... mert választani kell

Vona és a melegek

2016/11/15. - írta: Válasszunk

Nem hiszem, hogy Vona meleg lenne. És ezen nem változtat semmit az sem, hogy akad olyan blogger aki azt mondja nem ismer olyan pasit aki lefeküdt volna vele. És az sem, hogy más pedig azt mondja ő viszont ismer ilyen pasit. Az sem számít, hogy a Photoshop korában egyesek azzal akarnak meggyőzni, hogy fotókat emlegetnek, mutogatnak amin állítólag Vona olyan társaságban van. És nem a közeli gratulációt ábrázoló mainstream médiát megjárt fotóról beszélek, hanem jóval egyértelműbbről. Nem hiszek benne, mert alapvetően egy tökéletes minőségű videó és több tucat tanú sem tudja senkire sem rábizonyítani, hogy meleg. Hiszen van legalább 2-3 másik alternatíva ami a tanúk által látottakat magyarázza:

  • A leginkább kézenfekvő alternatíva a biszexualitás. Lehet azon nevetni, hogy nem nagy a különbség, ám van egy fontos része a különbségnek: Egy biszexuális kapcsolata a feleségével sokkal könnyebben lehet őszinte. 
  • A homoszexualitást és a két férfi közötti szexuális kapcsolat azért sem azonos, mert a börtön és sok más zárt közösség mellett olykor fogadásból, beavatásnál vagy más buliból is létesül heteroszexuális férfiak között szexuális kapcsolat.
  • Az előző érv arra is rámutat, hogy a "születéstől fogva meghatározottnak mondott" szexuális orientációtól el lehet térni. Mindkét irányba. Azaz a tudatosan választott preferencia a született orientációt felülbírálhatja, és válhat az egyén identitásának részévé. A tudatos választás, az értékválasztás könnyen teszi nem csak heteroszexuális, de "büszke heteroszexuális" identitásúvá az érintettet.

A TV 2 által megvágott nyilatkozat kétségkívül hírhamisítás, becstelenség. Abban azonban nincs igaza az Indexnek, hogy az ilyesmi újdonság lenne Magyarországon. Ugyanis emlékszem egy interjúra, ahol az interjúalany vagy 3* beszélt egyenlőségről, de ez nem jutott el az Index felületeire. Mint az sem, hogy ott hitről, hit szerinti feladatról van szó, nem pedig másokkal szembeni megmondóember szerepről. A szövegek megvágása és kiforgatása olyan sport amit a politikai korrektség nevében számos Social Justice Warrior elkövet nap, mint nap és ehhez bizony a média nagyobb része is asszisztál.

Egyet lehet azzal érteni, hogy ez olyan mértékű becstelenség, ami méltatlanná tesz valakit az újságírói szakmára, csak amennyiben ezt mindenkivel és minden lappal, TVvel, stb. szemben következetesen alkalmazzuk, nem maradna hazai médiapiac, nem lenne magyar sajtó. A lényeges különbség az, hogy a TV 2 egyfelől bénán csinálja, másfelől már nincs annyi hitele, hogy ez működjön.

Harmadrészt pedig ugyanazt tudom elmondani, mint Juhász Hazugságyár Péter állításaira nézve Deutsch Tamás állítólagos drogfogyasztása kapcsán: Egy-egy állítólagos múltbeli esetből igen nehéz a jelenre vonatkozó általános következtetést levonni. Deutsch esetében felmerült, hogy a liberális korszakukban megélt irány, annak megtapasztalt következményei hozhatták el a fordulatot. Azaz az akkor természetesen dolognak számító tettből nem lehet arra következtetni, hogy ezt ma is elkövetné, amikor részben a tapasztalatai folytán bűnnek tartja.

És pont itt merül fel az a változás ami után a "büszke homoszexuális" irány megjelenik. Azaz aki esetleg személyesen látta őt egy másik férfival annak sincs sok oka a jelenről beszélni. 

Érdekes az, hogy akik a Kocsis ügyben elfogadhatónak tartották a hasonló vádakat, hasonlóan alaptalanul, azok most hirtelen azt gondolják ugyanez a másik oldalról halálos bűn. Akik egy-egy esetben amikor valaki megsértődött, hogy melegnek nevezték (mert az identitását, őszinteségét kérdőjelezték meg pl., de azzal is vádolják egész élete hazugság volt a családja felé) akkor hangosan hisztiztek, hogy ez nem sértés... Sőt egy DK / IDE kötődésű politikus oldalán egy baráti köréhez tartozó író az identitáshoz való jog említésére az azt említővel szemben minősíthetetlen stílusban személyeskedve gyalázkodott. Most, hogy a másik oldal csinálja? Ismerjük a reakciókat.

A "deamásikoldaliscsinálja" nem teszi persze elfogadhatóvá a TV 2 és a mögötte lévő politikai érdek részéről azt ami történik. Ezt most is éppen úgy bűnnek kell tartani, mint amikor a másik oldal, más médiumok csinálják ugyanezt. Aki viszont azt mondja, van pár apró különbség: Akiket itt ér azok elkezdtek aktívan foglalkozni politikai kérdésekkel. Ezért senki sem veszti el az állását, nem kisembereket a célpont, míg a másik oldal támadásai során olykor cél egy-egy nem politikai pozícióban lévő ember kirúgatása, tisztességes eljárást nélkülöző ellehetetlenítése, akkor látunk egy különbséget ami mentén a nagyobb rosszat el lehet választani a kisebbik rossztól. 

De az igazság szerint bármely fontos az eddig kimondott szempontokat kimondani, ezzel nem sok újat mondtam. Az igazság szerint nem foglalkoztam volna a kérdéssel, ha a hírhamisítás kérdése nem érint azonnal egy másik témát: Az álhírek, hamisított hírek szűrését a Facebookon. A Facebook azért nem meri ezeket szűrni, mert korábban nem volt semleges. Ha szűrnie kell, akkor biztos viták, botrányok és perek sorozata lesz arról, hogy mégis mit szűr, mit nem.

Ha ugyanis szerkesztenek, azt mondják az igaz mehet, a hamis nem, akkor ezért felelősséggel is tartoznának. Hamar kiderülne, hogy mondjuk balról Juhász éppen olyan könnyen lenne eltüntetve, mint a TV2 vagy akár az Index. Csak mg ezzel Juhász nagyon sokat vesztene, a TV2 híradóját továbbra is néznék, az Index pedig vezető hírportál maradna.

Ugyanakkor egy háborús fotó letiltása kapcsán sok szerkesztő a szerkesztői szabadság sérülését látta a Facebook általi moderálásban. Az álhírek elleni küzdelem a hír és a tálalásában megjelenő vélemény elválasztása, a véleménynyilvánítás szabadsága kapcsán is felvetne kínos kérdéseket.

És tovább megyek: A nem megerősített vádak álhírként való kizárása a Trump elleni szexuális zaklatással kapcsolatos vádak kapcsán is kimondaná: Nincs ítélet, ennyi idő után "hirtelen" megjelenni, stratégiailag megfelelő időzítés mellett álhírgyanús. Clinton e-mail ügye viszont közel korlátlan publicitást kaphatott volna. A vádaskodás, karaktergyilkosság, az álhír gyártás nem magyar sajátosság, nem egy oldal fegyvere, és sok esetben nehéz eldönteni mi a hír és mi az álhír. 

És, hogy szerintem volt-e Vona úr melegbárban, melegekkel bulizni? Vona úr hol néppártosodik, hol radikalizálódik. Oda megy, ahol a "másik ellenzék" szerepében szavazó van, profi politikus aki ezt fel tudja mérni. De sokkal kevésbé fontos őt megvédeni ennek a megvitatásától, mint az átlag kisembert, fiatalt, gyereket a cyberbullying káros hatásától. Akkor is, ha a kis ember elleni gyűlöletkampányt valamely SJW indítja, szavakat kiforgatva, hírt hamisítva. 

60 komment
· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://valasszunk.blog.hu/api/trackback/id/tr1311956161

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Két apukája van 2016.11.16. 13:46:58

ZombiJézuskának is két apukája van. József és Jahve. Ja és dajkaterhességgel született.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sir Galahad 2016.11.16. 11:23:02

Ugyan már. A tv2 egy szenzációhajhász bulvártévé, ami ott megy, annak szerte a világon látni a mását, nincs ebben semmi extra. A bulvármédiát nem szabad komolyan venni.

Érdekes egyébként, hogy a szerző által hivatkozott Kocsis-ügyben az őt homoszexualitással vádoló politikus még olyan béna kreált "bizonyítékkal" sem állt elő, mint amit most láttunk, de tele volt vele a sajtó és senkit nem zavart a karaktergyilkossági kísérlet.

gigabursch 2016.11.16. 11:31:26

@elemes:
Épp Jörg Haider kapcsán merült föl az a konteóskörökben ismert nézet, hogy buzibár és buzibár között elég nagy különbség van
Az egyik a fartúrásról szól, a másik meg egy álcázott félkatonai gyűjtőpont.

Persze miattam a TEK minden buzibárt szétverhet.

6.Lenin 2016.11.16. 11:41:46

Vona meleg? Na, és?

De akkor a pártja ne buzizzon, ha a góré meleg. Ebben csak ennyi a gáz.

Rablóból lesz a legjobb pandúr, de azért kicsit(?) gáz lenne, ha a rendőrség főnöke 1 zsebmetsző lenne. Vagy nácik harcolnának más rasszok jogaiért.
Érdekes lenne, de nehéz lenyelni (!).

pamut 2016.11.16. 12:01:09

Ahogy gondoltam: nincs olyan fideszes mocsok, fos szar aljasság amit a híveik ne fogadnának el simán, sőt magyaráznának ki. A söpredék legalja akik még a fröcsögő szart is karácsonyi hóesésnek nézik ha orbánból jön.

pamut 2016.11.16. 12:03:30

Bayer, Kunfalvi, meg a netes trollok: ez a fidesz és orbán igazi arca, és most már a az ország 2. legnagyobb tévéje is a fideszes szart sugározza.

egy szar országot akartak csinálni a fideszesek Magyarországból, ahol ilyen mocsok a közélet, lerántani a saját szintjükre, és elég jól állnak ezzel a melóval. és mindig van lejjebb, mindig tudnak mélyebbre süllyedni.....

elemes 2016.11.16. 12:09:32

Egyébként, ha Vona tényleg meleg, akkor a jobbik bázisát szélesítheti 5-10%-kal (ennyire becsülik a melegek arányát a népességben)

Engem egyébként hidegen hagy a dolog.
Amíg nem teszik kötelezővé.

elemes 2016.11.16. 12:11:00

@pamut:

"egy szar országot akartak csinálni a fideszesek Magyarországból"

életszerű elképzelés, valamikor a 90-es években összeült a fidesz vezérkar: "szar országot kéne csinálni Magyarországból. de hogy kezdjünk hozzá? brainstorming?"

elemes 2016.11.16. 12:11:41

@pamut:

akarsz beszélni róla?

6.Lenin 2016.11.16. 12:32:42

@pamut:

Ezt a mocskolódást érvnek szántad?
Köcsög.

gyurmicsek 2016.11.16. 12:35:31

A 90-es években Viktor még utálta a kocsikat, most meg utánozza őket....

matroz.f.j. 2016.11.16. 12:44:09

@gyurmicsek: Miért utálta a kocsikat?
Akkor is mondta, hogy a négy kerék jó a két kerék rossz.

von Putri 2016.11.16. 12:47:03

Hirtelen hogy elkezdték sajnálni szegény kis Vonát a libsi megmondóemberek. Nem biztos hogy direkt csinálják, de ezzel szerintem többet ártanak Vonának, mint az állítólagos buziságáról szóló híresztelés. Képzeljük csak el, milyen hatással járna, ha Orbánt egyszercsak dícsérni - vagy legalább sajnálni - kezdik a libsik

matroz.f.j. 2016.11.16. 12:52:08

@von Putri: Ez azért van mert bizonyos emberek csak megmondani szeretnek dolgokat, olvasni nem szeretnek / tudnak. főleg nem Rejtőt.
10 féle ember van, aki érti a kettes számrendszert és aki nem.

pamut 2016.11.16. 12:53:46

@elemes: az eredmény minősít.

pamut 2016.11.16. 12:54:19

@elemes: mi fideszes, nem teszik az igazság?

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.11.16. 12:54:58

@pamut: "A "deamásikoldaliscsinálja" nem teszi persze elfogadhatóvá a TV 2 és a mögötte lévő politikai érdek részéről azt ami történik. Ezt most is éppen úgy bűnnek kell tartani, mint amikor a másik oldal, más médiumok csinálják ugyanezt. "

Ebben nem elfogadás van. Abban viszont, hogy te a másik oldalnak a rosszabbat is elfogadod egész jól megfelel annak a jellemzésnek, amit te másokról próbáltál adni.

pamut 2016.11.16. 12:55:11

@6.Lenin:
"Köcsög"

Látom fideszes szinten vagy :)

6.Lenin 2016.11.16. 13:03:58

@pamut:

Szar lehet most neked, nem tudsz buzizni, mert a vezéred is az.
Nekem tök mind1, de megértelek.

Érdekes, hogy most arról is Orbán tehet, hogy Vona meleg, de nem értik a köcsögök, ezt már szinte mindenki leszarja, de akkor ne buzizzanak már a szerencsétlenek.
Látom ezt kurva nehéz neked felfogni.

pamut 2016.11.16. 13:08:34

@Válasszunk: ezt nem tudom kinek szántad, de amit idéztél azt nem én írtam.

@6.Lenin: :DDD te buzizol állandóan meg a pártod, és már annyira retardált vagy hogy azt képzeled erre másnak is igénye van rajtad meg a fideszes mocsok fajtádon kívül? :)) nagyon szeretnél lerántani másokat a saját szintedre ugye? :)

6.Lenin 2016.11.16. 13:12:21

@pamut:

Még mindig nem érted, de 1 köcsögtől csoda is lenne elvárni ezt.

A Jobbik buzizott, aztán kiderül, hogy esetleg a főnök is az.

Én leszarom, hogy ha Vona meleg, semmi közöm hozzá, de ne buzizzanak akkor, meg verik a prájdon a szerencsétleneket.

Mi a toszért nehéz ezt megérteni?

Nevetségessé vált a Jobbik, ennyi.

pamut 2016.11.16. 13:19:52

@6.Lenin: Látom képtelen vagy abbahagyni a köcsögözést, annyira vicces a szellemi és erkölcsi nyomorod :)

6.Lenin 2016.11.16. 13:23:55

@pamut:

Ha ezt az egyszerű tényt-amiről írtam- megértenéd, rögtön abbahagynám, mert értelmét veszítené, de amíg képtelen vagy felfogni, addig jogosnak tartom, még akkor is, ha ez neked kellemetlen.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.16. 14:12:02

Egy kérdés óhatatlanul felmerül azért.

Amikor az egykori SZDSZ hivatásos LMBTQXYZ-je, más szóval leszbije, buzizott le két Fideszest egyszuszra akkor is írtál egy ilyen posztot ?

Vagy a ballibek azt buziznak le akit csak akarnak, különös tekintettel arra, ha Fideszes az illető ?

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.16. 14:15:55

Mitöbb a ballibek azt is bebizonították hogy bárki lebuzizhat bárkit büntetlenül:

index.hu/belfold/2016/06/16/kocsis_mate_ungar_klara_itelet_meleg/
Nem volt jogsértő lemelegezni Kocsis Mátét

---

Már megmutatták GYurcsány csicskái, hogy lehet plakátot tépkedni, rongálni büntetlenül, hogy tömegek fülébe füttyöghetsz bírói síppal, és azt buzizol le akit akarsz.

-----

Csak figyelni kell nagyon, mert sokat tanulhatunk a demokratáktól.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.16. 14:18:57

Jééééé

Mit találtam..

Itt és most:

"Nem hiszem, hogy Vona meleg lenne"

----
2015.10.30-án:
valasszunk.blog.hu/2015/10/30/kocsis_mate_valoban_homoszexualis_ungar_klara_viszont_nem_normalis

Kocsis Máté valóban homoszexuális.

------

Ez igen.
Az ilyen következetes bloggereket szeretem a legjobban.
Ahogy Gyurcsány fütyül, úgy buzizol, vagy heterozól.

Gratula.

Zacskóstej 2016.11.16. 14:19:34

@Ballib cenzúrázók réme 19: Megvolt már a mai napra a 100x leírandó "ballib" kvótád?

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.16. 14:33:17

Nézzük a ballib buzi és migránsseggnyalók bloggerek, annak idején hogy reagáltak a mainstream leszbi elvtársnő, Ungár Klára buzizására:

b1.blog.hu/2015/06/01/hadd_szivjon_csak_ratyi_matyi_a_megvetettek_oldalan
Hadd szívjon csak Ratyi Matyi a megvetettek oldalán!
----

Itt egyből a fedor nevű ballib szarházi is beáll a ratyizásba ezerrel.

...............
Egy régi Gyurcsnyista ismerős:

hacsaknem.blog.hu/2015/05/31/kocsis_mate_es_a_buzerans_sotetseg_pocegodre
Kocsis Máté és a „buzeráns” sötétség pöcegödre

-------------

De a többi Soros bérenc is rendre beszállt a buzizásba.

A napi szinten posztoló Kettősmérce, Varanus, Hafr és a többi...

Hányinger.

Most meg ezek után jönnek az álszent f@szságaikkal.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.11.16. 14:53:43

@Ballib cenzúrázók réme 19: Ha már valamit linkelsz akkor olvasd el mi szerepel benne...

"... és nem hiszem, hogy sikerrel perelne ezért az állításért. Ugyanis, hamar hozzá kell tennem, egy kiegészítést amire könnyen rábólint ő is. A "látens" és az "ösztöneit elnyomó" homoszexuális kifejezés ugyanis minden emberre rámondható, Kocsis Máté viszont ember. Ez utóbbi állítást ő sem fogja tagadni, és nem hiszem, hogy azokkal a szempontokkal vitatkozna, ami miatt a "látens" az "ösztöneit elnyomó", "gyógyult" vagy egyéb jelzővel kiegészíthető homoszexualitás mindenkire rámondható lenne. "

Azt hiszem a Kocsis ügyben ez hangzott el.

Ezzel szemben: Látens melegről nem beszélünk, hiszen a meleg szó nem csak a biológiai hajlamot, annak kezelését, hanem egy identitást is leír. Lőn csoda, ha nem csak beszólsz, hanem olvasol is, akkor éppen úgy megtalálod azt a kifejtést, hogy:

"Mert azt tudjuk mondani, hogy Kocsis Máté, mint minden ember valahány (0-tól különböző) százalékban homoszexuális, ha a genetikai hátteret nézzük. Innen pedig neveltetés, egyéni döntések, és külső ingerek hatására lett az aki. Elnyomja az ösztöneit? Hogy a francba ne, a szaporodásra vonatkozó ösztön "nem kér beleegyezést a másik féltől", hogy az erkölcs, a társadalmi normák, az egészséges értékrend jegyében elnyomjuk ezt vezet oda, hogy nem vagyunk erőszaktevők. Sőt az éppen csak szaporodásképes fiatal egyedekből sem építünk háremet. Attól, hogy a hasonló primitív ösztönöket a döntések, az egyéniség, az értékrend elnyomja, attól vagyunk emberek."

Azt hiszem ez is kimaradt:

"Kocsis Máté nem úszhatja meg a látens / ösztöneit elnyomó homoszexuális jelzőt, mert az bizonyos szempontból minden emberre igaz, csak az a kérdés hány %nyi ilyen ösztönt kell elnyomnia, és ezt egyáltalán észreveszi-e, de ettől még harmonikus családban, heteroszexuálisként él, és még azt is elmondhatja magáról, hogy nem csak ennek született, de ezt választotta, mert értékek mellett állt ki, hiszen az az x% benne is megvolt, "választhatott" de nem arra indult el.

Ungár Klára viszont bebizonyította, hogy valami kapcsán nem tud a normák között élni, mert az nála pszichés tüneteteket okoz. Ha az állapota nem javul, akkor ez kisebb-nagyobb törvénysértések, társadalomra való veszélyesség felé tereli. Időszerű lenne a gyógykezelése, cselekvőképességének korlátozása. Illetve amennyiben tudott még mérlegelni de a provokációja, sok beszólása bűncselekmény lehetett, akkor a közügyek gyakorlásától való eltiltása. Ezt úgy sikerült elérni, hogy közéleti szereplőként, az ennél durvább minősítést is tűrnie kell.

Ja és kedves Klára: A beszólogatásod óta megy a ki az "esetleg ösztöneit elnyomó", stb. baromira gáz, hogy azokat akikre igaz ugyanígy a biológia, genetika, de heteroszexuálisok (bár tudjuk van bennük x% homoszexuális) ezen identitás választásuk alapján "ösztöneiket elnyomóként" zargatják sok felületen. A hisztid ennyiben másokat is sért."

Ja, szóval úgy gyalázkodsz, szólsz be, hogy gyakorlatilag az általad sugallt dolog egy piszkos nagy hazugság a részedről. Biztos otthon a családoddal ezt szoktad meg, szóval csak szánni tudlak érte.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.11.16. 14:55:57

@pamut: Nem, az egy részlet a postból amit nem olvastál el, és anélkül szóltál be, hogy tudtad volna mi van a postban, a beszólásodból mi lesz igaz vagy nem igaz. Emiatt valótlan, rosszindulatú állítással sikerült beszólnod, személyeskedned.

Ha ezen az alapon érkezik a válasz, esetleg megjegyezve, hogy ez olyan emberi normák kérdése volt, amit az ember otthon a neveltetéssel tanul, és amit csinálsz az sajnos a neveltetéseddel együtt a szüleidet is minősíti... Akkor te fogsz sértődni. Pedig a téged és ezzel a családodat érintő kritikában több az igazság, mint abban amit írtál.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.11.16. 15:00:01

@Ballib cenzúrázók réme 19: Ja és még egy apróság. Ha a linket amit beszúrsz látod ott van a mondat, hogy Ungár Klára viszont nem normális. Na innen pontosan kellett tudnod azt, hogy bizony ott nem álltam Ungár mellé. Ezt amikor bemásoltad, láttad, olvastad.

Mégis úgy gondoltad nem baj, ha amit írsz nem igaz, hazug, rosszindulatú gyalázkodás ami téged tesz csak becstelen, rosszindulatú féreggé, te gondolkodás nélkül erre az útra lépsz. Neked természetes.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.16. 15:00:12

@Válasszunk:

Apró probléma a hitelességed cafatjait illetően, hogy a Kocsis Máté neve az írásban kiváltképp az indoklás rekintetében bárki más nevére kicserélhető.

Például Vona Gáborra is.

Mégse Vona kapcsán írtad hosszú-hosszú indoklással, hogy Vona Gábor valóban homoszexuális, hanem Kocsis Máté kapcsán.

Vona kapcsán pusztán ennek épp az ellenkezőjét írtad, majd hosszan-hosszan levezeted:

"Nem hiszem, hogy Vona meleg lenne."

-----

Neked nem fura, hogy az indoklásban itt is szerepelhetne akár Kocsis Máté is, mégis őt lebuziztad, Vonát meg kimentetted a buzivád alól ?

Ja neked nem.

elemes 2016.11.16. 15:42:32

@pamut:

Ebben igazad van, a politikust nem a szándékai, hanem a felelőssége alapján kell megítélni.

Azt kétlem, hogy szar országot AKARTAK VOLNA.

Ezt sikerült. Amilyen a nép, olyan a kormánya, szociálpszichológiai alapösszefüggés.

elemes 2016.11.16. 15:43:12

@Ballib cenzúrázók réme 19:

nem pont Kocsis Mátéval fényképezkedett Vona azon a bulin...? :)

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.16. 15:48:35

Egyébként van olyan újságíró, aki következetesen kiállt a megrágalmazott mellett, és elítélte a lejárató kampányt mindkét esetben.

Perezse ballibek között egy sincs.
Azok mind buzizták Kocsist kivétel nélkül, mert az volt a parancs, és most Vonát mind védik, mert most meg éppen az.

Viszont Bayer Zsolt ugyanúgy megvédi Vonát, mint egykor tette Kocsi Mátéval:
magyarhirlap.hu/cikk/71627/Nem

szepipiktor 2016.11.16. 15:48:54

A téma abszurd! Hogy egy ocsmány párttévé karaktergyilkosságairól a bloggerek még hetekig, hónapokig beszélnek...
Mi is a tény?
Egy szervezett lejáratóriport. Ha igaz ha nem, a célon nem változtat!
És ez nem változtatható, semmisíthető meg utólag. Kabátlopás ügy...
Ha azonban a bloggertársadalom még hosszú ideig habozza a fekáliát, azzal nem "igazságot" szolgáltat, hanem a témát terjeszti, sulykolja a emberek agyába. Most már azok is tudnak a dologról, akiket eddig elkerült. Most aztán aktuális gyűlöletük szerint terjesztik tovább, természetesen bölcs torzításokkal!
Szóval ne legyünk már a sok mocsok szekértolói! Ne legyünk már ezeknek a kötélrevalóknak a szócsövei.
.
Ha egy meleg kollégámmal együtt sörözök, akkor meleg vagyok?
De ha lefotóznak és szándékosan negatív szövegkörnyzetbe tesznek, akkor nekem már csak a magyarázkodás marad és merülök el a futóhomokban!
.
Vona válaszolt: büszke heteró!
És ha a melegeknek joguk van kiállni és büszkén hirdetni melegségüket, akkor egy heterónak is adják meg ezt a jogot a ostoba érdekvédők!
A bloggerek meg ne kavarják már a szart önös érdekből. Ha a TV2 tette galád, akkor annak továbbtolása is az!

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.11.16. 15:55:29

@Ballib cenzúrázók réme 19: Annyi a baj, hogy pontosan leírtam: A homoszexuális szó kapcsán a látens homoszexuális, ösztöneit elfojtó homoszexuális stb. olyan lehetőség ami a meleg szó kapcsán nincs meg.

Azaz Kocsis esetén a homoszexuális szó kapcsán jelen lévő lehetőségekből indultam ki.

Vona kapcsán a meleg szó jelentéséből.

Ha megnézed, akkor Kocsis Máté kapcsán az "ösztöneit elfojtó" vagy "látens" homoszexuális kifejezés nem feltételez MSM kapcsolatot (férfi, férfival szexel), addig a Vona kapcsán említett opciók kapcsán a biszexuális, az identitás megváltozása, és a heterók közötti MSM kapcsolatok példája Vona esetében viszont csupa olyan lehetőség, ami feltételez ilyet.

Sőt volt ott egy jóval érdekesebb mondat: "Sőt létezik egy érdekes csoport: A magukat gyógyult homoszexuálisnak nevezőké."

Kocsis kapcsán pedig el lehet mondani, hogy bizony a FIDESZ egy ideig igen vad liberális volt. Igen, ez párhuzamba van állítva a Deutsch elleni drogváddal is, ahol egyszeri fogyasztásra volt csak tanú.

A FIDESZ politikájának alapja az, hogy "elmentünk a liberális irányba ameddig lehet, amikor rájöttünk hova vezet, visszafordultunk az úton". Ehhez a politikához természetszerűen tartozik hozzá a saját liberális múltjuk, az ott természetesnek tartott dolgok mentén szerzett tapasztalatok.

Azaz alapvetően *bármely* Fideszes megvádolható azzal, hogy amit akkor helyesnek, követendőnek jónak gondolt, de az akkor szerzett tapasztalatai alapján bűnnek tartja ahhoz köze volt. Vagy ő, vagy a környezete megcsinálta. És a negatív tapasztalatok miatt, az akkor természetesnek tartott dolgot ma bűnnek tartja.

Azaz sok olyan vágy kapcsán amit egykor kielégíthetett volna elvei szerint, ma már ugyanazt megbocsájthatatlan bűnnek tartja. Ezért a Kocsis ügy az ilyen tanulás, jellemfejlődés, változás lehetőségéről szól, és hogy ezért teljesen mindegy, mi az igazság Ungár szavai mögött, csak saját magát járatta le.

Vona esetében azonban nincs ilyen múlt, és a vád nem csak szexuális kapcsolatra, hanem identitásra, érték választásra, és ezen keresztül az őszinteség hiányára is vonatkozott. Így Vona esetében a vád eltérő természete eltérő választ indokol.

Cseppet sem meglepő módon az érintett postok erre is kitérnek. Mint a baloldali karaktergyilkossági ügyek kapcsán az Ákos ügy hazugságaira is.

Szóval nem nyert, még mindig hazudsz és mocskolódó.

Azt mondod Kocsis neve kicserélhető: Ez nem teljesen igaz. Például a nyíltan homoszexuálisok neve nem írható bele. De Vona nevét beleírva a történet mondanivalója veszne el: Piszok sok Fideszes azért nem liberális, mert csalódott abban ahova az vezet. És azért sem drogos, homoszexuális, stb. ma már, mert csalódott abban az irányba amerre a liberalizmus vezet és az új értékválasztásával ez nem fér össze.

Ez pedig akkor és csakis akkor működő indoklás, ha feltételezem azt, hogy az adott ember őszinte a vonatkozó kérdések többségében. Ez Kocsis esetében igaz lehet, Vona esetében pedig nem.

Ballib cenzúrázók réme 19 2016.11.16. 16:02:27

@Válasszunk:

Ettől egyszerűbb a helyzet.
Kocsis Mátét a politikai korrektség szolgálata okából le kellet akkor buziznod.
Most pedig Vonát fel kellett mentened.
Ez volt a parancs.
Na nem olyan faxon érkező, hanem olvasod a híreket, és értelmezed.
Látod hogy a főnök Vonát védi beállsz mög.
Látod hogy Kocsist buzizza, akkor odaálsz.

Ezt dikátlja a politikai korrektség.
Ugyanez a polikikailag korrekt banda, most
„Rape Melania!” és „Kill Trump!” táblákkal rohongál Amerika szerte.

Ezt diktálja éppen a politikai korrektséget definiáló és diktáló Soros brancs.
Hányinger.

6.Lenin 2016.11.16. 16:11:17

@szepipiktor:

"Vona válaszolt: büszke heteró!"

Mit is jelent ez?

Szerintem a Vona ezzel azt írta le, hogy fingja sincs a helyzet fonák voltáról.

Büszke heteró, nem, egy seggfej. Nem ért az egészből semmit.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.11.16. 16:44:57

@Ballib cenzúrázók réme 19: Tudod mi a hányinger. Miután minden állításodra tételes cáfolatot kaptál, az után is jön a hazug, személyeskedő beszólásod. Ez egyfelől arról beszél, hogy te vagy gerinctelen, másodsorban arról, hogy otthon elfelejtettek az alapvető emberi normákra megtanítani.

Ha gerinced lenne, egy pillanat alatt ismernéd el, hogy bizony Kocsis kapcsán az állítás őt nem buzizta le. Hiszen a "látens homoszexuális", "ösztöneit elfojtó homoszexuális" és sok más kitétel pont azt mondta ki, hogy ő bizony nem meleg.

Innen az egész állítás csomagod kapcsán azonnal kiderül, hogy amit mondtál nem volt igaz. Lehetett volna tévedés is. De mivel folytatod a mocskolódást az után is, hogy tudod, hogy rosszindulatú, valótlan állítás amit teszel, csak azt bizonyítod be, hogy te egy aljas, hazug, becstelen féreg vagy. Hogy téged otthon ilyenre neveltek, hogy nálatok, otthon a kis családodban ez a szint a "normális".

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.11.16. 17:01:05

@szepipiktor: Vona ebben az ügyben mellékszereplő. Hiszen a fő probléma itt a hírhamisítás, álhírek, kapcsolódó cenzúra kérdése. Amelyik kapcsán ugye mindkét oldal hasonló húzásait említettem már.

De(!), ha ez Vonáról szólna, akkor valószínűleg más kérdést tennék fel. Sokaknak nem fog tetszeni. Nem az a kérdés, hogy Vona meleg-e vagy sem. Hanem az, hogy ezzel zsarolható, befolyásolható-e vagy sem.

Ha csalta az asszonyt, és ezt bevallotta, akkor exeknél, haragosoknál lehet meztelen kép. Sőt, ezt a képet oda lehet adni pár meleg ismerősnek, hogy mutassa meg a sajtónak *neki* milyen képe van Vonáról. És mondjon el pár kis történetet. Ha az első pár kép hiteles, akkor a későbbin amire más meleget (aki akár ugyanott is fényképezhető) mellé raknak? Ott már kevesen vizsgálódnak és nehéz is kiszúrni.

Vona azzal, hogy nem az elvei szerint élt *korlátlanul zsarolható*. A történetnek itt van vége. Teljesen mindegy innentől az, hogy a képet mivel tudja magyarázni, mivel tudja magyarázni a vallomásokat, stb., ha az eddigitől független irányból ilyen adatok megjelennek akkor gond van.

Vona nem érdekes. Lényegtelen.

Willkommenskultur 2016.11.16. 19:55:35

ha buzi, ha nem, úgy szavazok hogy még 6 évig visíthassanak a ballibek

Willkommenskultur 2016.11.16. 19:57:50

@Válasszunk: pontosan, ha megcsalta az asszonyt és hagyott magáról puccér képeket csinálni, akkor nem való miniszterelnöknek

vagy te így szoktad? akkor te sem vagy való.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.11.16. 21:47:37

@Willkommenskultur: A megcsalásban itt az a hangsúlyos, hogy ez azt is jelenti, hogy átejti.

Szóval, ha valaki nyíltan megmondja, hogy "ő nyitott kapcsolatban él" és ezért nem lesz zsarolható, nem verte át a saját szeretteit is (marad némi hitele) akkor más a helyzet.

Ha már leírtam, hogy a "meleg" szó identitást is jelent, érzésem szerint a házasság, a mögötte való családcentrikus értékrend is. Ezt Vona a megcsalás pillanatában eldobta. Az identitás, értékrend semmit sem ért.

Akkor mégis mit számít az, hogy heteroszexuálisnak mondja magát vagy sem? Ha a büszkén vállalt alapértékeket amúgy leköpi, megtapossa, meggyalázza, akkor lehet azok között a "büszke heteroszexuálisok" között akiknek csak buliból és csak párszor volt azonos nemű partnerük. Csak egy dolog nem lehet: A kérdésben hiteles.

Az kevésbé vonzó számukra (a szexuális preferencia nem arra mutat), az identitásuktól idegen, de na és?

Vona úr elismert megcsalásos története és sok más pálfordulása olyan helyzetbe repítette őt, ahol erre csak megvonnánk a vállunkat, mert beleillene a képbe.

Willkommenskultur 2016.11.16. 21:59:45

@Válasszunk: figyelj, elmondom mi lesz

1)orbánra szavazok, bár undorító ez a vona-ellenes kampány, semmire építve

2)ha vona megnő, akkor majd vonára szavazok, kivéve ha valaki legalább egy hangyányit valószínüsíti hogy vona buzi - merthogy buzi miniszterelnök nekem nem kell

3)a ballibet meg leszarom

úgyhogy megspórolhatod a filozófiát

pamut 2016.11.17. 15:21:03

@6.Lenin: :DDD kretén barom...

pamut 2016.11.17. 15:23:46

@Válasszunk: rohadtul benézted, ugyanis azt az eredeti kommentemet amire reagáltál nem neked írtam vagy a posztnak, hanem általában a rohadékoknak, ehhez semmi közöd. de nagyon össze akarsz velem kapni akkor hajrá.

pamut 2016.11.17. 15:24:57

@elemes:
:DD
szóval már a nép a hibás azért mert orbánék szartúró patkányok, nagyon jó!! :DDD

látszik hogy fdseszes vagy....

6.Lenin 2016.11.17. 16:58:15

@pamut:

Ha erőlködsz legfeljebb becsinálsz, de okosabb nem leszel, de a te dolgod.
Nem érted amit írtam, nem szégyen, csak némi szorgalom kell hozzá, ha végképpen nem sikerül túllépned, na akkor már gáz van, viszont ahhoz sincs sok közöm, más is leélte az életét, hogy szinte semmit se értett a körülötte zajlóból.
Lehet szerencse is ez, nem kell(ene) annyit stresszelned, bár igyexel a jelek szerint,igaz eddig nem sok sikerrel.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.11.17. 20:28:59

@pamut: Ok, csak mégis ide írtad.

@6.Lenin: Érzésem szerint a DK nevetségessé válása látványosabb. Ha megnézed a legfrissebb postot itt a blogon látni fogod, hogy miért.

És azt gondolom, hogy igen sok olyan ember van akinek a homoszexuálisokkal, homoszexualitással önmagában nincs problémája. A pride környékén ráépített ideológiával, a meleg szubkultúra számos vonásával, az erre épült meleg identitás sok részletével viszont alapvető és súlyos problémái vannak.

Megkérdezem, akikre ez igaz azok véleményszabadságába miért ne férne bele a Pride kapcsán adott támadó vélemény, és miért ne férne bele mellette az, hogy amivel nincs baja azt csinálja?

Vona bűne itt annyi, ha megcsalta, átverte a feleségét, sok párttársát átverte, akkor nincs alapunk arra, hogy elhiggyük a választókkal szemben korrektebb lesz. Mellesleg zsarolható.

6.Lenin 2016.11.17. 21:47:11

@Válasszunk:

Én a DK-t komolytalan társaságnak tartom/tartottam mindig is. Mellesleg a Jobbikot is.

A véleményszabadságot viszont komolyan veszem. Mindeninek jogában áll véleményt alkotni, és azt szabadon elmondani/leírni is.

Vannak olyan dolgok az ember életében amiről nem tehet-nincs rá befolyása-hová, minek születik, milyen színű a bőre, stb. Senkinek nincs joga ezek mentén "osztályozni" a másikat, hiszen ő sem választotta magának ezeket.

Igen, joga van véleményt mondani a másik felett, ha az a saját tulajdonságait előjogként, vagy felsőbbrendűségének bizonyítására igyexik felhasználni.

Rövidre fogva.

Ezért is tartom a 2 csapatot komolytalannak.
Vona esetében a "büszke heteró vagyok" kijelentése tette a szememben komolytalanná (mondjuk előtte se nagyon vettem komolyan).

Mit jelent ez a "büszke heteró vagyok" ? Ez valami felsőbbrendűség? Mennyivel lenne más ember, ha azt mondja: büszkén (ezt akár el is hagyhatná) vállalom, hogy a hétvégeken homokos is vagyok, sőt, de páros napokon csak csajokat kefélek, páratlanokon kuglizom.

Büszke heteró, de szeretne ma egy európai, elfogadott párttá válni. Ha elfelejtjük a zászlóégetést, cigányok iránti gyűlöletet, ez a büszke heterózás még komikusabb egy hangyányit.

Szerintem egy 10 milliós közösségbe beleférnek 1-20 % -os pártocskákba tömörülve az azonos véleményen lévők, de amikor rájönnek, hogy ez egy maguk számára épített ketrec- amiből nem lehet kitörni, megtartva az eddig véleményüket- megváltozás szándékával olyasmibe fognak-feladva az eddigieket- érzékelve a tábor fogyását - össze-vissza kezdenek csapkodni, még több kárt okozva maguknak. Ezt nem sajnálatból írom, hanem indokként, hogy miért is komolytalanok számomra.

Zsarolható? Ha komolyan vette volna azt a pályát, amit választott, nagyon oda kellene figyelni a tetteire, vagy , ha tényleg komoly szándék volt a pályaválasztás, bizonyos kérdések nem is lehetnének mert nem férnek bele.

Gyurcsányék, Vonáék csak szeretnék eljátszani a nagyok játékát. Ma már ez is egy szakma, lehet magas és alacsony szinten is művelni.

Természetesen mindez a saját véleményem.

elemes 2016.11.18. 07:52:19

@pamut:

Az a te személyes rögeszméd, hogy aki okosabb nálad, az csak fideszes lehet :)
Ezen én nem tudok segíteni, magadnak kell legyőznöd.

A konkrét kérdésre: belső értékrend alapján választanak pártot az emberek.
A korrupt politikusok nem egyszerűen lopnak "saját zsebre", hanem összejátszanak, összetartanak. Egy csapat. Egy mindenkiért, mindenki egyért -- ugye milyen jól hangzik, amíg nem Habony vagy Rogán az a bizonyos "egy"?

Svédországban a svéd emberek befizetik az adót, nem lopják haza a másolópapírt a cégtől, betartják a sebességkorlátozást akkor is, ha nincs traffipax, nem fogadnak el és nem adnak kenőpénzt, és ha bajuk van, első lépésben nem a felelőst keresik, hanem a megoldást. A svéd ember számára a magyar politikai elit 95%-a elfogadhatatlan, sosem szavazna rájuk. Magyarországon meg ... látjuk az eredményt.

Ezért mondtam, amilyen a nép, olyan a kormánya.

6.Lenin 2016.11.18. 08:53:12

@elemes:

Nem vitázni szeretnék, csupán néhány megjegyzésem lenne, mert már szinte a meséket is túlszárnyalja amit a svédekről írsz.

Nem googliztam, de nyilván a svédeknél is vannak börtönök és valószínűleg nem üresen konganak.
A svédek miért tartják be pl a sebességkorlátozást azt nem ismerem, de másokét már hallottam. PL azért nem lépik túl, mert nem hajlandó olyan magas büntetést fizetni-feleslegesen-inkább 1 jó vacsorát, vagy más hasznosabb szórakozást finanszíroz belőle. Hasonlóan vélekednek más esetben is. Nem azért takarékoskodnak, mert környezetvédők, hanem azért mert magasak a fizetendő díjak és ezt a pénzt inkább másra fordítják.
Nyilván tudatosabb életet jelent, mint jelenleg nálunk,de ez a svéd hibátlan ember nekem túl meseszerű.Jól hangzik, de szerintem téves megközelítés. Nyilván vannak olyanok is, de minden általánosítás sántít, ahogy az általam írtak se húzhatók rá mindenkire.Mindenhol vannak ilyenek is, meg olyanok is. Az egyik helyen az ilyenek vannak többségben, máshol meg az olyanok. Nincsenek csak ilyenek, csak olyanok se.
Szerintem.

elemes 2016.11.18. 10:18:03

@6.Lenin:

"nyilván a svédeknél is vannak börtönök"

Teljesen jól látod: a svédeknél is van MINDENFÉLE ember.

Csak a svédeknél 8-20% körül van az a réteg, amelyet az egyszerűség kedvéért úgy neveznék, hogy "nem igazán társadalomépítő erő", nálunk meg 70-90%. A konkrét adatok forrása Csepeli-Prazsák tanulmánya konfliktuskutato.hu/images/stories/cikk_kepek/ITDP4-CSGY-PG-elnemmulofeudalizmus_html_5abra.gif

"PL azért nem lépik túl, mert nem hajlandó olyan magas büntetést fizetni-feleslegesen"

Megint kénytelen vagyok idegen tollakkal ékeskedni, L. Kohlberg vizsgálta a múlt század közepén a normakövető magatartás motivációs rendszerét. Az általa felállított hatfokő skálán: az a személyiség, akinél a büntetés az egyetlen tényező, amely a normaszegéstől visszatartja, hát az még a legalsó szint.

en.wikipedia.org/wiki/Lawrence_Kohlberg%27s_stages_of_moral_development

"a svéd hibátlan ember nekem túl meseszerű"

Abszolút jól látod, a svéd ember természetesen nem hibátlan, csak a zord környezetben olyan hatások érték a svéd társadalmat és kultúrát, hogy az a "rendes ember" fogalmához náluk ezek az értékek társultak. A svéd gyerek ebbe születik bele, ebbe nő bele. Távolról sem tökéletes, de amikor normaszegésre vetemedik (vagy akárcsak fontolgatja), ezekhez az értékekhez méri magát.

belsoseg.blog.hu/2008/11/05/csak_hiszik_hogy_a_svedek_nem_gyorshajtanak

Tehát VAN normaszegés, csak sokkal kevesebb. Ettől aztán az egész országban sokkal kényelmesebb az élet. A magyar tévében no-go zónának nevezett svéd városnegyedek békésebbek mint mondjuk Budapesten a Ferenciek tere.

Válasszunk · http://valasszunk.blog.hu 2016.11.18. 11:44:18

@6.Lenin: Alapvetően a fő gond ott van, hogy szerintem számos kérdés amiben arra mutogatnak, hogy ő úgy született, mégsem ezen az alapon dől el. itt van egy tudatos hazugság. A DK-s aki nem fogadna be egy meleget maga mellé ezt a hazugságot is felmutatja, de a meglévő homofóbiáját is igyekszik sokszor leplezni amikor a pártja mellett áll ki.

Lássunk egy példát, hogy miért nem érzem ezt születés által determinált kérdésnek.

Béla, Jani, Tomi, Géza, Sanyi és Peti egyformán homoszexuálisként születnek.

De Béla a Pride alkalmával mások sokkolása kedvéért reverendában rázza a seggét és igyekszik provokálni. Azt gondolja, hogy a korábbi korok homoszexuálisainak is teljesen homoszexuális életmódot kellett volna folytatni, és ezt ki is mondja. Leszarja, hogy ez esetben sem ő, sem a szerettei nem élnének.

Peti "látens homoszexuális", és ezzel együtt homofób. Az utóbbi gyakran jár az előbbivel. A melegekkel való kapcsolatára az jellemző, hogy próbálja verni, kővel dobálni őket. Hogy ebben az irigység a hangsúlyosabb, vagy az, hogy a saját normáit abszolútnak tekinti és ezért is lett az aki, ezt nem tudjuk.

Jani csak felvonul vagy nem. Nem provokál, de tegyük fel nyíltan homoszexuális. Érti mi a baj Béla hangos érvelésével.

Sanyi sejti, hogy ő látens homoszexuális. Sőt amikor járt pszichológusnál, pszichiáternél, mert nem szégyen az, ezzel ők is egyet értettek. Csakhogy az életben megannyi más dolog fontosabb a jó szexnél. A szerettei, a család, hogy szeretne gyereket, így boldog a választásával. Ha nem vizsgálod azt, hogy mi határozza meg a születése óta, tiszta heterónak mondanád. És ő így boldog, megértette magát és nem hiányzik neki a meglévő hajlamai kiélése.

Tomi házasságban él, de megegyezett egy nyitott kapcsolatban. A felesége is tudja, hogy ugyan Tomi születésénél fogva homoszexuális és a nyitott kapcsolat során férfiakat keres... De azt is tudja, hogy ezek mellett milyen más értékek miatt választotta őt és a családalapítást.

Géza okkal kapja meg a "zugbuzi jelzőt", hiszen bármennyire is bizonygatja, hogy ő heteroszexuális, ott a feleség, a család, stb. nem tud / akar a saját maga által választott értékek mellett kiállni. Az élvezetet keresve csak összejön az a kapcsolat neki titokban amit tagad. Hazugságban él.

Ők hatan, ha a születésüket nézzük egyformák. Ha a döntéseiket, morális szempontból az értékrendjüket nézzük nem egyformák. És szeretném, ha kevesebb olyan ember lenne, mint Béla, Peti vagy Géza. És több olyan, mint Tomi, Sanyi, vagy Jani. És tovább megyek: Tomi és Sanyi példáját is jobbnak érzem, mint Janiét. A pozitív oldalon vannak fokozatok.

Nem az a baj, ha Bélát és Gézát látva van egy véleményünk "általában" a melegekről. Az sem, ha kimondjuk. Az a baj, amikor eme véleményünk alapján ítéljük meg Tomit, Janit és Sanyit is akikkel szemben ez a vélemény igazságtalan, előítéletes, sérti az alapvető emberi jogaikat.

Én úgy gondolom, hogy a "Tomik" és "Sanyik" akiket ismerek pozitív példák, "role modelek" akik sokak számára járható utat, lehetőségeket, értékeket mutatnak fel, és ezért becsülendők. A "Janik" a kérdésben a boldogságot keresik, nem vernek át senkit, őket annál jobban átverik (Pride oldalról is), de nem ártanak. Ha ebben nem is teremtenek értéket, nem is kell az élet minden területén azt teremteni, mivel nem ártanak ebben, és másban sok értéket teremthetnek tisztességes emberként, hülyeség ellenük bármely negatív előítélet.

Az általánosítás és a rá épülő előítéletesség viszont nem csak veleszületett tulajdonságok alapján rossz és alapjog sértő. Gondoljunk csak emberek egy olyan csoportjára, akikre azt mondanád: Fradi szurkolók.

Ha negatív véleményed van róluk, mert ők verik szét a várost sokszor: Miért ne lenne? Sőt a zsidózás, cigányozás, az ott felbukkanó kopasz neonácik is gond.

De ha ez alapján ítélsz meg olyan embert, aki pont a balhés alakok miatt nem jár meccsre... De volt olyan meccsen ahol "A Fradi akkori és a több évtizeddel korábbi kerete játszott" és bizony a nagypapa korú játékosok több gólt rúgtak. És persze lehetett sejteni, hogy akkor ott nem lesz balhé...

És az jut eszébe, hogy bizony a sasszív a "Fradi család" azt is jelentette, hogy egykor bizony a szurkolók bőrszíntől, vallástól függetlenül mind a Fradi családjához tartoztak, megvolt a bátor kiállás ellenszélben is (és nem túlerőben verték a gyengébbet) és ezért az értékért éri meg nekik szurkolni, még távolról is, akkor is, ha amúgy nem érdekel a foci...

Akkor az előítéletesség, kirekesztés semmivel sem lenne jobb a részedről, mintha ezt egy szexuális kisebbséggel szemben teszed meg.

6.Lenin 2016.11.18. 12:50:41

@elemes:

Most sem "vita" szándékával, de -mivel szinte mindenben elfogadom, amit írtál-csak azt jegyezném meg, hogy maga az összehasonlítás sántít kissé. Te is írod, hogy ott másak a körülmények, nyilván pontosan ezért is "lustábbak" a melegebb övezetben élők, de a történelmi múlt is sokat jelent.
Igen, az egy lényeges szempont, hogy a felnövő generáció mit lát maga körül, és ebből mit is vesz át. Ebben valóban van sok tartalék még nálunk.

Azért a normaszegés, környezettudatosságot már másként látom.
Amikor 400 Ft felett volt az üzemanyag, szinte üresek voltak az utak, most már ismét telítettek, mert jóval alatta van.
A gyorshajtók között sem a szemmel láthatóan "szegényebb" közlekedők vannak többségben. Bár lehet, hogy a csóróság eleve törvénytiszteletet is jelent?

6.Lenin 2016.11.18. 13:05:30

@Válasszunk:

Tulajdonképpen nekem nincs vitám veled, értem amit írsz, és sok mindenben egyetértek veled.

Még azt is elfogadom, hogy a véleményszabadságba belefér sok mindennek a kritikája is, amit nem tudunk valamilyen oknál fogva elfogadni.

Talán csak annyi eltérés van, hogy mindketten mást tartunk fontosabbnak, vagy mást emelünk ki a történésekből.

Az én számomra az nevetséges, ha a buzi buzizik, a cigány cigányoz, vagy a zsidó zsidózik még akár átvitt értelemben is. Nem ítélem el ezért, csak más a hitelesség kérdése irántuk. Ha jól vettem ki, neked ez fontosabb.
Nekem csupán komolytalan, és ezért már a többi része szinte lényegtelen.
Vagy szarul fogalmazom meg a közlendőmet. Nincs min vitáznom veled. El tudom fogadni a véleményed.

elemes 2016.11.18. 13:27:17

@6.Lenin:

A jómód nem igazán korrelál az erkölcsi fejlődéssel.

Egyébkény a benya is olcsóbb lett, a reálkeresetek is nőttek, az autó is több lett.

pamut 2016.11.20. 17:40:30

@elemes: tehát igazam, van, szerinted "a nép a hibás azért mert orbánék szartúró patkányok, nagyon jó!! :DDD"

jól van fideszeske, süllyedj csak tovább, ha van még egyáltalán ennél lejjebb.....
süti beállítások módosítása