... mert választani kell

Ha így megy tovább vécépucoló leszel

2017/06/09. - írta: Válasszunk

Tudom borzasztóan elavult dolog irc-t emlegetni, de akár jó pár barát akit a 90-es évek végén irc-n chatelve ismertem meg, és ma is sokszor beszélgetünk irc-n. Az alábbi beszélgetésből a nickneveket, az időbélyegeket kiszedtem, és a több sorban érkező választ (korlátozott az üzenethossz) szükség esetén egy bekezdésbe szerkesztettem. A nicknevek helyére nálam az itt használt Válasszunk nick kerül, míg a beszélgetőpartnerem Gábor néven fog futni. A káromkodást pedig ahol kell és lehet csillaggal helyettesítem. Egyekben a beszélgetést közlöm le.

Válasszunk: Azt mondod, a lényeget senki sem írja meg? Mi lenne a lényeg? Megírhatom?

Gábor: 
Írd csak meg! A * diplomás vécépucolók országa vagyunk!


Válasszunk: Ez mit jelent?

Gábor: Azt, hogy sok barom írni olvasni nem tud *, de diplomája az van! Mert ott is felmentették az A betű alól. De lesz így normális melója? Nem. Elmehet diplomás vécépucolónak. De veri a mellét, hogy ő a világ legnagyobb túlképzett vécépucolója.

Válasszunk: Te mivel is foglalkozol?

Gábor: Tudod te azt 

Válasszunk: Én tudom, de az olvasó nem tudja, ha megírom a dolgot.

Gábor: Cukrász vagyok. Mint minden gyerek én is rocksztár, űrhajós és orvos akartam lenni, ebben a sorrendben. Csak tudod a tanár megmondta az ének tudásom nem világbajnok rocksztár szintű, csak közepes. 

Válasszunk: És a másik két álom?

Gábor: Ha ma járnék suliba és elhordanának minden szakértőhöz tuti rámsütnék az SNI-t. Enyhe diszlexia, de azért tanulni úgy ahogy tudtam. Ha picsogtam volna felmentésért nem lett volna baj akkor. 

Válasszunk: Ezek szerint jobb lett volna a felmentés? 

Gábor: Ja, hogy a diplomával a zsebben jöjjek rá, hogy akinek gondot okoz a szakkönyv olvasása az nem orvosnak való? Máshova túlképzett lennék, lehetnék viszont diplomás vécépucoló. Vagy munkanélküli. * jó lenne, nem? 

Gábor: A rossz jegy, meg amit otthon kapsz érte katasztrófa akkor. De mégis jobb mint utólag ráébredni, hogy amit jól is tudnál csinálni és szeretnél is nem azt tanultad. Amit tanultál arra alkalmatlan vagy, de felmentésekre támaszkodva  elhitetted magaddal, hogy jó lesz az. 

Gábor: Cukrászként többet keresek, mint a diplomás volt osztálytárs csaj, aki a mekiben is folyton a vécét pucolja, mert ha már nem tud számolni, akkor kasszába nem teszik, konyhára se nagyon. Ha a tanár idejében szól, hogy ne járjuk úgy, a zsindexesek szerint az a taigetosz *. lol * *

Sokszor eszembe jutott: A törvény hibájául rótták fel azt, hogy sokakat a szakiskolák felé terelne. Sok szakma anyagilag és erkölcsileg is megbecsült, akadnak hiányszakmák is, amiből jól meg lehet élni. Valóban baj az, ha valakit e felé terel az oktatási rendszer, és nem lesz belőle a végzettsége szerinti munkára alkalmatlan diplomás munkanélküli? Vagy, mint Gábor említi vécépucoló? 

komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr6712582035

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása