normális 99%-át a bűnözőktől.

Nemn az ISIS által megszállt területeket kell az iszlámmal azonosítani.
Nem véletlen, hogy a brit, francia, német, belga és amerikai titkosszolgálatok is megerősítették, hogy az ISIS nem a mecsetekben toboroz, hanem a social médián keresztül, és a befanatizált agymosottak nem a tisztességes mecetekbe járó muszlimok közül kerülnek ki, hanem a korábban bűnöző életet élők, beilleszkedési problémákkal küzdők, szociopaták és pszichopaták közül. Az elmúlt 1,5 év terrortámadások elkövetői is mind bűnözők voltak. Van amelyik csak kisebb lopásokat, kábszerezést csinált, de volt amelyik (pl. az egyik brüsszeli terrorcselekmény elkövetője) korábban bankrablás után rendőrökre lőtt, és mégis szabad lábon lehetett.
Ki az az Abu Bakr al-Baghdadi, akit az ISIS vezetőjének tart a világ? Ez egy álnév!!! Az első kalifa (Abu Bakr) és a Bagdadi Kalifátus összerakásából. De a neve ellenére az iszlámmal és Abu Bakr meg a Bagdadi Kalifátus értékeivel ellentétesen cselekszik, sőt Irakban és Szíriában a kalifátus mecseteit és műemlékeit is rombolja: hol bombákkal, hol robbanóanyaggal megrakott teheratókkal, hol bulldózerrel. Ez az álnevű hamis messiás, vagyis az iszlám szerint a Dadzsal még a medinai próféta mecsetjénél is robbantott a Ramadán szent havának utolsó napjaiban. Ennek még maga a próféta mecsetje sem szent. De mégis vele mossa össze a Nyugat az iszlámot.

Ezzel szemben van 2 muszlim ország, amelyeket Mohamed próféta valódi vérszerinti utódjai irányítanak: Jordániát a Hasemita dinasztia, amelyik a próféta nagybátyja vérszerinti egyenesági leszármazottja, és Marokkó, ahol ez a 3. olyan dinasztia, amely a próféta lányához Fatimához és férjéhez Alihoz (aki egyben a 4. kalifa is volt) vezeti vissza. I. Idriss alapította Marokkót az Abbaszida kalifátusból kiválva, és ő a próféta unokájának Hasszánnak az dédunokája volt. A mostani dinasztia, amely szintén Mohamed próféta unokájának egyenesági vérvonala 3 évszázada uralja az országot, és Marokkó volt a világon az első ország, amely 1777-ben elismerte az USÁ-t önálló független országnak.
Ha Marokkóba betörne az ISIS úgy mint Irakba és Szíriába, akkor a casablancai II. Hasszán mecset, a fezi Karavijin mecset, a marrakechi Kutibija mecset, a rabati V. Mohamed mauzóleuma, vagy pl. I. Idriss mauzóleuma ugyanúgy járnának mint az iraki és szír mecsetek és mauzóleumok, amiket az ISIS lerombolt. Ja meg Volubilis romjait is ugyanúgy lerombolnák mint Hatrát és Palmyrát.

Az arabok a világ egyik legbarátságosabb, legvendégszeretőbb népe (oké egy kicsit lusták, viszont a stresszt hírből sem ismerik), de a szélsőségesek miatt a világ mégis agresszívnak, erőszakosnak, veszélyesnek tartja az arabokat - a 0,01% miatt a többi 99,99%-ot is negatívan ítélik meg.
Vannak nagyon szegény, és vannak nagyon gazdag arab országok. És vannak, ahová "exportáltuk a demokráciát" (= a termmészeti kincseikért lebombáztuk őket, vagy a kormányuk elleni fegyvereseket támogatva polgárháborút robbantottunk ki).

fehérfarkas 2016.07.26. 22:44:24

@$pi$: @Ballib cenzúrázók réme 15: @Huffnágel Pista: @Nemfajtalan srác: @dunántúli gyerek: @Ad Dio: @chrisred:

Ajánlom mindenkinek a jordán királyné szavait elgondolkodni rajta:

"Természetesen azokróla vallástalan terroristákról beszélek, akiknek minden célja az, hogy lerombolják a civilizált világot. Nem régen ennek lehettünk tanúi Kaliforniában, Párizsban, Libanonban, Tunéziában és Egyiptomban. Családok és városok szakadtak ketté. Életek szűntek meg vagy mentek tönkre. Egész nemzetek sorsa pecsételődött meg.

És nem csak arról van szó, hogy ártatlan férfiak, nők és gyermekek ezreit ölik meg, hanem a közös kulturális örökségünket is lerombolják a terroristák. Hogy csak egy keveset említsek a sok közül: az antik Palmyra városát, mely i.e. 200-ban még római kereskedő központ volt, a 12. századi Khudr-mosét Mosulban és a 7. századi Szent Ahoadamah templomot Tikritben.

Ez nem egyetlen egy ország háborúja. Ez minden ország háborúja.

Ez már több egy pár oszlopot ért támadásnál. Ezek olyan támadások, melyek évezredek régészeti örökségét és az emberek együttélését teszik tönkre, a leggazdagabb és legváltozatosabb kulturális világot akarják megsemmisíteni. Kollektív történelmünk áll a célkeresztben, a civilizációnk alapjai … Lényegében az emberiség történelme. Sajnos annyira el vannak vakulva, hogy azt képzelik, egy új történelmi kort fognak megnyitni, melynek neve AD, After Daesh, tehát az Iszlám Állam után, ezáltal az elkövetkezendő nemzedéket agymosás alá vetik majd.

Az utóbbi két év során tanúi lehettünk annak, milyen lenne az a sötét világ, amit megálmodtak maguknak.

Szíriai és iraki események kísértettek minket: olyan városok, ahol megszűnt az élet; valamint elvesztett gyerekkorok; néptelen iskolák és kórházak; szenvedés és tömeggyilkosság. Kisgyermekek holttestét veti partra a tenger. Mi is bármelyik pillanatban váratlanul meghalhatunk, akár egy étteremben vagy egy koncerten. Vagy ha letérdelünk és imádkozunk.

Bármennyire is különös, de mindez a betekintés a jövőnkbe egyfajta megerősítés is a számunkra. Ezáltal biztosan tudhatjuk, hogy miért kell küzdenünk, hogy mik az értékeink, és így jobban értékeljük mindazt, amink van.

Elérkeztünk az emberiség fordulópontjához.

Tudatosan mondom azt, hogy mi, mert mindannyiunkról szó van most. Nem a muszlimokról van szó a keresztényekkel szemben. Vagy nem a konzervatívakról a liberálisok ellen, vagy a keletről a nyugattal szemben. Ez nem egyetlen egy ország háborúja, ez minden ország háborúja. Hiszen a történelemben először a civilizált világnak egy közös ellensége van.

És a közös ellenség egyértelmű válaszra vár. Nem egy félmegoldásra. És nem is egy elkésett válaszra.

Hány olyan merényletre van még szükség, mint amilyen a párizsi merénylet volt? Hány libanoni autórobbantás kell még? Hány orosz repülőgépet kell még felrobbantani, hogy végre azt mondjuk: elég legyen?!

Egy tettrekész szövetség kell, egy kompetens koalíció. És egy új, bátor gondolkodásmódra is szükség van, miszerint másképp kell gondolkodnunk mindarról, amiről eddig azt hittük, jól ismerjük. Bátraknak kell lennünk, hogy azokkal is tudjunk együttműködni, akikre mindezidáig gyanakvással néztünk. Mert hiszen sokszor csak akkor tudunk működő megoldásokra bukkanni, ha szokatlan emberekkel dolgozunk együtt szokatlan helyzetekben. Az együttes jólét reményében össze kell fognunk."
teljes beszéd magyarul itt olvasható:
izraelinfo.com/2016/07/16/jordan-kiralyne-a-terroristak-alkalmazzak-a-vilag-leghatasosabb-tomegpusztito-fegyveret/
eredetiben videón itt nézhető meg:
www.youtube.com/watch?v=l2DvBzWDiss

fehérfarkas 2016.07.26. 22:45:35

@fehérfarkas:

Érdemes a jordán királyné Rania Al-Abdullah beszédének további részleteit is elolvasni, amelyből a végét emelem ki:

"Itt pszichológiai hadviselésről van szó. És a fegyver, amit választottak, az a félelem. A megfélemlítés. Bruce Schneier ezt úgy nevezte: “háború az elme ellen”. Más néven a leghatásosabb tömegpusztító fegyvernek is lehetne nevezni.

Városokat bénít meg, üzleteket zár be. Tönkre teszi a gazdaságot, és ellehetetleníti a tömegközlekedést. Ami viszont a legnagyobb pusztulást jelenti, az az, hogy a különböző kultúrájú emberek között elveti a bizalmatlanság és az intolerancia magját.

Nem szabad hibáznunk, mert ha engedjük, hogy eluralkodjon rajtunk a félelem, akkor máris ők nyertek. Igen, a félelem fertőző, de a bátor viselkedés is az.

Minden alkalommal, mikor moziba megyünk, velük vívjuk meg a saját kis harcunkat. Akkor is, ha bevásárolni megyünk a bevásárló központba vagy egy karácsonyi vásárra. Vagy ha művészetet alkotunk vagy zenélünk. Mindvégig velük harcolunk, amíg megmutatjuk nekik, hogy nem félünk tőlük.

Egy másik módszerük az, hogy az iszlám vallással igazolják tetteiket. Ezeknek a terroristáknak azonban semmi közük az iszlámhoz.

Minél többet hangoztatják, hogy az iszlám vallás miatt cselekednek, annál több kárt tesznek a békeszerető muszlimok életében. Ezáltal nem csak a terroristáktól fogunk félni, hanem egymástól is. Hiszen abban a percben, mikor megengedjük, hogy a gyanakvás úrrá legyen rajtunk, a terroristák fognak győzni. Ezért mindenkit arra szeretnék felkérni, hogy továbbra is tiszteljük és becsüljük egymást. Ma Önök is ezt teszik azáltal, hogy engem, egy arabot … egy muszlimot … egy nőt tiszteltek meg a doktori díjjal.

Legyen ez a végső iróniája az egésznek: azok az extrém terroristák, akik szét akartak minket húzni és egymás ellen fordítani, most közelebb hoznak minket egymáshoz.

Hol lehetne ezt jobban megvalósítani, mint az örök városban, Rómában?! Ez a hely akkora történelmi jelentősséggel bír, hogy kitűnő helyszínnek ígérkezik ahhoz, hogy eltökéljük: meg kell óvnunk a közös jövőnket! Ebben a városban született meg és virágzott az a rengeteg tudás és művészet, építészet és kreativitás, amit mindannyian ismerünk. Róma a remény lenyomata: egyesült erővel létrehozhatjuk azt a biztonságos és csodás jövőt, amit mindannyian megálmodtunk saját és gyermekeink részére.”"

fehérfarkas 2016.07.27. 01:41:53

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "Én egyetértenék a szelektív beengedéssel, hogy csak nőket és gyerekeket és csak bizonyos felekezethez, társadalmi csoporthoz tartozókat szabad beengedni, egyszerűen azért, mert nem menekültek. Vagy ha éppen menekülnek is, ők tagjai annak a társadalmi csoportosulásnak ami miatt épp menekülni kell.
'56-ban is Ausztriában biztosan nem fogadták volna nagy szeretettel a szovjet katonát és kiscsaládját, az ÁVH-s ügynököt és kiscsaládját és így tovább."

Rossz a példád, mert 56-ban nem a szovjetek és ÁVH-sok menekültek, hanem előlük a menekültek, ahogyan most a szírek az ISIS/al-Nusra Front elől. Az üldözőket sem akkor, sem most nem kell befogadni!

Az egy más kérdés, hogy az üldözők közül vannak akik üldözöttnek álcázzák magukat, hogy így szivároghassanak be máshová. Őket ki kell szűrni. De ezt a bürokraták nem tudják megtenni. Ezt a titkosszolgálatoknak kell megtenniük, ráadásul nemzetközi összefogással. De ezt a muszlimok országok már több mint egy évtizede szorgalmazzák, hogy legyen nemzetközi titkosszolgálati összefogás és együttműködés, mert a globálissá vált terrorizmussal szemben önállóan védtelenek az országok. Globális problémát csak globálisan lehet megoldani.
A jordán királyné is ezt mondta most Rómában, hogy össze kell fognunk.

Egyébként megkérdezem itt a nagy muszlim elleneseket: melyik muszlim ország és melyik vezetője indított háborút az elmúlt 100 évben (vagyis 1916-tól kezdve) valamelyik nem muszlim ország ellen? Valódi ország valódi vezetőjére gondolok.
És ugyanezen 100 év alatt hány nem muszlim ország támadott meg muszlim országot, illetve hány nem muszlim ország használt gazdasági szankciót muszlim országgal szemben? És hány muszlim ország tart az ENSZ szerint is illegálisan megszállás alatt nem muszlim területet? Illetve hány nem muszlim ország tart az ENSZ szerint illegálisan megszállás alatt muszlim területet?
Illetve az elmúlt 100 évben vajon a muszlim országok darabolták fel a nem muszlim országokat és rajzolták meg az új határokat itt Európában és Amerikában? Vagy a nem muszlim országok darabolták fel a muszlim országokat Ázsiában és Afrikában és rajzolták meg az új határokat?
(Akik földrajzban és politológiában járatlanok, azoknak egy kis segítség:
Az al-Kaida, Al-Nusra Front, ISIS, Boko Haram nem országok. Őket a muszlim országokban is üldözik, és az elfogott tagjaikat lecsukják (vagy kivégzik).
Irak, Szíria, Líbia, Afganisztán, Szudán, Irán, Libanon viszont az ENSZ által is elismert legitim országok.)
Mindezek ellenére mégsem az 1,6 milliárd muszlim tart minket ellenségnek, hanem mi nyugatiak (vagy legalábbis a nyugatiak egy jelentős része, aki bedől a mainstream média agymosásának) tartjuk az 1,6 milliárd muszlimot ellenségnek.
Érdemes megnézni ezt a 2 videót erről a témáról:
REEL BAD ARABS: How Hollywood Vilifies a People
www.youtube.com/watch?v=aKD3CnPJNOE
HOW DID WE GET HERE? 4 - Muslim and Arabs in Film
www.youtube.com/watch?v=21u7Evo4BTU

fehérfarkas 2016.07.27. 02:10:08

@desw: "Ez a példád hatalmas öngól. Egy huligánt ki lehet tíltani a következő meccsről, viszont a menekültedet nem lehet kitíltani Európából, ha egyszer beengedted a jelenlegi idióta egyezmények miatt akkor sem, ha egy terrorista."

De ki lehet tiltani. Sőt börtönbe is lehet zárni. Kivégezni csak azért nem lehet, mert az EU országaiban nincs halálbüntetés. De az USA több tagállamában van, és ha az illető olyan bűntényt követett el, akkor állampolgárságától és származásától függetlenül kivégzik. Kb 5 évvel ezelőtt történt, amikor Texas államban annak ellenére kivégeztek egy mexikóit, hogy a mexikói kormány és a Washinghton is kérte a texasi kormányzót, hogy ne vegéezzék ki. A texasi kormányzó erre azt válaszolta, hogy Texasban demokrácia van és ő nem szólhat bele az igazságszolgáltatásba, és aki Texas állam területén követett el bűncselekményt, arra a texasi törvények vonatkoznak, és ő nem fog beleszólni az igazságszolgáltatásba, és nem fogja leállítani a halálbüntetést, ha a texasi törvények szerint az jár neki az általa elkövetetett bűncselekményért.

A bűnösök miatt nem az ártatlanokat kell meghurcolni. A bűnösök miatt nem az ártatlanokat kell kolektív bűnbaknak kikiáltani. Hanem a bűnösöket kell a törvény szigorú betúje szerint megbüntetni.
Mert azért az mégiscsak türhetetlen, hogy az elmúlt 1,5 év európai terrortámadásait elkövetők többsége köztörvényes bűnöző volt, akik szabadon járkálhattak itt az EU-n belül. Az egyikük még itt Magyarországon is volt tavaly teljesen legálisan, és a magyar hatóságok sem tettek ellene semmit.
Tolvajok, drogosok, drogcsempészek, drogterjesztők, bankrablók, rendőrökre rálövők szabadon mászkálhatnak az EU-ban? Mert ezek szerint igen.
Nem a bevándorlók a probléma, hanem a saját politikusaink és törvényeink, meg ahogyan az igazságszolgáltatásunkat működtetjük, ha a bűnözők szabadon mászkálhatnak az utcinkon és a hatóságon semmit nem tesznek ellenük.

fehérfarkas 2016.07.27. 02:23:07

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "A nyomorult határokat meg kell védenie egy szuverén országnak, ha ezt nem tudja, ha mindenki szabadon sétálhat ki-be, nem partner országokból, hanem akárki akárhonnan, akkor itt az ideje bezúzni az Alkotmányt és felolszlatni az országot, a Szent Koronát pedig eltemetni jó mélyre valamelyik király mellé, mert eddig tartott Magyarország."

Csak közlöm veled. Nem a menekülteket kell összemosni a valódi terroristákkal. Persze lehetnek köztük is terroristák, akik menekülteknek álcázzák magukat. Őket ki kell szűrni titkosszolgálati módszerekkel.
Csak közlöm veled, hogy az elmúlt 1,5 évben az EU-ban terrotámadást elkövetett terrorista járt Magyarországon, és nem menekült volt, hanem EU állampolgár és teljesen legálisan járt itt, és a magyar hatóságok sem tettek semmi ellene. Pedig egyébként meg bűnöző volt, csak a brüsszeli hatóságok (mivel Brüsszel egyik kerületében lakott, és a bűncselekményeit is Brüsszelben követte el) hagyták szabadon mozogni. No comment.

borgen 2016.07.27. 03:02:20

@fehérfarkas: De sok baromsagot hordtal ossze, iszlamista vagy tan?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.27. 03:03:12

@fehérfarkas: nem mosok senkit össze senkivel.

Egy nyomorult "ellenzéki" "mérsékelt" szírt vagy kurdot nem akarok itt látni.

A mostani "terrortámadások" is bizonyítják, hogy nem valami titkos Láthatatlan Birodalom az ellenség, az ISIS, meg az Al-Nusra, meg a Boko Haram meg többi franchise ami éppen divatos.

Egyszerűen ezek az emberek nem valók ide. Sem sehova máshova mint odahaza. Pontosan azért amit leírtál. Nem kell az ISIS-től tartani itt Európában. Vagy a Muzulmán Testvériségtől vagy Erdogantól vagy akárkitől. Lehet Európa puhány, de a jelenlegi fejlettségi szinten van olyan fejlett fegyverzet és hadsereg, ami meg tud minket védeni.

Az iszlám világ már az 1700-as évek óta nem hódít fegyverrel. Mert nem tud, mert a saját primitívsége miatt elbukott. A hajdanvolt legfejlettebb társadalmakat megfojtotta egy ostoba, beteg ideológia és ennek következtében Európa, de utána Japán és már majdhogynem Kína és a hindu India is elhúznak mellettük, miközben a muzulmán világ szenved az ostoba vallási béklyóitól.

Nem a muzulmán hódítástól kell Európában tartani, nem is titkos szervezetektől, hanem maguktól a muzulmánoktól. Amíg egy-kettő van épp csak mutatóban, addig nincs is semmi baj. De közösségként fekéllyé változnak és az eredeti társadalommal szemben agresszívan lépnek fel.

Nincs erre szükség. Nem kellenek ide.

Van elég jól gazdag muzulmán ország, oda mehetnek. Európa nem a világ megmentője, ahogy minket nem fognak a mongolok vagy a törökök soha istápolni, úgy a franciák sem tartoznak semmivel a szíreknek. Más európai országról nem is beszélve.

Szíriai keresztényeket és drúzokat lehetne legfeljebb beengedni és őket is csak alaposan megszűrve, nem elsősorban terroristák után kutatva, hanem az egyes egyének emberi minőségét vizsgálva.

Mert látható, hogy bármelyik idiótának eszébe juthat, hogy jajj de szar az élete és mivel a muzulmán közösségben állandóan megy az önsajnáltatás meg a fröcsögés így ha már amúgy is öngyi lesz, akkor legalább magával visz jónéhány rohadt nyugatit is.

Ennyi a különbség. A gyűlölet. A kívülállás. A fenntartott sajátosság. Európába legfeljebb az jöhetne aki európai akar lenni. Nem pedig közel-keleti, nem pedig muzulmán. Ez az alap.

Aki az ellenzéket támogatta alapból, aki legszívesebben azt látná, hogy a szekuláris arab országok arab szocializmusa elbukna és visszaállna egy vallási alapú rendszer. Aki azért menekült mert a házát szétlőtték, de egyébként ha ők nyertek volna, akkor szívesen élne egy boldog kis sária törvényű országban az ide tényleg ne jöjjön és ez bizony a szunnita arabok nagy részére nagyon igaz.

Nem a terroristák kell kiszűrni, hanem vissza kell utasítani az egész tömeget, úgy ahogy van. És esetleg azt a párat kiszűrni, akivel mi jól meglennénk.

Mert ha IDE akarnak jönni, akkor az a lényeg, hogy MI kivel érezzük jól magunkat, nem amit ők akarnak.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.27. 03:13:29

@fehérfarkas: ne EZ a rohadt nagy összemosás.

Senki nem ítéli el az "ártatlanokat", senki nem hergel a szírek ellen.

Azzal, hogy ide ne fogadjuk be őket. Álljon már meg a lakodalmas menet. Akármilyen ostoba módon is értelmeznek avítt menekültügyi egyezményeket, egyáltalán nem alapjoga vadidegen embereknek más országokba való bebocsáttatás, még kevésbé az ott tartózkodás huzamosabb időre.

Attól még, hogy valaki sajnálja az egyes szíreket, még nem következik, hogy akarja őket fogadni a saját országába és fordítva, ha valaki elutasítja azt, hogy egész néptömegek meneküljenek ide még nem azt jelenti, hogy gyűlöl minden muzulmánt.

Ki az az eszeveszett őrült, aki szerint mindenkit be kellene engedni egy országba, akinek valami problémája akadt valahol? Ha valamelyik ország jobban összeszedi magát és felépít egy jól működő társadalmat, akkor a szomszédból bárki odamehet és beleülhet a mások által épített jóba?

Jaj nem, bocsánat, ez részemről demagógia lenne. A bevándorlást természetesen korlátozzuk. A békésen szegény és nyomorult országokból nem lehet Németországba menni.

Csak onnan, ahol az emberek egymást annyira gyűlölik, hogy kiirtják egymást ha otthon maradnak. Na ezeket az embereket KELL befogadni, mert ők ÁLDOZATOK. Nagyon szép. Nagyon szép. Igazi kanti moralitás, abszolút eszmény, a szenvedő emberen mindenáron segítünk, ha beledöglünk is, nincs semmi relativizáció vagy mérlegelés.

Na takarodjatok inkább ti is Szíriába.

chrisred 2016.07.27. 05:53:57

@Huffnágel Pista: Ez baromság. Ezeknek az embereknek egyszerűen nincs jellemük, önálló akaratuk. Régebben tényleg egyszerűbb volt a dolguk, beleszülettek egy osztályba, kasztba, és mint az idomított majmok, úgy élték le az életüket, hogy azt csinálták, amit hozzájuk hasonlók. A liberális világ tényleg jól kitolt velük: ki kell nőni a gyerekkorból, önállóan kell felelős döntéseket, áldozatokat hozni, lemondani a szabadidőről, a bulizásról stb., a családalapítás érdekében. Ez iszonyú fájdalommal jár, sokkal egyszerűbb maradni a régi szingli életmódnál és másokat hibáztatni.

chrisred 2016.07.27. 06:01:10

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "Lehet Európa puhány, de a jelenlegi fejlettségi szinten van olyan fejlett fegyverzet és hadsereg, ami meg tud minket védeni."

Ez az amcsi önteltség doktrínája, ami megdőlt 2001. szeptember 11-én. De akár vehetjük a kábítószer ellen folytatott sikertelen háborújukat is. A szervezett bűnözés számára nincsenek határok, egy állam csak akkor védheti meg magát fegyveresen és erőszakkal tőlük, ha lezárt határokkal lényegében börtönbe zárja a saját polgárait.

desw 2016.07.27. 08:36:16

@fehérfarkas:

"De ki lehet tiltani."

Ha valódi menekült, akkor nem lehet kitiltani.

"Sőt börtönbe is lehet zárni."

Ez igaz!

"Kivégezni csak azért nem lehet, mert az EU országaiban nincs halálbüntetés."

Sajnos nincs!

"De az USA több tagállamában van, és ha az illető olyan bűntényt követett el, akkor állampolgárságától és származásától függetlenül kivégzik."

Leszarom az USÁ-t, mert Európába jön a csürhe.

"A bűnösök miatt nem az ártatlanokat kell meghurcolni."

Magyarországra a zöldhatáron jönnek és hazudnak a származásukat ill. a korukat illetően, így a többség már eleve bűnös.

"A bűnösök miatt nem az ártatlanokat kell kolektív bűnbaknak kikiáltani."

Nem fogom minden pitbullal megharaptatni magam csak azért, hogy kimondhassam, hogy harapos kutya a pitbull.

Szerintem a többségnek semmi baja nincs pl a kínai bevándorlókkal. Mikor hallottunk kínaiak által a magyarok ellen elkövetett bűncselekményről? És a cigányok?

Tetszik vagy sem, de működik egyfajta előítélet csoportokkal szemben/mellett, és ezek nem alaptalanok.

"Hanem a bűnösöket kell a törvény szigorú betúje szerint megbüntetni."

Ehhez az első lépés az lenne, hogy az avitt egyezményeket felmondjuk. Ez nem fog megtörténni mostanában.

"Mert azért az mégiscsak türhetetlen, hogy az elmúlt 1,5 év európai terrortámadásait elkövetők többsége köztörvényes bűnöző volt, akik szabadon járkálhattak itt az EU-n belül. Az egyikük még itt Magyarországon is volt tavaly teljesen legálisan, és a magyar hatóságok sem tettek ellene semmit.
Tolvajok, drogosok, drogcsempészek, drogterjesztők, bankrablók, rendőrökre rálövők szabadon mászkálhatnak az EU-ban? Mert ezek szerint igen."

Tehát Ali mondjuk egy autófeltörésért kapjon életfogytiglant?

Lehet erőlködni butábbnál butább megoldásokkal, de az egyetlen normális megoldás csak az, ha nem engedjük be ezt a csürhét Európába. Segíteni lehet, de nem itt, hanem ott.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.27. 12:06:25

@chrisred: nem dőlt meg. Mert az elkövetők ott is pontosan muzulmán fanatikusak voltak.

Még csak nem is igazi amerikaiak, hanem muzulmánországbeli muzulmánok. Nem a fehér John Smith-t radikalizálta emailben egy imám.

Ami megdőlt, az pont az ellenkezője, Afganisztán, Irak, Szíria, Líbia és megannyi ország után megdőlt az az ostoba elképzelés, hogy az egész világot "civilizálnia" és megváltania kell pár fejlett országnak.

Hogy a nyugati civilizáció feladata az iszlám világot egy általa megálmodott biztonságos globális világállamba integrálnia.

Láthatjuk az eredményt. Láthatjuk, hogy ezek az emberek mennyire akarnak szekuláris, progresszív társadalmakban élni. Semennyire.

Az iszlám terrorizmusban résztvevők majdnem mind született muzulmánok. Itt nem az anarchista vagy kommunista terrorizmus ellen kell küzdeni, nem ennek az avíttas doktrínái ellen. Itt arról van szó, hogy aki arabnak (vagy afgánnak, pakisztáninak) születik, ezt követően vállaltan arab kultúrában él, még ha nyugatra is költözik, akkor is arab lesz.

Amit láthatunk az az, hogy:

1. a technikai prevenció, a lehallgatások, a biztonsági előírások működnek.

2. az elkövetők muzulmánok. Mi több, született muzulmánok. Az iszlám alig-alig térít meg új embereket.

3. az afganisztáni, iraki, szíriai, líbiai, jemeni beavatkozásoknak SEMMI értelme nem volt abból a szempontból, amit megneveztek. Pusztulást, halált, szenvedést hoztak, de meg nem oldották a radikalizáció problémáját, sőt még jobban felpörgették.

Szóval pont az ellenkezője igaz annak, amit mondtál, az aljas hazugságokat terjeszted, ami csak azoknak kedvez, akik direkt ezt a káoszt élvezik, akik abból profitálnak, hogy emberek kényszerűlnek elhagyni az otthonukat, és akik őket más országok destabilizálására használják ez után.

Tönkretenni az emberek életét, majd őket arra használni, hogy még több embert nyomorítsanak meg dominó effekt alapján.

fehérfarkas 2016.07.27. 12:37:34

@borgen: "De sok baromsagot hordtal ossze, iszlamista vagy tan?"

Ha az iszlámról és a muszlimokról nem gyűlölködve és utálkozva írok, akkor máris iszlamista vagyok? A logikád pont olyan fekete-fehér ellenségkép kereső és kollektív bünbakképző mint az ISIS-é.

fehérfarkas 2016.07.27. 12:56:52

@desw:

Orbán Viktor, Szijjártó Péter, Lázár János hazugságaival szemben Pintér Sándor Belügyminisztériuma és az alája tartoz Bevándorlási Hivatal adatai szerint 2014-ben több mint 40 ezer migránst regisztráltak, 2015-ben több mint 390 ezret, idén pedig (hogy a törökök lezárták a határt a migránsok előtt) több mint 30 ezret. Ennyit a mkagyar hatságok hivatalosan regisztráltak, és ezek közül kb 300-an kaptak csak menekült státuszt. A többit pedig tovább engedték Ausztria és Szlovákia felé Németországba menni.
Vagfyis a kormány hazugságaival szemben a menekülteket igenis regisztrálták, csak utána engedték tovább menni Németo felé.
Vagy Pintér Sanya hazudik, vagy Orbán/Lázár/Szijjártó. Tök mindegy, mert mindegyik fideszes. Vagyis a kormány így is, úgy is a képünkbe hazudik. Te meg a hozzád hasonlók a győlöletetektől elvakultan benyaljátok a hazugságokat.

Európában kb 50 millió muszlim él. Nem most jöttek be ők ide, hanem egy részük évtizedekkel ezelőtt (Nyugat-Európába), más részük pedig évszázadok óta itt él (Kelet-Európában, Balkánon, Kaukázusban, Oroszországban).
A 9/11-ig az átlag európai észre sem vette őket. De a tavalyi évig is csak az iszlamofóboknak volt velük baja. Tavaly óta, a menekültválság óta jött elő a nagy iszlmámgyűlölet az európai populista és demagóg politikusokból és a médiából.

Nem a válságot akarja Európa megoldani, hanem ugyanaz az egymásra mutogatás és ellenségkeresés jött elő, ami az egész 19. sz-ot és a 20. sz. első felét jellemezte Európában. A múlt ismétli önmagát.
Amiket ti itt az iszlámról meg a muszlimokról írtok, az majdnem szó szerint megegyezik azzal, amiket a zsidókról írtak és mondtak itt Európában a 19. sz-ban és a 20. sz első felében.

Egyébként korábban feltettem pár kérdést, amelykre érdemi válaszokat nem kaptak. Melyik muszlim országgal állunk hadban Szírián kívül?
Gondolom nem is tudtad, hogy Szíriával az EU és NATO tagállamai hadban állnak. A terroristák ellen harcoló szír kormány ellen állunk hivatalosan hadban.
gondolom azt sem tudtad, hogy Irakban magyar katonák vannak a kurd autonóm területen. Hogy miért pont ott, és miért nem a szíriai kurdoknál az ISIS és al-Nusra Front ellen segíteni őket? Mert ott, az iraki kurd területen van a MOL-nak olajkitermelési koncessziója. Ja, meg az iraki kurd sebesületeket a magyarországi hondvég kórházban is gyógyítják.
Ebben a háborúban Magyarország is aktívan részt vesz, de ugyanúgy nem az ottani emberek oldalán, ahogy az USA és a többi nyugati ország sem, hanem az olajérdekek mentén. Mi kis ország vagyunk kis olajérdekkel, ők meg nagyobb országok nagyobb olajérdekkel.

desw 2016.07.27. 13:34:21

@fehérfarkas:

"Te meg a hozzád hasonlók a győlöletetektől elvakultan benyaljátok a hazugságokat."

Tévedsz! Szerintem ez -- alapvetően -- nem muszlim vs. keresztény kérdés. Egy évből akár 6-8 hónapot is muszlim országban töltök, és kiválóan érzem magam náluk.

A cigányokkal sem az a baj, hogy esetlegesen keresztények, hanem az, hogy az életmódjuk/értékrendjük/szokásaik fényévnyire vannak az európaitól.

Ez a gond(om) a "menekültekkel" , a négerekkel, a pakikkal, ... is. És ez addig nem fog változni, amíg buzeráns és puhapöcsű megoldásokkal próbáljuk integrálni őket. (sikeres integrációról az elmúlt 30-50 évben nem tudok)

A jólképzett migránsokkal alapvetően nincs gond, de az alulképzett proli réteg könnyen befolyásolható (akár vallási primitív dolgokkal is), pontosan úgy, ahogy az európai bennszülött proli réteg.

Szóval alapvetően nem vallási problémát látok, hanem egész egyszerűen azt, hogy nem szabadna a primitív, félanalfabéta, erőszakos majmokat Európába beengedni. Ha eddig sehol sem sikerült az integráció, akkor mi a faszért kell még milliókat importálni?

fehérfarkas 2016.07.27. 14:30:32

@desw: "Tehát Ali mondjuk egy autófeltörésért kapjon életfogytiglant?
Lehet erőlködni butábbnál butább megoldásokkal, de az egyetlen normális megoldás csak az, ha nem engedjük be ezt a csürhét Európába. Segíteni lehet, de nem itt, hanem ott."

Egy autófeltörösért persze nem kell életfogytiglant kapnia senkinek. De aki már a sokadik bűncselekményét követi el (vagyis a jog szerint visszaesőnek számít) azért az ne mászkáljon már szabadlábon!
Aki pedig rendőrre lő... nos az EU országain kívül hol mászkálhat az ilyen szabadon? USÁ-ban? ott nem
Kínában? ott nem
Oroszországban? ott nem
Mexikóban? ott nem
Szaúd Arábiában? ott nem
Törökországban? ott nem
Iránban? ott nem
Egyiptomban? ott nem
Thaiföldön? ott nem
stb...
Az EU-ban? itt sajnos igen

Nem a vallása vagy etnikuma miatt kell valakit elítélni, mert akkor olyanok leszünk mint más esetben joggal bírált USA a nlégerekkel kapcsolatban.
A bűncselekményekért kell elítélni az embereket, vallástól, etnikumtól, származástól, nemzetiségtől függetlenül. És, ha következetesen betartatjuk a törvény szigorát, akkor az elég nagy visszatartó erő a potenciális elkövetőknek, hogy ne tegyék meg a bűntényt, amire készülnek. De, ha a potenciális bűnözők azt látják, hogy a bűnözőknek csak a töredékét fogják el, és az elfogottak is pár hónap vagy év után szabadon sétálhatnak akkor miért ne kövessék el, akkor mi tartja vissza őket?

Nézd, az olajgazdag arab országokban több mint 20 millió külföldi (többen mint az őslakosság létszáma) dolgozik a világ minden részéről, és mégis működik ott a rendszer. Mert aki nem tartja be a törvényeiket azt vagy haladéktalanul visszaküldik a saját országába, vagy lecsukják (attól függően mit követett el). Éppen ezért csak kevesen merik megkockáztatni a bűnözést, mert tudják, hogy ott annak valóban következményei lesznek.

desw 2016.07.27. 14:45:59

@fehérfarkas:

Abban egyetértünk, hogy sokkal keményebb törvényekre és büntetésre lenne szükség.

Viszont ehhez fel kellene mondani egy csomó nemzetközi egyezményt, mert egyébként pl nem küldhetsz vissza terroristát sem, és a mostani puha büntetési tételek ellene is ákvékolnak a buzeráns jogvédők (pl tényleges életfogytiglan, halálbüntetés, kis zárka, ...).

Értsd meg, hogy a JELENLEGI törvényi környezetben az egyetlen lehetőség az, ha nem engedünk be egy menekültet sem, mert ha már beengedted, akkor baszhatod. És ezt ki is használják a rohadékok.

fehérfarkas 2016.07.27. 15:28:38

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "Hogy a nyugati civilizáció feladata az iszlám világot egy általa megálmodott biztonságos globális világállamba integrálnia."

Szélsőségesek és terroristák vallástól és etnikumtól függetlenül mindenütt vannak. A CIA, FBI, Interpol, Europol statisztikái alapján a legtöbb terrortámadást és gyilkosságot a nyugati országokban nem a muszlimok követik el, mégha ezek kerülnek is a címlapokra.

Ami nagy gond, hogy a terrorizmus globálissá vált. IRA, ETA, Vörös Brigádok, Concerned Christians, stb terrorszervezetek lokálisak, az országhatárokon nem lépnek túl. A CIA által a szovjet-afgán háborúban létrehozott al-Kaidával jött létre a globális terrorhálózat, miután a háború befejése után a korábbi létrehozóival is szembe fordult ("a kígyó megmarta a gazdáját", a "fagyi visszanyalt"). Azok akik gerillaháborúra és az ellenségnek minél nagyobb károkat okozó terrorcselekményekre voltak kiképezve, azok ehhez értenek és a háború után máshol folytatták azt, amire kiképezték őket.
2001 és 2003 után a lebombázott Afganisztánba és Irakba befészkelték magakat miután a 2 ország védelmi rendszere (közigazgatás, igazságszolgáltatás, államiság, hadsereg, titkosszolgálat, rendőrség) megszünt. Az al-Kaida a merényleteik 99%-át ebben a 2 országban hajtotta végre, és csak 1%-át a világ máűs országaiban.
Aztán elérkezett 2014 nyara, amikor az ISIS meghódítja Irak északi és Szíria keleti részét, kikiáltja senki által el nem ismert államukat (egyetlen muszlim ország sem ismeri el őket legálisnak!!!, és harcolnak az ISIS ellen!!!), majd a különböző terrorista szervezetek Nigériától Fülöp-szigetekig csatlakoznak az ISIS-hez és ezzel teljesen globálissá teszik. Emellé jön az, hogy az ISIS a 21. sz., az informatika századának a terméke, és a világhálón a social médián keresztül szervezi be a tagjait, tartja velük a kapcsolat, és nyomatja az amerikai kampánygurukat is megszégyenítő propagandáját. Ezzel az al-Kaida globális sejtes hálózatára már nincsen szükség, mert a social médiának köszönhetően a potenciális magányos merénylők sokaságát tudják bárhol beszervezni. A nyugati hatóságok pedig azzal vannak elfoglalva, hogy a titkosszolgálatok még mindig nem osztják meg egymással az információkat, a vezetékes telefonok korszakában felnőtt politikusok pedig a szólásszabadságra hamisan hivatkozva nem cenzúrázzák a netet, ezzel szabad utat engedve az ISIS propagandájának. A nyugati országok törvényei a titkosszolgálatoknak megengedik, hogy minden állampolgárt megfigyeljenek és lehallgassak, az emailjeiket elolvassák, de az ISIS által propagandára használt weboldalak pedig cenzúrátlanul működhetnek.
Pedig a világ legerősebb hadseregével rendelkező NATO országoknak, és a világ legjobb titkosszolgálataival rendelkező nyugati országoknak le kellene tudni győzni az ISIS-t. Csak az akarat hiányzok hozzá. A Nyugat számára ugyanis még mindig nem az ISIS az első számú ellenség, hanem a 2009-ben Katar és Európa közötti földgázvezetékre nemet mondott szír elnök: Assad. Ezen kívül Assad másik bűne, hogy nem enged az országában NATO bázist létesíteni, hanem továbbra is Szíriában van Oroszország egyetlen Földközi-tengeri katonai bázisa.
Kevesen tudják, de a nyugati országok Szíriával háborúban állnak, Magyarország is. Mi is hadban állunk Szíriával. Nem véletlenül nem küld egyetlen nyugati ország sem a szír kormánynak és hadseregnek segítséget a terroristák ellen, hanem ehelyett a szír kormány ellen harcolókat támogatjuk fegyverekkel, pénzzel, logisztikai segítséggel. Akik a szír kormányt és hadsereget segítik: Oroszország, Kína, Irán, Irak, Libanon.
Amíg Assad és Oroszország a fő ellenség (lásd Ukrajnában a puccsal hatalomra került csokigyáros oligarchát támogatja az EU és az USA, valamint Oroszországot szankciózzuk) az ISIS helyett, addig az ISIS tovább fog terjeszkedni itt Európában is.

Nem a muszlim országok az ellenségeink, mert Szírián kívül egyik muszlim országgal sem vagyunk háborút hirdetve, hanem az ISIS. Amely ellen egyébként a muszlim országok is harcolnak.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.07.27. 16:18:45

@fehérfarkas: Nem értek veled egyet. De ehhez messziről kezdem a példát. Több sportág kapcsán azt mondták: Orosz versenyző nem versenyezhet az olimpián, maximum nagyon kevés kivétellel. Sírnak a kollektív bűnösség miatt, ők tiszták és nem tehetnek róla, hogy oroszok. Ez igaz is. Csakhogy az olimpiához nem az kell, hogy tiszta legyél, hanem az, hogy ezt megadott szabályok szerint, megadott szabályoknak megfelelő laborban igazoljad. Na aki felől ezt a labort elvették az ezt nem tudja megcsinálni, őt a saját országa büntette meg.

Ahhoz, hogy valakit be kelljen engedni, az ő hitelességének kell rendbe lennie. Neki kell valamit igazolni. Tök jó lenne, ha megtehetné. Csak amíg az orosz atléta felől elvették a labort és kibasztak vele, addig a muszlim bevándorlótól elvették a szavahihetőséget. Mert neki a vallása, amit ő tökéletesnek tart, az általa tökéletesnek tartott szent könyvben azt tanítja, milyen helyzetben kell neki barátnak hazudnia magát.

És innentől kezdve ez a tanítás tőle lopta el annak az esélyét, hogy a szavahihetősége igazolja őt ilyen helyzetben.

Ő azt mondja, ő nem ilyen, az Iszlám a béke vallása. Megnézed a saját tanaikat, könyveiket, amit ő is hall, ismer és tökéletesnek vall. Abban a megtévesztés, leigázás, stb. benne van. Mindaz ami a probléma forrása, és mindaz amit ő letagad.

Ő itt hazudik, amikor a hite azt tanítja, hogy hazudjon, verjen át és ártson nekem. Nem a másik. Ő. Nem azért, mert így született... Hanem azért, mert a szabad akarata ellenére így cselekszik.

És nem az al-Kaida hozta el a nemzetközi terrort. 1983 Orly, örmények robbantása mondjuk?

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.27. 16:34:07

@fehérfarkas: nekem személy szerint még az ISIS sem az ellenségem. Magyarországnak is annyira ellenségei, mint Grönlandnak.

Nem a terroristákkal van a gond, hanem úgy általában a szírekkel.

Nem a terroristák döntötték meg a kormányt, nem ők mészároltak le tömegeket mindkét oldalon. Akik élve eltemettek embereket, akik kivágták, megették a szívüket, fülüket, majd az egész a liveleaken kötött ki, azok sem voltak terroristák.

A terroristák megölnek pár embert itt és ott. Szíriában komplett háború zajlik és nem a terroristák kezdték.

Afganisztánban sem az al-Kaida kezdte a vérengzést, hanem a "mérsékelt" "ellenzék" és a kommunisták még a hetvenes évek végén.

A nyomor, a szenvedés, a háború nem a nyugatiak és nem is a szovjetek bűne akkor, amikor nap mint nap felkelnek ezek a felnőtt, értelmes férfi emberek és mennek ölni egymást.

Nem a terroristák. A nép. Lehet x bin y pont nem, de ez senkit nem érdekel. Polgárháború van Líbiában, Irakban, Szíriában, Afganisztánban és Jemenben. Nem nyugati zsoldosok, hanem helyi törzsek és emberek ölik egymást, mert gyűlölik egymást.

Na de ez az ő dolguk. Még én azt sem mondhatom innen messziről, hogy nincs igazuk. Hogy x országban y csoportnak nincs joga a z törzsön bosszút állni és fellázadni valakik ellen, kivívni a szabadságukat.

Az az ő dolguk.

Ez meg a mi országunk és nem kérünk belőlük. Ez a mi dolgunk.

Ezt lovagolta meg Orbán és igaza is van. Nem lehet és nem szabad teljesen idegen embereket belevonni ezekbe a konfliktusokba, mert ez nem rólunk szól. Ha majd jön az ISIS éj terjeszkedni akar keresztény országok rovására is, az majd a mi dolgunk lesz, de ez ami jelenleg ott folyik nem erről szól.

Ha arról lenne szó, hogy védjük meg a koptokat, vagy a drúzokat, vagy a keleti keresztényeket, biztosítsuk a függetlenségüket, azt mondanám jól van.

De ide Európába muzulmánok ne jöjjenek azért mert elegük lett egymás irtásából, mert ez nem így működik.

Az Assadról szóló rész is igaz, de Magyarország ezen vajmi keveset segíthet. Igyekezzünk minél kevesebbet belefolyni az amerikai birodalomépítgetésbe és gusztustalan ügyletekbe.

Hagyni kell, hogy Assad szépen kiépítse a tengermenti kis-Szíriát és kiverje onnan a lázadó szunnita csürhét. Annál hamarabb lesz béke, mert az elmebeteg vérgőzös vezetőkkel esetleg szembenálló gyávább népek, akik nem akarnak meghalni az eszményeik miatt, kénytelenek lesznek harcolni, ha nem tudnak elmenekülni. Hamarabb lezárul a konfliktus is.

Nemfajtalan srác 2016.07.27. 19:31:09

@Vajk a Vitéz Várjobbágy:
Elgondolkodik az ember, hogy mindez mennyiben része a természetellenes túlszaporodásnak. Egy bizonyos létszámon felül az összezártság kitermeli a pusztító ösztönöket, és ezt kiélik egymáson, amíg be nem áll a természetes egyensúly, egy jóval alacsonyabb létszám mellett

Volt már ilyen a történelemben

chrisred 2016.07.27. 19:37:38

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: Nem tiszta, hogy miről írsz. Először is, a két Bushnak az esze ágában sem volt bárkit is civilizálni. Ők a világ rendőre szerepben élvezkedtek, és pont azt csinálták, amit leírtál: a technikai fölényükben bízva mindenkit megpróbáltak seggbe rúgni, aki csúnyán nézett rájuk - vagy legalábbis azt gondolták róla, hogy csúnyán nézett. Aztán csodák csodája, a radikális muszlim terroristák nemhogy kezdtek volna szépen elfogyni; hanem ahogy szórták rájuk a bombákat és küldték a különleges egységeket kifüstölni őket és letarolták a városaikat, egyre többen lettek, egyre profibb és elszántabb harcosok lettek, valóságos gyilkológépek. Így értettem azt, hogy már régen megdőlt az elméleted, hogy technikai fölényben és az erőszakban bízva meg lehet oldani ezt a válságot.

Vajk a Vitéz Várjobbágy 2016.07.27. 22:01:28

@chrisred: "egyre többen lettek"

Aki meghal az nem lesz többen.

Nem tudom, miből következtetsz arra, hogy én bármit is akarok kezdeni az arabokkal, mivel pont azt írtam, hogy pontosan az lenne a cél, hogy mind mi, mind az arabok nyugodtan éljök a saját kis életünket egymás köreit nem zavarva, szépen kereskedve, egymással kooperálva, de a saját országinkban, a saját törvényeink szerint élve.

Soha nem támogattam intervencionalista, hódító politikát, de amit írsz "a két Bushnak az esze ágában sem volt bárkit is civilizálni." nettó baromság.

Annyira volt ez céljuk, mint Merkelnek integrálni a menekülteket a német társadalomba. Az egy dolog, hogy ő maga személy szerint tudja, hogy ez egy lózung és hazugság, de ez volt a hivatalos program.

Ha annyi lett volna a háborús program, hogy

"elmegyünk Irakba és amiért csúnyán néztek ránk, halomra mészároljuk őket, szarrá bombázzuk a városokat, kórházakat, iskolákat, addig irtjuk őket amíg nem fetrengenek a földön kegyelemért könyörögve, vagy mind ki nem pusztulnak és megtanítjuk nekik, hogy egy arab se merjen akárcsak görbén nézni is egy amerikaira"

mint anno Vilmos császár a híres hunos beszédében, akkor EZT nagyon könnyű lett volna elérni. A hadsereg dominószerűen omlott össze az amerikai támadás alatt, pár hét alatt az amerikai koalíció LETAROLTA őket.

Ez egy ISIS-nek vagy akár a "mérsékelt szír ellenzéknek" totális győzelem lett volna, mert innentől fogva a civil lakosság akár lázadozhat is, a kemény megtorlás amit az kivált is az malmukra hajtja a vizet, csak addig kell ölni őket, amíg elfogy az utolsó ember is akinek eszébe jutna felvenni a fegyvert és küzdeni.

Ezért egyszerűen nem igaz, hogy nem civilizálni, meg "demokráciát építeni" mentek oda. Egy haditervben kell legyen elérendő cél. És aki olvasott újságot akkoriban, követte a híreket az még emlékezhet, hogy milyen látványtervek voltak az újjáépített Kabulról és Bagdadról, az még emlékszik, hogy hogyan kapargatta össze az amerikai propagandagépezet azt a pár barátságos arab kisfiút akik odaszaladnak a tankokhoz és az amerikai katonáktól csokit kapnak.

Mert Amerikában nem lehet hunos beszéddel háborút eladni, más a norma arról, hogy kik a jófiúk.

És igen Bush gazember. És igen mindkettő értelmetlen háború és mészárlás volt, undorító, hogy mennyi ember halt meg pár korrupt vezető önzése és kapzsisága miatt.

De Busht el is ítélik ma nyugaton. És Bush háborja sokkal-sokkal-sokkal emberségesebb volt, mint az iraki-iráni háború, a mostani szír konfliktus, vagy bármi amit az arabok maguk között most vívnak.

Mert még egy gonosz vezető alatt is egy emberséges, humánus kultúra emberségesebben működik, mint egy átlagos vagy akár humánus vezető alatt egy vad kultúra. Mert az egész társadalmat egy más mentalitás hatja át, ezért is nem érdemes keverni a kettőt, mert az csak konfliktust szül.

chrisred 2016.07.28. 10:26:52

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "mint anno Vilmos császár a híres hunos beszédében, akkor EZT nagyon könnyű lett volna elérni."

Mint Vietnamban? :) A német császár és a mindenkori amerikai elnök között két jelentős különbség van: Vilmos pártjának nem kellett négy évenként választást nyerni, és az elnök soha nem tartja a kezében az ország propagandagépezetét. A haditervben az volt az elérendő cél, hogy úgy érjék el a katonai sikereket és a stratégiai célt, hogy közben a lehető legkevesebb rossz hír gyengítse a választási esélyeiket (veszteségek, kudarcok, balul sikerült akciók). Amerikának soha nem a támadó akciók kivitelezése okozta a problémát, hanem a megszállt területek megtartása, pacifikálása.

fehérfarkas 2016.07.28. 15:02:00

@Válasszunk: "Mert neki a vallása, amit ő tökéletesnek tart, az általa tökéletesnek tartott szent könyvben azt tanítja, milyen helyzetben kell neki barátnak hazudnia magát.
És innentől kezdve ez a tanítás tőle lopta el annak az esélyét, hogy a szavahihetősége igazolja őt ilyen helyzetben.
Ő azt mondja, ő nem ilyen, az Iszlám a béke vallása. Megnézed a saját tanaikat, könyveiket, amit ő is hall, ismer és tökéletesnek vall. Abban a megtévesztés, leigázás, stb. benne van. Mindaz ami a probléma forrása, és mindaz amit ő letagad."

Szerintem te az iszlámot összekevered valami mással. Az iszlám szerint a hazugság bűn. Egy esetben engedett meg a hazugság az iszlám vallás szerint, ha azzal a saját, vagy családtagja vagy valaki más életét tudja megmenteni a kínzások vagy halál elől. Erre történelmi példa, amikor Mohamed idejében a pogányok elfogtak egy muszlimot azt megkínozták vagy megöltek. Ilyen esetben volt megengedett a hazugság a kínzás és a halál elkerülésére.

De a konkrét kérdéseimre te sem válaszoltál. Hány muszlim ország akarta az elmúlt 100 évben a Nyugatot megtámadni, szankciózni, megszállni, kizsákmányolni vagy leigázni? Még a gyarmati felszabadulásuk után sem a bosszúállás vezette őket, hogy a Nyugaton bosszút álljanak a gyarmatosítás alatti kizsákmányolásért. Hanem ehelyett a mai napig kereskednek velünk: élelmiszerrel, olajjal, földgázzal, foszfáttal, olcsó munkaerővel látnak el minket.
A másik irányba pedig várják a beruházóinkat (akiknek jó üzleti lehetőségeket biztosítanak), szakembereinket (akiket nagyon jól megfizetnek), valamint a turistáinkat. Évente több mint 150 millió külföldi turista megy muszlim országokba. A világ 10 legtöbb turistát fogadó városa közül 3 muszlim: Isztambul, Dubaj, Kuala Lumpur.

Azok a muszlim országok a veszélyesek, ahová a terroristák befészkelték magukat, azután, hogy mi a Nyugat a kormányukat megdöntöttük, az országot és infrastruktúráját a sötét ókorba bombáztuk vissza (Afganisztán, Irak, LÍbia, Szudán).
Mint írtam Szíriával a NATO országai hadban állnak, de nem Szíria támadott meg minket, nem Szíria küldött hadüzenetet nekünk, nem Szíria szakította meg velünk a diplomáciai kapcsolatokat, hanem a Nyugat tette, és a mai napig is a szír kormány ellen harcolókat támogatjuk. És Hollande bosszúbombázásai után az EU sem jobb semmivel sem az amerikai Bushnál. (gyk.: Hollande egy algír terrorista miatt, mert a saját hazájában nem tud rendet és biztonságot tartani, ezért Szíriában bombázott le bosszúból civileket)

fehérfarkas 2016.07.28. 16:12:53

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "nekem személy szerint még az ISIS sem az ellenségem. Magyarországnak is annyira ellenségei, mint Grönlandnak."

Márpedig az ISIS ellenségünk. Nemcsak azért amit az általa megszállt területeken csinál nemcsak az őslakosokkal, hanem a nyugati civilizáció bölcsőjének tartott terület műemlékeivel is. Nemcsak ezekért. Hanem azért is, mert az ISIS számára te is ellenség vagy, meg én is. Az ISIS-nek mindenki ellenség, aki nem az ő ideológiáját vallja. A muszlimok ugyanúgy mint mi. És most már nemcsak a muszlim országokban gyilkol, hanem itt Európában is. De én ezt évekkel ezelőtt is megmondtam, hogy ezek a Szíriába és Irakba befészkelődött terroristák nem állnak meg az országhatárnál, hanem először más muszlim országokban fognak gyilkolni, merényleteket elkövetni, aztán meg már itt Európában is.
Nemcsak én mondtam ezt meg, hanem Assad is rég megmondta, hogy a Nyugat történelmi hibát követ el azzal, hogy ő ellene harcol a terroristák helyett.
Valóban nem egy skandináv demokrata volt Assad, de ő védi meg a szíriai keresztényeket a terroristáktól, a háború kitöréséig Szíria a világ egyik legbékésebb és legbiztonságosabb országa volt, vallási és etnikai tolerancia volt az országban, az ókori és középkori műemlékeket pedig felújította (számos magyar régész is dolgozott kint a háború előtt Szíriában).
Persze Assad bűnét a Nyugat szemében megértem: Oroszország barátja, nem engdte be a NATO-t viszont Oroszországnak továbbra is ott van az egyetlen Földközi-tengeri bázisa. Valamint 2009-ben nemet mondott a Katar és az EU között létrehozandó földgázvezetékre, mondván az a szövetségese Oroszország érdekeit sérti. És most a háborúban is végig jól együttműködik Oroszországgal és Iránnal.
(az ukrán konfliktus hasonló okból történt: Oroszországot gyengíteni és az érdekszféráját elkobozni, csak ott az oroszok sokkal jobban állnak mint Szíriában;
A szír háború, az ukrán háború és Oroszország szankciózása összefügg. Ez egy nagyon mocskos háború, ami az USA, Kína, Oroszország között zajlik a világ újrafelosztásáért. Ennek Szíria csupán egyetlen állomása)

szíriai egyetemisták még a 2011-ben kitört háború előtt:
www.youtube.com/watch?v=NbM4trP42NY
szír általános iskolások még a háború előtt:
www.youtube.com/watch?v=iUDxznlkm6Y
Szíriában egy európai model csaj most a háború alatt azokon a területeken, amelyeket a kormány ural és nem a terroristák:
www.youtube.com/watch?v=Mp1-qb3xzh4
ez pedig egy szíriai örmény újságíró videója a háborús szíriáról azon a területen, amelyet a kormány ural:
www.youtube.com/watch?v=pbD5Mcfw8lQ
A nyugati propaganda média ezeket nem véletlen nem mutatja (most is az index.hu-n egy Assadot leterroristázó cikk jelent meg), mert akkor nem lehetne a nyugati kormányoknak a szír kormány elleni háborús részvételt igazolni. A szír kormány elleni háborús részvételünk ugyanúgy hazugságon alapul mint 2003-ban az iraki kormány elleni. Csak most sokkal jobban működnek a kormányzati propaganda gépezetek.
Egyébként azt a kérdést feltette valaki, hogy a szírek miért inkább a "lázadók"
és a terroristák által elfoglalt területekről menekülnek és miért nem a kormány által uraltról? 8 millió szír nem külföldre menekült, hanem az országon belülre, és a kormány által uralt területre (ami ott okoz menekültválságot, mert a háború miatt nincs elég ellátás számukra).

fehérfarkas 2016.07.28. 16:30:09

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "Nem a terroristák. A nép. Lehet x bin y pont nem, de ez senkit nem érdekel. Polgárháború van Líbiában, Irakban, Szíriában, Afganisztánban és Jemenben. Nem nyugati zsoldosok, hanem helyi törzsek és emberek ölik egymást, mert gyűlölik egymást.
Na de ez az ő dolguk. Még én azt sem mondhatom innen messziről, hogy nincs igazuk. Hogy x országban y csoportnak nincs joga a z törzsön bosszút állni és fellázadni valakik ellen, kivívni a szabadságukat.
Az az ő dolguk.
Ez meg a mi országunk és nem kérünk belőlük. Ez a mi dolgunk. "

2001 ősze: amerikai és európai csapatok kezdték bombázni az országot, és a mai napig vannak ott amerikai megszálló katonák (magyar katonák is voltak ott, volt amelyik könyvet is írt erről)
2003: amerikai és európai csapatok bombázták az országot, és a propagandával ellentétben mai napig vannak ott amerikai és európai katonák (tavaly nyáron újra küldtünk katonákat Irakba - persze nem az ISIS ellen harcolni, hanem az iraki kurd területre, ahol a MOL-nak vannak olajkoncessziói)
2011 tavasza: NATO csapatok bombázták az országot, jelenleg is nemzetközi szankciókkal súlytjuk az ENSZ szerint legálisnak elismert líbiai kormányt
2011 tavasza óta fegyverekkel, pénzzel és logisztikával segítjük a szír kormány ellen harcolókat, sőt az USA a szír kormány ellen harcoló külföldi zsoldosokat képezett ki Törökországban és Katarban, de nemcsak gazdag nyugati fegyvergyártó országok veszik ki aktívan a részüket, hanem még az olyan szegény EU-s tagállamok is, mint Bulgária, amely a szír kormány ellen harcolóknak a legnagyobb darabszámban adja el a volt szovjet gyártmányú fegyvereket és lőszereket hozzájuk. Magyarország pedig az elsők között szakította meg a diplomáciai kapcsolatot Szíriával és záratta be a szír konzulátust. És ugyanúgy hadban állunk Szíriával mint az USA és a többi EU-s ország, csak mi nem küldtünk katonákat és repülőket (mi Irakba küldtük a MOL olajérdekeit védeni). Szíriában nem a helyiek ölik egymást, hanem több mint 70 ország szélsőséges csűrhéje ment oda, és az őslakosságot gyilkolja, és amiket évezredek alatt felépítettek, azokat rombolja, pusztítja. Amit ez a csűrhe nem rombol le, azt lerombolják az orosz, amerikai és európai bombázások.

A te szavaiddal élve: az az ő országuk, és nem kérnek belőlünk. Vagy legalábbis a fegyvereinkből, zsoldosainkból, általunk fegyverzett szélsőségesekből, bombázásainkból, szankcióinkból, az általunk odavitt háborúból.
Ha nem lenne a menekültválság tavaly óta, akkor a nyugati lakosság továbbra is ignorálná az ott történteket. Csupán a menekültválság miatt nem ignorálja a nyugati lakosság, mert most már a nyugati lakosságot is közvetlenül érinti a háború. Amíg csak egy másik kontinensen tőlünk távol volt, addig magasról lex@rta a nyugati lakosság, hogy mi történik ott.

chrisred 2016.07.28. 17:12:35

@Vajk a Vitéz Várjobbágy: "Hagyni kell, hogy Assad szépen kiépítse a tengermenti kis-Szíriát és kiverje onnan a lázadó szunnita csürhét."

Szíria lakosságának 70%-a szunnita, Aszad a kisebbségben lévő siitákra támaszkodva kormányoz.

fehérfarkas 2016.07.28. 18:32:51

érdemes elolvasni, mert magyar nyelven kevés ilyen jó és tárgyilagos cikk születik a muszlim terroristákró, hogy valójában semmi közük az iszlámhoz, sőt már a próféta is megmondta, hogy lesznek, akik muszlimnak hazudják magukat, de valójában azzal ellentétesen viselkednek:

Al-Ṭabarī és Ibn Kathīr részletekbe menően tudósítanak a korai szélsőségesek által elkövetett erőszakos és terrorisztikus tevékenységekről, így például a 657-es (iraki) nahrawāni eseményekről, amikor az elfogott embereket hovatartozását tesztelték, s amennyiben a takfīristák úgy ítélték meg, hogy a válasz nem kielégítő számukra, lemészárolták a foglyokat. Nem véletlen, hogy a mozgalom Mohamedtől a „Pokol Tüzének kutyái” elnevezést kapta.[6] Az egyik legkorábbi, Mohamedre visszavezethető hagyomány a következőképp jellemezte a szélsőségeseket: „Ugyan recitálják a Qurʼān-t, de annak a szavai nem haladnak tovább a torkaiknál, s úgy térnek el attól [az iszlámtól] mint ahogy a nyíl a vad testén halad keresztül.”

(...)

Christiane Amanpour francia újságíró több mint 10 hónapot töltött a szélsőségesek fogságában. Szabadulása után, 2015 elején interjút adott a CNN-nek, amiben többek között a következőket nyilatkozta: „Semmiféle valós párbeszéd nem folyt a [vallási] szövegekről – egyszerűen nem volt vallási kérdésekben értekezés. Csak politikai természetűek voltak. Semmi közük nincs a Koránhoz.”

(...)

Kiváló szónokok vannak közöttük, akik által nagy hatást tudnak gyakorolni az emberekre, de szavaik képmutató és erőszakosan torzító jellegét, az egyik, Abū Dāwūd által jegyzett ḥadīth is megvilágította: „Allah Könyvére hivatkoznak, de semmi közük sincs ahhoz." Propagandájukat cizellált módon építették ki, ami által az erőteljesen leegyszerűsített politikai lózungjaikat megfogalmazzák: „Beszédeik ékesek s csábítóak, míg tetteik gonoszak.”

(...)

A szélsőséges, bigott ideológia hirdetőinek veszélyességére már Mohamed is felhívta a figyelmet. Az egyik hagyományban ezt olvashatjuk: „Attól az embertől féltelek igazán, aki recitálja a Qurʼān-t egészen addig, amíg egy bizonyos ragyogás meg nem jelenik az illetőn. Majd azt követően az iszlám támogatójává lesz, s Allah akaratának rendel alá mindent. Azt követően pedig, elválik tőle [az iszlámtól], maga mögött hagyja azt, s kardját a szomszédjaival szembe fordítja a bálványimádás [širk] vádjával. Majd megkérdeztem tőle: O Allah Küldötte, ki az akit a širk vádjával lehet illetni; a vádlót vagy a vádlottat? A válasza pedig az volt: A vádlót.”

a teljes cikk elolvasható a források megadásával:
keletfenyei.hu/index.php/isis-d-ish/tanulmanyok/158-a-fanatizmus-tudatlansaga-az-isis-d-ish-politikai-gondolkodasa

fehérfarkas 2016.07.28. 19:13:09

@chrisred: "Szíria lakosságának 70%-a szunnita, Aszad a kisebbségben lévő siitákra támaszkodva kormányoz."

Ez hülyeség, a nyugati mainstream média nyomatja ezt a bullshitet a szaúdi wahhabita szövetségeseinkkel együtt. A valóságban igaz ugyan, Assad alavita, de a felesége szunnita, a miniszterek, államtitkárok, hivatalnokok, tanárok, tábornokok, katonák, állami cégek vezetőinek többsége szunnita. De keresztények és drúzok is vannak kösztük. Ráadásul a szunnitáknak 2 hatalmas méretű mecset is épült a 2 Assad idején, és a történelmi szunnita mecseteket is felújították.
A 2 Assad alatti Szíria szekuláris, és a francia rendszerhez hasonlóan a hivatalokban, iskolákban, hadseregben tilos a vallási jelképek viselése, mert vallástól függetlenül mindenki egyformán szír.

Ráadásul az alaviták nem igazán síiták, habár hozzájuk álnak a legközelebb, de ők egy külön szekta. Szíria szövetségése Irán és Libanon, de ott a 12-es síiták vannak, akiknek az alavitákhoz semmi köze. Nem is vallási alapon van köztük a szövetség, hanem regionális politikai alapon.
Szíria egyébként a volt szocialista, de keresztény Oroszországnak, Örményországnak, Grúziának és Venezúellának is a szövetségese, és a moszkvai pátriarka is kiállt Assad mellett. Sőt, a szír hadsereg védte meg Maalolua és Saidnaya városok (ahol a mai napig Jézus arámi nyelvét beszélik!!!) keresztény lakosságát 2013-14-ben az al-Nusra Front támadásaitól.

Hafez Assad szocialista gazdaságpolitikája valóban lelassította a gazdasági fejlődést, de a fia Bashar Assad gazdasági és politikai reformokat vezetett be, parlamenti és elnöki választásokat, privatizációt, szabad piaci kereskedelmet, de az IMF-től és a világbanktól továbbra sem voltak hajlandóak hiteleket felvenni, meg NATO bázist sem volt hajlandó telepíteni, hanem inkább Oroszországot választotta, hogy annak legyen ott továbbra is az egyetlen Földközi-tengeri katonai bázisa Tartusz városában.
Meg persze Assad ragaszkodik a Golán-fennsíkhoz, ami az ENSZ szerint is az övé, és az ENSZ szerint is Izrael jogtalanul tartja katonai megszállás alatt.
Ahogyan Assad nem volt hajlandó Irán ellen fordulni, és szankcionálni Iránt. Ezzel szemben Szaúd Arábiát és Katart (az USA legfőbb közel-keleti szövetségesei) rengeteget bírálta. 2009-ben pedig nemet mondott Katar és az EU között építtendő földgázvezetékre, ami az orosz földgázfüggést csökkentené.

Senki nem gondolta itt Nyugaton, hogy Assad fél évtized múlva is kitart, és Oroszország az ellene bevezetett nemzetközi szankciók meg az ukrán háború ellenére is kitart Assad mellett és katonailag akítvan támogatja. 5 éve minden év elején arról szóltak a nyugati lapok elemzései, hogy év közepén vagy év végén megdől Assad rezsimje. Ennek ellenére Assad rezsimje még mindig nem dőlt meg, és a szírek többsége (de a szír keresztények szinte 100%-a) benne a külföldi terroristáktól való megmentőt látja.
süti beállítások módosítása