... mert választani kell

.onion - A hagyma amit a fél FIDESZ gyűlöl

2014/12/11. - írta: Válasszunk

No nem csak a frakcióról, a vezetésről, az ismert arcokról, stb. van szó. Az ő ellenvetéseik még csak-csak érthetőek lennének. És van némi politikai súlya is annak, hogy nekik milyen a viszonyuk a .onion domainnel, de amikor az egyszerű támogatók, aktivisták is szembe kerülnek ezzel az ellenséggel, akkor bizony baj van. Baj van, mert nem tudnak ellene mit tennie. A .onion ugyanis azt jelzi, hogy az oldal amit keresünk a TOR hálózat mögé elbújt, anonim, közel teljesen lenyomozhatatlan. Bár vannak akik azt mondják, bizonyos valószínűséggel sok időzítés alapján megbecsülhető, hogy nagyjából merre van egy server, mások nem ennyire optimisták.

Ezzel a rendszerrel pedig az a baj, hogy aki így tesz elérhetővé adatokat, az nagyon nehezen elérhető. Persze az adat eljuthat máshova is. Persze lehet találgatni ki volt. De amikor a szomszéd rosszakarótól, a hazai baloldal pár hacktivista szimpatizánsán át, az "ország ellen nemtelen támadást intéző USAig" vagy pontosabban a CIA-ig terjed a gyanúsítottak sora, és ez a spektrum a fenti ügynökök orosz kollégáit is magában foglalja, akkor felmerül a kérdés, mennyit ér egy halvány gyanú, hogy valahol tőlünk keletre van a szerver. 

Ha a forrás léte kideríthetetlen, akkor nem kell legális módon megszerezni a kínos adatokat. Azok kockázat nélkül nyilvánosságra hozhatók. És ha a CIA az EU megannyi vezető politikusát éveken át lehallgatta, akkor kérdés az, hogy egy baj esetén mennyi hangfelvétel kerülne ki. Mennyi bizalmas levelezés. Természetesen papíron nem tőlük, hanem valamely arctalan, általuk is üldözött hacktivistától. Titkosított szerződések és más "szivárogtatott" kormányzati iratok, és még ki tudja mennyi más kerülhet ki, a következmények pedig beláthatatlanok. 

És mint tudjuk az NSA, a CIA és sok más szervezet is gondoskodott róla, hogy igen nehéz legyen lehallgathatatlan kommunikációt folytatni. Mondjuk úgy szinte biztos, hogy sokan vannak akik igen nehéz helyzetbe kerülnének. És ehhez még be sem kell perelni az amerikai ügyvivőt. Pedig abból is lehet még sokak számára nagyon nagy baj. 

Most képzeljük el, ha a rosszindulatú szomszéd vezetékneve mondjuk Simicska és van pár régi hangfelvétele, írott szövege. Vagy pár mellőzött, a pálya szélére került korábbi FIDESZes politikus is lehet érintett. Vezetéknevük persze kezdődhet P-vel, vagy D-vel is, vannak "mellőzött" barátok még sok helyen. És kaphatnak ezért kis támogatást, ha már a kölcsönös és feltétlen lojalitás fékje eltűnt a rendszerből.

És az a borzasztóan félelmet, hogy nem kell a bizonyítéknak valósnak lennie. Hiszen könnyű olyan hamis belső levelezést kreálni, ami tele van családi fotókkal. Ha pedig a fotók hitelesek, az alapvető nyelvi elemzés szerint stimmel a dolog, sok téma kapcsán ismert ember ismert véleménye köszön vissza a kétes levelekben, hát akkor nagyon nehéz cáfolni. Pláne akkor, ha olyan belső információk birtokában hamisít valami, amik nem nyilvánosak, de a nyilvánosságra kerülés után hitelesek. Azaz a levezésről azt mondod: "vagy valódi, vagy szükségtelen, mert csak az új tények is elegendőek a balhéhoz"

A .onion domain testesíti meg az Internet hatalmának azt a részét amitől a FIDESZ környezete a legjobban fél. Ez a félelem pedig nem is alaptalan, mert ha sokan nem fognak "feltétlenül" hinni a FIDESZnek, a közmédiának, akkor bizony komoly a gond: Míg a vádat sokan hihetőnek tartják, addig a cáfolattal szemben szkeptikusak. Egyszerűen azért, mert a kormány teljesen nyilvánvaló helyzetben is előadta a hiteltelen magyarázatot. Így ezt máskor már nem lehet hitelesen előadni. 

Nem nehéz elképzelni a forgatókönyvet ami arról szól, hogy az USA igazolja a NAV elnöke elleni vádat. Akár több helyen is, elég erős bizonyítékokkal. Majd megjelennek hasonló vádak a FIDESZ vezetés környezetéből számos ember ellen. Akkor újra elkezdeni a harcot már reménytelen lehet. A névtelenül megfogalmazott vádak pedig innen bárhonnan jöhetnek. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr316958343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása