... mert választani kell

Gulyás Márton agórája...

2017/06/10. - írta: Válasszunk

Az előző postomban Gulyás Mártont szólítottam meg elég sok részletre kitérve. Előre jelezve, hogy ott az üzenetében lévő számos gondolatra ellenérveket fogok megfogalmazni. Tudod ez úgy működik: Legalább 5-6 gondolatra válaszolni kell. Mindegyik ellene van 2 ellenérv, kifejtve egy-egy bekezdésben. Akkor az már 10-12 bekezdés plusz bevezető, plusz konklúzió. Nem egy 5 perc alatt elolvasható blog post. Akkor már legyen nyugodtan hosszú...

... Hogy miért említem ezt meg? Mert bár máskor a hosszan kifejtett mondanivaló miatt szoktam kapni az ívet, a mostani kapcsán viszont a megfontolás rövidsége lenne az ami riasztó lehet: Lehet arról beszélni, hogy a parlementi vitákon a választói akaratot ma kevésbé arányosan képviselik a képviselők, és szerinted nem jó, ha egy ilyen testület dönt a törvényeinkről. De a Gulyás Márton által elképzelt agora, mint vitafórum egyáltalán nem arányosan képviseli a választókat, e felett nincs semmilyen érdemi kontroll és az alkotmányos berendezkedésünk alapjairól döntene. Demokratikus felhatalmazás nélkül, esetleg pár százezer szimpatizánssal a háta mögött.

Ha az aránytalanság mértékét nézzük, ami a saját értékrendje szerint hiba, akkor más szemében a szálkát is, maga szemében a gerendát sem esete forog fenn. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1812580399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása