... mert választani kell

London, Brüsszel, Boldva: Az emberi természet közös

2016/08/06. - írta: Válasszunk

Sokan mondják a bevándorlás kapcsán, hogy az idegen országok és kultúrák szülöttei az idegenforgalom keretében is jönnek, és akkor bezzeg nem zavarnak senkit. Csakhogy egy turista nem fog itt élni, nem fog szavazni, nem fog nagy választói csoportként az országon drasztikusan változtatni. Azt hiszem ezt a különbséget kár lenne letagadni. És nem annyak van a veszélye, hogy szír bevándorló Magyarországból Szíriát csinálna. Attól kell félni, hogy emlékszünk az angol kisvárosra, ahol a tömeges szexuális erőszakot a politikai korrektség jegyében a szőnyeg alá söpörték. Ők a nagyon PC "modern, progresszív" baloldal felé terelnék a politikát.

Trump esélyei pont arról szólnak, hogy ebből a politikából neki is, másoknak is egyre inkább elege van, és ezt az elégedetlenséget érezte meg Orbán Viktor, amikor a jövőképe a "szinte bárhol, csak ettől távol" szinten egyszerűsödve lett az ország meghatározó politikai víziója. Londonban egy amerikai nőt végzett ki egy iszlamista vagdalkozó, az Indexre azonban nem jutott el a hír.

Nehéz nem feltenni a kérdést: Hány másik hasonló eset nem jut el hozzánk? Mert ugye a PC jegyében elhallgatott sorozatos erőszakok csak egy kis része került említésre, utólag a sorozatról szóló hírekben. Sem szexuális sem más erőszakos bűncselekmények kapcsán nem automatikus, hogy egy ügynek hírértéke legyen. A politikai korrektség nevében nem beszélnek róla, vagy éppen a gyakorisága, a rossz környék az oka, de nem jut el sok helyre, a sokadik nem látható hírnek viszont rossz a látszatja.

Kiváltképp, ha máshol megy a PC jegyében való szerecsenmosdatás. És nem lehet azt mondani, hogy Boldva ügye nem ilyen. Nem lehet azt mondani, hogy azok akik csak azért hagyták abba a lincselést, mert látták, hogy a rendőrkapitány fiával van dolguk, ne jelentenének veszélyt a társadalomra. Sőt azt sem lehet mondani, hogy tegnap ne jelentettek volna ugyanilyen veszélyt. Akkor még nem követtek el semmit. Nem okoztak úgy közlekedési balesetet, hogy utána mégis csak szabálysértést emlegessen a rendőrség.

Bocs: De ugye elfelejtett segítséget nyújtani annak a motorosnak aki miatta esett el, ezért aa többségnek börtön járna. Itt ez csak szabálysértési eljárás. A lincselésből sem feltétlenül lesz kellően nagy ügy. Ő megteheti. És van egy olyan politika ami ehhez a PC nevében asszisztál, az áldozatok élete pedig ebből a szempontból feláldozható. Amikor a törvénybe modern progresszív baloldali értékek mentén tennének nemi alapú diszkriminációt, tevékenyen asszisztálva ezzel mások megöléséhez, akkor bizony szerintem abban a gyilkosságban ők is felelősek.

A PC nevében emberi életeket feláldozó gyilkos politika gyilkos politikusai. Akik szerint a lincselés belefér, de az nem fér bele, hogy ezeknek az embereknek valaki elmondja ez az út miért nem jó. A lincselés elkövetői nem tegnap lettek erőszakosak, nem tegnapelőtt érkezett rájuk az első panasz. És nem fehér vs cigány ellentétről van szó. Hanem arról, hogy a szocializáció, a közösségben tanult minták hatnak ezekre az emberekre. Nem a magyar rendőrnek kellene odamenni, vagy a gárdistának elérni, hogy a fehérben fenyegetést lásson a Roma..

Hanem a roma rendőr, a roma ügyész, a büntetőjogi mediáció során megjelenő roma közvetítő (aki lehet a vajda is), a roma származású tanár, stb. kellene, hogy tegyen és tehessen a kérdésben. Mert az utóbbi téren van sokszor baj, amikor a roma rendőrt is megállítják a politikai korrektség jegyében. Pedig ő érti kinek a neveltetésével, szocializációjával milyen problémák vannak. A kultúra, a szocializáció szempont. A bőrszín viszont - értelemszerűen - nem.

A történet rosszabb oldala, hogy amíg a PC jegyében nem is beszélhetünk a probléma kulturális - szocializációs vonzatairól, de találkozunk velük addig annak a romának sincs esélye elmondani, hogy ő nem ilyen akinek a családjában lévő mintát nagyban befolyásolja, hogy a családban rendőr, smasszer, de jogi végzettségű ember is akad, bűnöző, erőszakos részeg, aki a tömegbunyót a lincselést adná át a következő generációnak viszont nincs.

Az arab nem a hite miatt kezd gyilkolni. A hitét csak arra használja, hogy legitimálja a tettét. Erre pedig az iszlám tanai tökélete alapot teremtenek, és képmutatást előíró hit híveit az ellenpélda, sok újabb útmutatás nem győzi meg. De a hite mellett éppen ilyen fontos az is, amit nem a családjától, hanem az európai politikától lát, amit onnan kap.

Hogy a Brüsszelben machetével hadonászó társa ugyan a súlyos sebbel hosszú időre tönkretette egy az életét másokért kockáztató rendőrnő életét. Mert azt hiszem a sebhely nem csak a párkeresésnél jelent gondot, de sok esetben munkavállalásnál is. De közben vele nem akarunk foglalkozni. Bezzeg a a "heteronormativitás jegyében jónak mondandó eltérő értékeit jól képviselő" és a PC jegyében minden rossz véleménytől megvédő merénylőnek emberségből kicsit nagyobb Jacuzzi jár, mint az átlag választónak.

Nem az imaszőnyeg a félelmetes, vagy a kebab. Hanem az, ha a menekült kapcsán ennek a politikának teret engedünk, akkor a résnyire nyitott ajtón át ki tudja hova akarnak még ilyesmit hozni. Természetesen parlamenti vagy egyéb hazai hozzájárulás nélkül.

És mivel ez a politika pont ugyanúgy igaz a londoni mészárlásra, a brüsszeli mészárlásra, a boldvai lincselési kísérletre, ezért még azt sem lehet mondani, hogy az ismeretlen ellen kelt a Fidesz gyűlöletet.

24 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr109168206

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Waszabi 2016.08.07. 17:02:58

Még szerencse, hogy nem történt nagyobb baj. Azért hülyeség lett volna 20 évet ülni akár, csak mert a mama szabálytalanul bringázott és még csak baja sem lett.

2016.08.07. 17:08:38

Figyelj, a dolog ott kezdodik, hogy egyaltalan tudtak, hogy ki a rendorkapitany, es ki a fia. Mert azt jelenti, hogy ugyancsak sokszor jartak mar a rendorsegen. Erdekes, nekem fogalmam nincs, hogy a lakohelyem egyaltalan melyik rendorkapitanysaghoz tartozik, ki a rendorfonok es hogy nez ki. Gozom nincs, mert sosem volt dolgom a rendorseggel. Ez az elso erdekes tenyezo. A madodik, hogy ugyan vajon miert es honnan tudtak, hogy nez ki a fia? Csak tan nem zsaroltak vagy zsarolni probaltak a rendorkapitanyt es ezert felterkepeztek, hogy kik a csaladtagjai es hogy neznek ki? Ez egy masodik erdekes vetulete a dolognak. Remelem a rendorsegi vizsgalat erre a kerdesre is ki fog terni!

Az, hogy miert nem neztek meg, hogy az anyjuk egyaltalan el-e (nyilvanvaloan igen, eletben kellett legyen, hiszen allo motoros nem ol meg biciklirol leeso embert), ez erosen olaszliszkai reszlet. Az pedig, hogy mennyire lehet altalanos, hogy arrafele vetodo embereket csak ugy megvernek, ez ugyancsak rendorsegre tartozo reszlet es allampolgarkent szeretnem tudni. Arra is kivancsi lennek, hogy bunozo hogyan kaphat kozmunkat az en adombol? Nem alaptalan a feltetelezes, ugyanis, arcrol csak az ismeri fel a rendort es csaladtagjait, akinek sokszor volt dolga veluk.

Ugyhogy kedves poszter, nem kell a menekulteket idekeverni, mert az eset onmagaban is elegendo es sulyos kerdest vet fel, amelyekre a magyar tarsadalom jogosan varna valaszt es intezkedest, hogy ne fordulhasson elo tobb ilyen eset.

dunántúli gyerek 2016.08.07. 17:49:23

A korrektség kedvéért, tegnap kint volt ez a hír az Indexen.

guglizd mondjuk: szomáliai norvég index

-JzK- 2016.08.07. 18:07:35

És mi a közös az arabokban, cigányokban és a négerekben? Az, hogy füstösek, sötőtbőrűek, és ugyanazok a viselkedési problémák jellemzőek rájuk. Egyetlen füstös se való Európába...

KissGecihuszár 2016.08.07. 18:47:10

Majd még a végén meg lesznek dicsérve egyes ballibsi "véleményvezérek", megmondó emberszabásúak által, hogy dehát végül is nem verték agyon, és kömbenis milyen rossz nekik ott B-A-Z ban, mert nincs számukra munkalehetőség, meg 3H-ok, meg a "szemét, rohadék" Magyar többségi társadalom folyton csak megalázza, gyerekkoruktól kezdve kiközösíti, ellehetetleníti, hátrányozza őket és egyéb nettó faszságok, amiket ezek már 25 éve egyfolytában okádnak magukból. Nos, kérdem én, most hol a szélsőjobb, hol vannak az ilyen-olyan gárdák, akiknek igenis már rég ott kéne masírozni és egy csöppöt beszaratni ezeket a senkiházi véglényeket, hulladékokat, hogy még az élettől is elmenjen a kedvük! Mégis meddig kell még eltűrnünk, asszisztálnunk a hazai cigányság alsó hangon 80,de inkább 90%-nak pusztítását, élősködését, erőszakját, mely náluk az egyetlen válasz bármilyen helyzetben, melyet ők a 0 komma IQ-jukkal úgy ítélnek meg, hogy üssenek, rúgjanak?? Mégis mire várunk mi, azaz a (még) többségi társadalom? Tegnap az Edelényi kap fia, ma a nusinéni,aki felébredt, amikor pár kisgeci cigógyerek a fészerében nézelődött, s mert jelezni mert, hogy esetleg nem kéne, ezért agyba-főbe verték, holnap majd akár az én, a te, az ő gyereke, felesége, szülei lesznek ezeknek az állatoknak a prédái!! Ezekkel szemben nincs és nem is lehet helye kíméletnek, itt csak a nyers erőszak lehet az egyetlen elrettentő erő, azaz 1 megvert, megölt Magyarért legalább 10 cigányt kell kicsinálni! Természetesen elsősorban a kancigányokkal kell leszámolni, mert ők jelentik a legnagyobb veszélyt, nem a 40-50 Kg-os cigólány, vagy nő. Elég volt a polkorrekt, magunkat önostorozó attitűdből, melyet a senkiházi ballibsi ugató kutyák öntöttek ránk hosszú éveken át! Én nem vagyok hibás azért, mert ezek genetikailag kódolt módon csak ütni-verni-rúgni-ölni tudnak és kikérem minden tisztességes Magyar nevében, hogy a "haladó" szellemiségű szociológusok, társadalom kutatók, egyéb fogadatlan prókátorok egymást túlugatva fröcsögjenek ránk és egy élethosszig tartó bűntudatot verjenek belénk a saját Hazánkban!!

Buchhalter 2016.08.07. 19:43:13

Remélem nem uszák meg börtön nélkül!Verekedtél oktalanul?3 év letöltendő!Szögi Lajos összes gyilkosa még hála ég ,mind bent rohad! A patáliát kicsapó anya állat aki fel uszította az idióta roma férfi népet 15 évvel kente meg a bíró.Még mindig Kalocsán eszi a kenyeret,de állítólag már kétszer beadta a kegyelmi kérvényét.Hiába no ,nem kapta meg.A 15 évét ülje csak le szépen.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.07. 20:15:10

@dunántúli gyerek: Tévedsz. Az angol esetre írtam, hogy nem volt kinnt, a tegnapi a belga... Sok van hasonló esetből sajnos.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.07. 20:19:31

@Kishableany: Nem feltétlenül. A sértett is beszél a rendőrrel, ahol gyenge a közbiztonság ott ez előfordul. De aki baráti körében rendőr, ügyész, stb. van az is felismeri azt akivel csak az köti össze, hogy zsaruk által látogatott helyen ugyanazt a nyomozót köszöntik fel minden megfelelő alkalommal.

Pan Modry 2016.08.07. 22:38:06

Ez a post ugy baromsag ahogy van, tipikusan orbani seggnyalas az egesz.

Az index gondolom azert nem szamolt be a brusszeli esetrol mert ilyen sulyu bunteny hetente tortenik szazaval europaban hogy vki megvagja valaki mas arcat.

Persze az uszito poster szeretne hogy nehany bunos migrans miatt gyulolethullam induljon a sok nem bunosre is. Ritka egy okadek fos alak vagy te poster.

Ja, es en sem szeretem a tulzott pc beszedet, de a postod teljesen fe
Reertelmezi az egeszet es egy uszito nagy fos az egesz ugy ahogy van. Bar arra jo hogy lathasam hogy milyen egy buta gyulolkodo primitiv ember gondolati semaja.

dunántúli gyerek 2016.08.07. 22:42:39

@Pan Modry: Hát, azért az isztambuli, párizsi, brüsszeli, nizzai, tunéziai, görög turistaszezont eléggé hazavágta a migrisokk meg a terror.

Biztos örülnek, akik ebből élnek, hogy a csökkenő bevételükből kell etetniük a menekültmigriket.

dunántúli gyerek 2016.08.07. 22:44:23

@Pan Modry: 'Persze az uszito poster szeretne hogy nehany bunos migrans miatt gyulolethullam induljon a sok nem bunosre is.'

Miért lenne az gyülölet, hogy megállsz a határon, ha nincs papírod ide nem jössz be.

Ne legyél demagóg.

Pan Modry 2016.08.07. 22:48:11

@dunántúli gyerek:
Akkor oldjak meg hogy ne jojjenek be papirok nelkul, de az emberek hergelese teljesen felesleges.
En konkretan azert nem az m4 en nezem az olimpiat mert az a primitiv kormanypropaganda elkurna a kedvemet.

Pan Modry 2016.08.07. 22:52:17

@dunántúli gyerek:
Ja, legalabb annyira mint a mori otp fiokba vetett ugyfelegedettseget amikor 2001-ben moron MAGYAR GYILKOSOK lemeszaroltak a bank ugyfeleit es a teljes szemelyzetet.

dunántúli gyerek 2016.08.07. 22:52:58

@Pan Modry: Én meg nem nézek Tvt egyáltalán, mégse akarok migriket. Ha neked se tetszik ne nézd.

Orbán szerint meg ez jaó, és Orbán okosabb, mert nem te vagy én vk a miniszterelnök, hanem a Tábornok Úr.

comprende?

dunántúli gyerek 2016.08.07. 22:54:02

@Pan Modry: A példa szar. Tudsz te jobbat.

Pan Modry 2016.08.07. 22:55:18

@dunántúli gyerek:
ORBANnak az a jo ha gyuloletet kelthet mert addig nem azzal foglalkoznak hogyan lopjak el a kozpenzt.

dunántúli gyerek 2016.08.07. 22:57:50

@Pan Modry: Orbán a migriválság előtt is vezetett mindenhol mindent, az utóbbi 10 évben.

Persze ez kapóra jön neki, sztem ő se gondolta hogy a barom ellenzék képes még itt is szavazókat veszíteni.

DFK 2016.08.08. 06:47:00

@Pan Modry: gondolom ez mentség a nizzai mészárlásra...

midnight coder 2016.08.08. 07:06:07

@Pan Modry: "ORBANnak az a jo ha gyuloletet kelthet mert addig nem azzal foglalkoznak hogyan lopjak el a kozpenzt."

Miért, ha nem lennének migrik akkor lenne Orbánnak olyan ellenzéke akiről bárki elhiszi, hogy kormányra kerülve nem lopja a közpénzt ? Egyáltalán, volt eddig kis hazánkban olyan kormány hatalmon a gengszterváltás óta, ami nem lopta nagyüzemben a közpénzt ? Talán esetleg az Antall kormány, persze ők is loptak, de akkoriban inkább a jóelvtársi kapcsolatokról szólt a közpénz lopása, azzal pedig nem az akkori kormány rendelkezett.

Ezért ostobaság az összes olyan libbant érv, hogy Orbán ezzel akarja elterelni a figyelmet a lopásokról. Kis hazánkban sajnos az, hogy az aktuális kormány lenyúlja a közpénzt kb. annyira hír, mint hogy kacsát láttak úszni a dunában. Orbánnak amúgy sincs ma ellenzéke, így egyáltalán nincs rászorulva semmilyen propagandára. Ugyanakkor Orbánéknak ugyanúgy nem érdeke egy iszlamizálódott Európa, ahogy senki másnak sem. Amúgy legkevésbé a liberálisoknak, csak hát ők elég buta egy állatfajta, ők még mindig a II világháború végénél tartanak és azt hiszik, hogy a nácizmus a világra leselkedő legnagyobb veszély, és hogy Európa dolga megoldani a világ összes problémáját. Közben pedig lett egy rakás új probléma, globalizáció, szélsőséges iszlám előretörése, népességrobbanás, Európa hanyatlása, ők pedig még csak a problémák felismeréséig sem jutottak el, nem hogy odáig hogy erre válaszuk is legyen. Ehelyett 70 éves válaszokat próbálnak adni a mai problémákra.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 11:25:32

@Pan Modry: Nem a brüsszeliről, a londoniról nem számolt be. A post is leírta: Azért mert túl sok Allah Akbaros mészárló van, mert ugyanebből az időszakból lehetett volna máshonnan is találni. A több emberen elkövetett emberölés kísérlete, vallásilag motivált gyűlölet-bűncselekményként... Részben rendőr ellen. Illetve a Londonban megvalósult, terrorszervezet által elvállalt emberölés (befejezett merénylet). Ilyen súlyú esetből sok lenne, vagy csak hazudsz?

A gyűlölködő fröcsögésed - gondolom otthon apádtól, anyádtól ezt a stílust tanultad velük is így beszélsz - apró hibája, ha ebből tényleg annyi van, hogy nincs hírértéke, akkor a migránsok tömeges kockázatot jelentenek. Csak a te "ilyen súlyú" esetből (terrorszervezethez tartozó merénylő által elkövetett minősített emberölés) sok van felvetésed alapján kellene komolyan fellépni.

És nagyon egyszerű a helyzet: Aki amikor jön, a hatóságokkal együttműködik, hogy nekünk is, neki is meglegyen a biztonság... Az egyféle helyzet. Mivel a menedékkérő együttműködési kötelezettségét is betartva első helyen ezt megteszi, onnan oda megy tovább ahova hívják nincs semmi gond vele. Az első helyen menekültként ismerik el, második helyre már letelepedés céljából törvényesen megy tovább, törvénytisztelő emberként beilleszkedhet.

A másik pedig azt mondja "fog a lófasz együttműködni, lehet, hogy így mindenkinek veszélyes, sok ember életébe kerül, de én oda megyek ahol több a segély, mert nekem járnak a jobb körülmények, mint a másiknak aki megdolgozott érte" alapon megy torony iránt mindenen átgázolva. Na az pedig akkor is tudatosan veszélyeztet minket, járul hozzá a hasonló mészárláshoz, ha saját maga amúgy békés lenne. És még másban is kockázatot jelenthet ezen felül. Na ez az utóbbi nem kell.

Csakhogy a post pontosan rámutat, hogy a migráns féle mészárlás, és a hazai mészárlás körül ugyanaz a politikai hozzáállás van. Azaz még a migráns és más csoportok között nem tesz különséget. Sőt, ennek ellentétére mutat rá. Innen a hazug gyalázkodó vádaskodásod azt hiszem maximum csak arra jó, hogy benned egy dühöngő őrültet lássunk. *taps*

Csak nem az érintett politikát folytató csoportból tetszik lenni?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 11:36:41

@midnight coder: A minden kormány alatt megy a közpénzlopás, az igaz. De nem mindegy, hogy hogyan.

Tudok szírt, aki a probléma elején indult meg. Törvényesen. Mára már szavazati joga is van Magyarországon. Ő is azt mondja, hogy aki már a kapuban sem tudja a törvényt betartani, azt nem kell beengedni.

Meg azt is, hogy aki valóban nagyon jól képzett, annak bőven volt külföldre menthető pénze, vagyona, és nem egy EUs országba lehet megvásárolni a betelepedési jogot. De megfelelő vízumot kérve, megfelelő munkát elvégezve, befektetve, aki beilleszkedik és termel az enélkül is jutott már letelepedési papírhoz, állampolgársághoz. Az a képzett, jó munkaerő szír, akinek erre volt kerete (külföldi bankszámlán) az már itt van. Nem róla dönt a népszavazás, hanem, ha megvan az állampolgárság, ő is dönt a népszavazáson.

Ezt a mintát kell összevetni a törvényekre magasról szarók sáskajárásával.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.08.08. 11:38:50

@midnight coder: Ugye előző hszt kicsit korán küldtem el... A migráns kérdés kulcsa sem a "jön vagy nem jön", hanem a hogyan.

Olvasd el a blogon a korrupció.com postot.

Van aki az anyját is eladja aprópénzért, a legtöbbet ígérő nyer, tök mindegy ki és mit bukik miatta.

És van aki a megbízható barátoknak adja az üzletet.

Ahogy 2 féle migráns sem egyforma, úgy a kétféle közpénztolvaj sem.
süti beállítások módosítása