... mert választani kell

Női szavazat, női ajándék, női szexizmus

2016/11/08. - írta: Válasszunk

Számos választásnál külön kezelik a "női szavazatot", a "női szavazókat". Sokszor elmesélve a tényt, hogy bizony nekik köszönhette az USA a szesztilalmat, ami pedig elhozta a modern szervezett bűnözést. A női szavazat a rossz nyelvek szerint meglepően kiszámíthatóan működik. Ha egy cégnél pontos bértábla van, az azonos beosztásokban lévők közötti bérkülönbséget így csak a túlóra pótlékok, hétvégi pótlékok, éjszakai pótlékok jelentik, abba pedig, hogy ki fog túlórázni a munkavállalónak is komoly beleszólása van, akkor szinte biztos, hogy jó téma lesz a nemek közötti bérkülönbség.

Lehet remek megbeszélést tartani. Ha erre 2 óra jut, akkor 1 óra és 55 perc után eljön az a végtelenül szexista esemény, hogy a női hozzászólók egyikébe belefojtják a szót. A maradék 5 percet osztja be a cég az álláspontjával, a túlórázó és a bérkülönbségért megdolgozó férfiak, és a megbeszélést levezető moderátor. De mérhetetlen szexizmus, hogy nekik is jut idő és nem lehetett a 2 órán át végig halandzsázni az ügyben, előkerülnek a számok is, és a tény, hogy az egyenlő munkáért egyenlő bér ugye meglenne, csak az egyenlő munka kapcsán a túlórához (amit önként kell vállalni) nem mindenkinek egyformán fűlik a foga.

És akibe az 1 óra és 55 perc rizsa után belefojtották a szót azt veszi észre, hogy miután elhallgattatták, nem mentek át az érvei és marad a bérkülönbség. És mindig lesz aki ebben az ügyben vele hisztizik és számít a szavazatára. Mert politikusként egy vaginájával szavazó, gondolkodni nem hajlandó masszát lát benne akinek a szavazatát könnyen meg lehet venni némi Bullshittel. A szesztilalom tanulsága ugyanis az, hogy a rossz programot, a hülyeséget is el lehet adni, csak olyan szavazói blokkokat kell találni, akik a fejük helyett a puncijukkal, a bőrük színével vagy más hasonlóval szavaznak.

Ezt jól tudják Clinton kampánycsapatában, de Gyurcsányék is tisztában vannak vele.

Csakhogy a magyar nők, lányok jelentős része ezt látta külföldről. Ők nem a puncijukkal szavaznak, nem a hüvelyükkel gondolkodnak. Van nekik agyuk is, és kiszúrják a különbséget a túlórában, kiszúrják a progresszív eszmék mögött lévő nyilvánvaló hazugságot, és keresnek maguknak Facebookon olyan csoportokat, hogy "Soha többé baloldal"...

Tudják azt, hogy a háztartási gép nem azért női ajándék, mert a "nőnek konyhában a helye". Hanem azért, mert sokan a háztartási munkák jelentős részét profira bíznánk, de a nők akik nem így tesznek többnyire örülnek neki, ha kényelmesebbé tesszük az életüket, gondolunk rájuk. Sok pasi inkább túlórázna és megvenné a háztartási munkát, mint ezzel foglalkozna, erről a megoldásról inkább a családi béke kedvéért mond le. A nők viszont, a háztartás rendben tartását ritkábban engedik ki a kezükből és fontos nekik a lakás csinosítása is, és sokszor örülnek, ha ez kényelmesebb lesz nekik.

Ahogy van női ruha, férfi ruha, gyerekruha és uniszex ruha is, úgy az ajándékok kapcsán is felmerül a női és a férfi ajándékok mellett az uniszex is. Értelmes lányok, nem puncival szavaznak, gondolkodnak, véleményeznek, mert van nekik agyuk is, felmérik azt, hogy ez se azt nem jelenti, hogy kontroller nem való neki, sem azt, hogy a konyhában a helyük. Mert ugye minden női ruhát sem kell felvenni, de uniszex ruhát is hordanak.

Sok "női" ajándéknak szánt kozmetikum, ruha, szépségápolási kellékek kapcsán a legtöbb nőnek sokszor konkrét elképzelései vannak, könnyű olyat venni amit soha sem venne fel, sosem használna. Az életét könnyebbé tévő ajándékokról pedig érti azt, hogy az miért női ajándék elsősorban a másik meg miért uniszex. 

Mert, ha egyes magukat feministáknak nevező csoportokat ez meg is lep, a nőknek is van agya és nem csak a puncijukkal próbálhatnak gondolkodni. És lehet "progressziónak" hívni a haladást, de attól még megkérdezik: Oké haladunk, de merre?

Az itthoni helyzetben a többség gondolkodik. Az USAban pedig talán az dönti el a választást, hogy a nők hány százaléka dönt / szavaz az eszével, és hány % a puncijával. Bízom benne, hogy a nőket csak "női szavazatként", buta masszaként kezelő baloldali szexizmus egy idő után már nagyon nem lesz menő. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr4511938957

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása